Romige pasta met zalm & courgette



Een snelle pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes. Voor dit snelle pastarecept heb je maar een paar verse ingrediënten nodig. Verder zijn het vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Samen zorgen die voor een onweerstaanbaar lekkere pasta met zalm en courgette!

Met dit pastarecept kun je variëren wat je wil. Geen zin in zalm, kies een andere vissoort. Of kies in plaats van courgette voor de favoriete groente van je gezin. Het kan allemaal. Een makkelijk pastarecept waar je alle kanten mee op kunt dus.

Pastarecept vier grote eters

  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 2el neutrale olie
  • 2 courgettes, in kleine blokjes
  • 1el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • rasp van 1 schoon geboende citroen + sap naar smaak
  • optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
  • 200ml slagroom
  • 100g zongedroogde tomaatjes
  • 15g verse peterselie, fijn gehakt
  • flink wat versgemalen zwarte peper
  • zeezout, naar smaak
  • 80ml kookvocht van de pasta
  • 500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
  • 400g verse zalm, in blokjes

Romige pasta met zalm & courgette

In een grote hapjespan verhit je de olie en fruit hierin de knoflook en sjalot 5 minuten aan, zonder ze te kleuren. Courgetteblokjes erbij, vuur iets hoger en die 5 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die 1 minuut mee en bestrooi alles dan met het gerookt paprikapoeder en de citroenrasp en schep even goed om.

Pasta met roomsaus

In de tussentijd kook je in ruim gezouten water de pasta in 8-9 minuten beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht voor je het afgiet! Bij de courgette gaat nu de room, die je aan de kook brengt en laat pruttelen tot de pasta gaar is. Daar gaat het kookvocht nu bij en de zongedroogde tomaatjes. Roer even goed door en breng nu verder op smaak met ruim versgemalen peper en zout naar smaak. Voeg op het laatst ook nog een eetlepel (of meer als je wil) citroensap toe. Nu mag de uitgelekte pasta erbij. Schep alles goed om.

Snelle pasta met zalm

Als allerlaatste gaan de blokjes zalm erbij, schep die er voorzichtig door. Door de warmte van de saus en pasta garen die vanzelf. Ze hebben maar een paar minuten nodig. Proef, breng indien nodig nog verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap en bestrooi met peterselie. Als dat geen snelle pasta is? Benieuwd of je het ook een lekker pastarecept vond. Laat het me hieronder weten!

Gepubliceerd op 8 juni 2020


3 reacties

  1. Corina schreef:

    Is er voor dit soort romige pasta’s een alternatief voor slagroom ivm lactose allergie?

  2. Justine schreef:

    Superlekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.