Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado



Een gezonde maaltijdsalade met gegrilde kip, avocado & gewokte balsamicogroente. Een gezonde, lichte maar vooral lekkere maaltijdsalade.

Ik maakte deze salade in eerste instantie als lunch bij mij thuis, geïmproviseerd met de ingrediënten die ik op dat moment had.

Hij was zó lekker dat ik ‘m de dag erna weer maakte en het recept dus heel graag met jullie deel! Want zeker in de tijd van het jaar dat het wat warmer is is dit een heerlijke maaltijdsalade, waar alles in zit wat je nodig hebt.

Wil je nét wat meer body aan je maaltijd geven, serveer er dan een gazpacho of koude komkommersoep bij en je hebt een volwaardige maaltijd.

Voor 2 personen – als lunch of lichte avondmaaltijd

1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder naar smaak
zout & peper
halve zak rucola (ongeveer 40g) en halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado, in blokjes
half zakje peultjes (geblancheerd) (ongeveer 100g)
1 puntpaprika, in blokjes
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
scheutje balscamio met bloedsinaasappel (via Foodelicious)
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas, paar snippers met de dunschiller
verder nodig: grilpan en grote koekenpan

maaltjidsalade kip en avocado

Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado

Meng de beide salades en leg op een groot bord. Daarover heen de blokjes avocado. Besprenkel matig met olijfolie. Verhit de grillpan en koekenpan.

Kruid de kipfilet en gril in 10 minuten goudbruin en gaar in de grillpan. Snijd de gegrilde kip in reepjes.

Bak tenslotte op hoog vuur in een drupje olie de paprika, tomaat en peultjes tot ze iets geblakerd zijn. Blus af met een scheutje balsamico.

Verdeel over de salade en leg daar de reepjes kipfilet op. Nog wat Parmezaan snippers erover en klaar ben je!

Ik serveerde de salade met wat geroosterd brood en zelfgemaakte gazpacho.

Gepubliceerd op 10 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!