Weekmenu 2021 – week 22



Een weekmenu dat volledig in het teken staat van mooi weer, buiten eten en weer genieten van lichte maaltijden voor het hele gezin

Want laten we wel zijn, het is er ook wel echt tijd voor. Zomerse gerechten, die je lekker buiten eten of meeneemt voor onderweg.

Maar we genieten ook nog even een laatste keer van asperges en rabarber, want dat seizoen zit er helaas al weer bijna op.

Kies jouw favorieten, doe de boodschappen en duik de keuken in want dit weekmenu is weer om te smullen!

Weekmenu 2021 – week 22

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Asperges met misoboter
  2. Paddenstoelenburger
  3. Pasta met zalm & courgette
  4. Aardappelsalade met tomaat
  5. Maaltijdsalade met gegrilde kip
  6. Gin Tonic met rabarbersiroop

maandag – Gegrilde asperges met misoboter 

gegrilde asperges David Chang

Je week begint meteen met een van mijn lievelingsrecepten van dit moment, je grilt je asperges en de misoboter maakt alles af. Simpel, maar zo lekker

dinsdag – Vegetarische burger van de barbecue

burger bbq vega

Gaat de barbecue aan, maak dan deze vega burger. Maar dat kan als je dat liever wilt ook in een pan. Heerlijk is het sowieso!

woensdag – Romige pasta met zalm en courgette

pasta met zalm

Een gezonde en lekkere pasta die in 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor drukke woensdagen.

donderdag – Aardappelsalade met tomaat

aardappelsalade tomaat

Een eigentijdse salade Niçoise, zo zou je deze aardappelsalade ook kunnen noemen. Maar boven alles is het smullen geblazen!

vrijdag – Maaltijdsalade met kip en avocado

maaltjidsalade kip en avocado

Een lekkere lichte maaltijd, die je tot volwaardige maaltijd kunt maken als je er lekker ook een kop soep bij serveert.

weekendtip – Gin Tonic met rabarbersiroop

gin tonic rabarber

Als het dan toch mooi weer wordt, dan ook iets lekkers in je glas om in het zonnetje van te genieten. Deze Gin Tonic is daar perfect voor.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo asperges, geschild
2 – 4 eieren
1 portie misoboter (volgens dit recept)
voor erbij: vers brood

dinsdag (voor 2 personen)
4 portobello’s
2 briochebollen (ik koop die via Crisp)
3 el Smokey BBQ Saus (ik gebruik die van Stonewall of maak mijn kersen/sriracha bbq saus zelf)
handje sla, naar keuze

woensdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm

donderdag
9 sjalotten
2 blikjes sardines op olijfolie (200gram)
750 gram vastkokende aardappels
2 tenen knoflook
8 rijpe tomaten
10 gram bieslook
10 gram kervel
1 citroen
75 gram Taggiasche olijven
8 radijsjes
1 el extra vierge olijfolie
½ el balsamico azijn

vrijdag
1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder
halve zak rucola (ongeveer 40g)
halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado
half zakje peultjes (ongeveer 100g)
1 puntpaprika
handje cherrytomaatjes
scheutje balscamio
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas

Weekendtip
20 ml rabarbersiroop (recept om zelf te maken)
40 ml pink gin van 1689
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
verse aardbei ter garnering

Gepubliceerd op 28 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.