Weekmenu 2021 – week 22



Een weekmenu dat volledig in het teken staat van mooi weer, buiten eten en weer genieten van lichte maaltijden voor het hele gezin

Want laten we wel zijn, het is er ook wel echt tijd voor. Zomerse gerechten, die je lekker buiten eten of meeneemt voor onderweg.

Maar we genieten ook nog even een laatste keer van asperges en rabarber, want dat seizoen zit er helaas al weer bijna op.

Kies jouw favorieten, doe de boodschappen en duik de keuken in want dit weekmenu is weer om te smullen!

Weekmenu 2021 – week 22

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Asperges met misoboter
  2. Paddenstoelenburger
  3. Pasta met zalm & courgette
  4. Aardappelsalade met tomaat
  5. Maaltijdsalade met gegrilde kip
  6. Gin Tonic met rabarbersiroop

maandag – Gegrilde asperges met misoboter 

gegrilde asperges David Chang

Je week begint meteen met een van mijn lievelingsrecepten van dit moment, je grilt je asperges en de misoboter maakt alles af. Simpel, maar zo lekker

dinsdag – Vegetarische burger van de barbecue

burger bbq vega

Gaat de barbecue aan, maak dan deze vega burger. Maar dat kan als je dat liever wilt ook in een pan. Heerlijk is het sowieso!

woensdag – Romige pasta met zalm en courgette

pasta met zalm

Een gezonde en lekkere pasta die in 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor drukke woensdagen.

donderdag – Aardappelsalade met tomaat

aardappelsalade tomaat

Een eigentijdse salade Niçoise, zo zou je deze aardappelsalade ook kunnen noemen. Maar boven alles is het smullen geblazen!

vrijdag – Maaltijdsalade met kip en avocado

maaltjidsalade kip en avocado

Een lekkere lichte maaltijd, die je tot volwaardige maaltijd kunt maken als je er lekker ook een kop soep bij serveert.

weekendtip – Gin Tonic met rabarbersiroop

gin tonic rabarber

Als het dan toch mooi weer wordt, dan ook iets lekkers in je glas om in het zonnetje van te genieten. Deze Gin Tonic is daar perfect voor.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo asperges, geschild
2 – 4 eieren
1 portie misoboter (volgens dit recept)
voor erbij: vers brood

dinsdag (voor 2 personen)
4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze

woensdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm

donderdag
9 sjalotten
2 blikjes sardines op olijfolie (200gram)
750 gram vastkokende aardappels
2 tenen knoflook
8 rijpe tomaten
10 gram bieslook
10 gram kervel
1 citroen
75 gram Taggiasche olijven
8 radijsjes
1 el extra vierge olijfolie
½ el balsamico azijn

vrijdag
1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder
halve zak rucola (ongeveer 40g)
halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado
half zakje peultjes (ongeveer 100g)
1 puntpaprika
handje cherrytomaatjes
scheutje balscamio
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas

Weekendtip
20 ml rabarbersiroop (recept om zelf te maken)
40 ml pink gin van 1689
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
verse aardbei ter garnering

Gepubliceerd op 28 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.