Romige pasta met zalm & courgette



Een snelle pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes. Voor dit snelle pastarecept heb je maar een paar verse ingrediënten nodig. Verder zijn het vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Samen zorgen die voor een onweerstaanbaar lekkere pasta met zalm en courgette!

Met dit pastarecept kun je variëren wat je wil. Geen zin in zalm, kies een andere vissoort. Of kies in plaats van courgette voor de favoriete groente van je gezin. Het kan allemaal. Een makkelijk pastarecept waar je alle kanten mee op kunt dus.

Pastarecept vier grote eters

  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 2el neutrale olie
  • 2 courgettes, in kleine blokjes
  • 1el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • rasp van 1 schoon geboende citroen + sap naar smaak
  • optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
  • 200ml slagroom
  • 100g zongedroogde tomaatjes
  • 15g verse peterselie, fijn gehakt
  • flink wat versgemalen zwarte peper
  • zeezout, naar smaak
  • 80ml kookvocht van de pasta
  • 500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
  • 400g verse zalm, in blokjes

Romige pasta met zalm & courgette

In een grote hapjespan verhit je de olie en fruit hierin de knoflook en sjalot 5 minuten aan, zonder ze te kleuren. Courgetteblokjes erbij, vuur iets hoger en die 5 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die 1 minuut mee en bestrooi alles dan met het gerookt paprikapoeder en de citroenrasp en schep even goed om.

Pasta met roomsaus

In de tussentijd kook je in ruim gezouten water de pasta in 8-9 minuten beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht voor je het afgiet! Bij de courgette gaat nu de room, die je aan de kook brengt en laat pruttelen tot de pasta gaar is. Daar gaat het kookvocht nu bij en de zongedroogde tomaatjes. Roer even goed door en breng nu verder op smaak met ruim versgemalen peper en zout naar smaak. Voeg op het laatst ook nog een eetlepel (of meer als je wil) citroensap toe. Nu mag de uitgelekte pasta erbij. Schep alles goed om.

Snelle pasta met zalm

Als allerlaatste gaan de blokjes zalm erbij, schep die er voorzichtig door. Door de warmte van de saus en pasta garen die vanzelf. Ze hebben maar een paar minuten nodig. Proef, breng indien nodig nog verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap en bestrooi met peterselie. Als dat geen snelle pasta is? Benieuwd of je het ook een lekker pastarecept vond. Laat het me hieronder weten!

Gepubliceerd op 8 juni 2020


1 reactie

  1. Justine schreef:

    Superlekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.