Weekmenu 2021 – week 22



Een weekmenu dat volledig in het teken staat van mooi weer, buiten eten en weer genieten van lichte maaltijden voor het hele gezin

Want laten we wel zijn, het is er ook wel echt tijd voor. Zomerse gerechten, die je lekker buiten eten of meeneemt voor onderweg.

Maar we genieten ook nog even een laatste keer van asperges en rabarber, want dat seizoen zit er helaas al weer bijna op.

Kies jouw favorieten, doe de boodschappen en duik de keuken in want dit weekmenu is weer om te smullen!

Weekmenu 2021 – week 22

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Asperges met misoboter
  2. Paddenstoelenburger
  3. Pasta met zalm & courgette
  4. Aardappelsalade met tomaat
  5. Maaltijdsalade met gegrilde kip
  6. Gin Tonic met rabarbersiroop

maandag – Gegrilde asperges met misoboter 

gegrilde asperges David Chang

Je week begint meteen met een van mijn lievelingsrecepten van dit moment, je grilt je asperges en de misoboter maakt alles af. Simpel, maar zo lekker

dinsdag – Vegetarische burger van de barbecue

burger bbq vega

Gaat de barbecue aan, maak dan deze vega burger. Maar dat kan als je dat liever wilt ook in een pan. Heerlijk is het sowieso!

woensdag – Romige pasta met zalm en courgette

pasta met zalm

Een gezonde en lekkere pasta die in 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor drukke woensdagen.

donderdag – Aardappelsalade met tomaat

aardappelsalade tomaat

Een eigentijdse salade Niçoise, zo zou je deze aardappelsalade ook kunnen noemen. Maar boven alles is het smullen geblazen!

vrijdag – Maaltijdsalade met kip en avocado

maaltjidsalade kip en avocado

Een lekkere lichte maaltijd, die je tot volwaardige maaltijd kunt maken als je er lekker ook een kop soep bij serveert.

weekendtip – Gin Tonic met rabarbersiroop

gin tonic rabarber

Als het dan toch mooi weer wordt, dan ook iets lekkers in je glas om in het zonnetje van te genieten. Deze Gin Tonic is daar perfect voor.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo asperges, geschild
2 – 4 eieren
1 portie misoboter (volgens dit recept)
voor erbij: vers brood

dinsdag (voor 2 personen)
4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze

woensdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm

donderdag
9 sjalotten
2 blikjes sardines op olijfolie (200gram)
750 gram vastkokende aardappels
2 tenen knoflook
8 rijpe tomaten
10 gram bieslook
10 gram kervel
1 citroen
75 gram Taggiasche olijven
8 radijsjes
1 el extra vierge olijfolie
½ el balsamico azijn

vrijdag
1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder
halve zak rucola (ongeveer 40g)
halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado
half zakje peultjes (ongeveer 100g)
1 puntpaprika
handje cherrytomaatjes
scheutje balscamio
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas

Weekendtip
20 ml rabarbersiroop (recept om zelf te maken)
40 ml pink gin van 1689
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
verse aardbei ter garnering

Gepubliceerd op 28 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.