Romige pasta met zalm & courgette



Pasta met zalm & courgette

Een pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes. Het zijn maar een paar verse ingrediënten en verder vooral ingrediënten uit de voorraadkast die samen zorgen voor een onweerstaanbaar lekkere pasta!

Voor vier grote eters
1 sjalot, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
2el neutrale olie
2 courgettes, in kleine blokjes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
rasp van 1 schoon geboende citroen + sap naar smaak
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie, fijn gehakt
flink wat versgemalen zwarte peper
zeezout, naar smaak
80ml kookvocht van de pasta
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm, in blokjes

Pasta met zalm & courgette

In een grote hapjespan verhit je de olie en fruit hierin de knoflook en sjalot 5 minuten aan, zonder ze te kleuren. Courgetteblokjes erbij, vuur iets hoger en die 5 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die 1 minuut mee en bestrooi alles dan met het gerookt paprikapoeder en de citroenrasp en schep even goed om.

Pasta met roomsaus

In de tussentijd kook je in ruim gezouten water de pasta in 8-9 minuten beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht voor je het afgiet! Bij de courgette gaat nu de room, die je aan de kook brengt en laat pruttelen tot de pasta gaar is. Daar gaat het kookvocht nu bij en de zongedroogde tomaatjes. Roer even goed door en breng nu verder op smaak met ruim versgemalen peper en zout naar smaak. Voeg op het laatst ook nog een eetlepel (of meer als je wil) citroensap toe. Nu mag de uitgelekte pasta erbij. Schep alles goed om.

Snelle pasta met zalm

Als allerlaatste gaan de blokjes zalm erbij, schep die er voorzichtig door. Door de warmte van de saus en pasta garen die vanzelf. Ze hebben maar een paar minuten nodig. Proef, breng indien nodig nog verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap en bestrooi met peterselie.

Gepubliceerd op 8 juni 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!