Romige pasta met zalm & courgette



Een snelle pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes. Voor dit snelle pastarecept heb je maar een paar verse ingrediënten nodig. Verder zijn het vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Samen zorgen die voor een onweerstaanbaar lekkere pasta met zalm en courgette!

Met dit pastarecept kun je variëren wat je wil. Geen zin in zalm, kies een andere vissoort. Of kies in plaats van courgette voor de favoriete groente van je gezin. Het kan allemaal. Een makkelijk pastarecept waar je alle kanten mee op kunt dus.

Pastarecept vier grote eters

  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 2el neutrale olie
  • 2 courgettes, in kleine blokjes
  • 1el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • rasp van 1 schoon geboende citroen + sap naar smaak
  • optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
  • 200ml slagroom
  • 100g zongedroogde tomaatjes
  • 15g verse peterselie, fijn gehakt
  • flink wat versgemalen zwarte peper
  • zeezout, naar smaak
  • 80ml kookvocht van de pasta
  • 500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
  • 400g verse zalm, in blokjes

Romige pasta met zalm & courgette

In een grote hapjespan verhit je de olie en fruit hierin de knoflook en sjalot 5 minuten aan, zonder ze te kleuren. Courgetteblokjes erbij, vuur iets hoger en die 5 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die 1 minuut mee en bestrooi alles dan met het gerookt paprikapoeder en de citroenrasp en schep even goed om.

Pasta met roomsaus

In de tussentijd kook je in ruim gezouten water de pasta in 8-9 minuten beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht voor je het afgiet! Bij de courgette gaat nu de room, die je aan de kook brengt en laat pruttelen tot de pasta gaar is. Daar gaat het kookvocht nu bij en de zongedroogde tomaatjes. Roer even goed door en breng nu verder op smaak met ruim versgemalen peper en zout naar smaak. Voeg op het laatst ook nog een eetlepel (of meer als je wil) citroensap toe. Nu mag de uitgelekte pasta erbij. Schep alles goed om.

Snelle pasta met zalm

Als allerlaatste gaan de blokjes zalm erbij, schep die er voorzichtig door. Door de warmte van de saus en pasta garen die vanzelf. Ze hebben maar een paar minuten nodig. Proef, breng indien nodig nog verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap en bestrooi met peterselie. Als dat geen snelle pasta is? Benieuwd of je het ook een lekker pastarecept vond. Laat het me hieronder weten!

Gepubliceerd op 8 juni 2020


1 reactie

  1. Justine schreef:

    Superlekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.