Romige pasta met zalm & courgette



Een snelle pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes. Voor dit snelle pastarecept heb je maar een paar verse ingrediënten nodig. Verder zijn het vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Samen zorgen die voor een onweerstaanbaar lekkere pasta met zalm en courgette!

Met dit pastarecept kun je variëren wat je wil. Geen zin in zalm, kies een andere vissoort. Of kies in plaats van courgette voor de favoriete groente van je gezin. Het kan allemaal. Een makkelijk pastarecept waar je alle kanten mee op kunt dus.

Pastarecept vier grote eters

  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 2el neutrale olie
  • 2 courgettes, in kleine blokjes
  • 1el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • rasp van 1 schoon geboende citroen + sap naar smaak
  • optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
  • 200ml slagroom
  • 100g zongedroogde tomaatjes
  • 15g verse peterselie, fijn gehakt
  • flink wat versgemalen zwarte peper
  • zeezout, naar smaak
  • 80ml kookvocht van de pasta
  • 500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
  • 400g verse zalm, in blokjes

Romige pasta met zalm & courgette

In een grote hapjespan verhit je de olie en fruit hierin de knoflook en sjalot 5 minuten aan, zonder ze te kleuren. Courgetteblokjes erbij, vuur iets hoger en die 5 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die 1 minuut mee en bestrooi alles dan met het gerookt paprikapoeder en de citroenrasp en schep even goed om.

Pasta met roomsaus

In de tussentijd kook je in ruim gezouten water de pasta in 8-9 minuten beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht voor je het afgiet! Bij de courgette gaat nu de room, die je aan de kook brengt en laat pruttelen tot de pasta gaar is. Daar gaat het kookvocht nu bij en de zongedroogde tomaatjes. Roer even goed door en breng nu verder op smaak met ruim versgemalen peper en zout naar smaak. Voeg op het laatst ook nog een eetlepel (of meer als je wil) citroensap toe. Nu mag de uitgelekte pasta erbij. Schep alles goed om.

Snelle pasta met zalm

Als allerlaatste gaan de blokjes zalm erbij, schep die er voorzichtig door. Door de warmte van de saus en pasta garen die vanzelf. Ze hebben maar een paar minuten nodig. Proef, breng indien nodig nog verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap en bestrooi met peterselie. Als dat geen snelle pasta is? Benieuwd of je het ook een lekker pastarecept vond. Laat het me hieronder weten!

Gepubliceerd op 8 juni 2020


3 reacties

  1. Corina schreef:

    Is er voor dit soort romige pasta’s een alternatief voor slagroom ivm lactose allergie?

  2. Justine schreef:

    Superlekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!