Weekmenu 2021 – week 22
Een weekmenu dat volledig in het teken staat van mooi weer, buiten eten en weer genieten van lichte maaltijden voor het hele gezin
Want laten we wel zijn, het is er ook wel echt tijd voor. Zomerse gerechten, die je lekker buiten eten of meeneemt voor onderweg.
Maar we genieten ook nog even een laatste keer van asperges en rabarber, want dat seizoen zit er helaas al weer bijna op.
Kies jouw favorieten, doe de boodschappen en duik de keuken in want dit weekmenu is weer om te smullen!
Weekmenu 2021 – week 22
Dit staat er op het (week)menu:
- Asperges met misoboter
- Paddenstoelenburger
- Pasta met zalm & courgette
- Aardappelsalade met tomaat
- Maaltijdsalade met gegrilde kip
- Gin Tonic met rabarbersiroop
maandag – Gegrilde asperges met misoboter
Je week begint meteen met een van mijn lievelingsrecepten van dit moment, je grilt je asperges en de misoboter maakt alles af. Simpel, maar zo lekker
dinsdag – Vegetarische burger van de barbecue
Gaat de barbecue aan, maak dan deze vega burger. Maar dat kan als je dat liever wilt ook in een pan. Heerlijk is het sowieso!
woensdag – Romige pasta met zalm en courgette
Een gezonde en lekkere pasta die in 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor drukke woensdagen.
donderdag – Aardappelsalade met tomaat
Een eigentijdse salade Niçoise, zo zou je deze aardappelsalade ook kunnen noemen. Maar boven alles is het smullen geblazen!
vrijdag – Maaltijdsalade met kip en avocado
Een lekkere lichte maaltijd, die je tot volwaardige maaltijd kunt maken als je er lekker ook een kop soep bij serveert.
weekendtip – Gin Tonic met rabarbersiroop
Als het dan toch mooi weer wordt, dan ook iets lekkers in je glas om in het zonnetje van te genieten. Deze Gin Tonic is daar perfect voor.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 kilo asperges, geschild
2 – 4 eieren
1 portie misoboter (volgens dit recept)
voor erbij: vers brood
dinsdag (voor 2 personen)
4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze
woensdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm
donderdag
9 sjalotten
2 blikjes sardines op olijfolie (200gram)
750 gram vastkokende aardappels
2 tenen knoflook
8 rijpe tomaten
10 gram bieslook
10 gram kervel
1 citroen
75 gram Taggiasche olijven
8 radijsjes
1 el extra vierge olijfolie
½ el balsamico azijn
vrijdag
1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder
halve zak rucola (ongeveer 40g)
halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado
half zakje peultjes (ongeveer 100g)
1 puntpaprika
handje cherrytomaatjes
scheutje balscamio
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas
Weekendtip
20 ml rabarbersiroop (recept om zelf te maken)
40 ml pink gin van 1689
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
verse aardbei ter garnering
Gepubliceerd op 28 mei 2021