Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado



Een gezonde maaltijdsalade met gegrilde kip, avocado & gewokte balsamicogroente. Een gezonde, lichte maar vooral lekkere maaltijdsalade.

Ik maakte deze salade in eerste instantie als lunch bij mij thuis, geïmproviseerd met de ingrediënten die ik op dat moment had.

Hij was zó lekker dat ik ‘m de dag erna weer maakte en het recept dus heel graag met jullie deel! Want zeker in de tijd van het jaar dat het wat warmer is is dit een heerlijke maaltijdsalade, waar alles in zit wat je nodig hebt.

Wil je nét wat meer body aan je maaltijd geven, serveer er dan een gazpacho of koude komkommersoep bij en je hebt een volwaardige maaltijd.

Voor 2 personen – als lunch of lichte avondmaaltijd

1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder naar smaak
zout & peper
halve zak rucola (ongeveer 40g) en halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado, in blokjes
half zakje peultjes (geblancheerd) (ongeveer 100g)
1 puntpaprika, in blokjes
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
scheutje balscamio met bloedsinaasappel (via Foodelicious)
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas, paar snippers met de dunschiller
verder nodig: grilpan en grote koekenpan

maaltjidsalade kip en avocado

Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado

Meng de beide salades en leg op een groot bord. Daarover heen de blokjes avocado. Besprenkel matig met olijfolie. Verhit de grillpan en koekenpan.

Kruid de kipfilet en gril in 10 minuten goudbruin en gaar in de grillpan. Snijd de gegrilde kip in reepjes.

Bak tenslotte op hoog vuur in een drupje olie de paprika, tomaat en peultjes tot ze iets geblakerd zijn. Blus af met een scheutje balsamico.

Verdeel over de salade en leg daar de reepjes kipfilet op. Nog wat Parmezaan snippers erover en klaar ben je!

Ik serveerde de salade met wat geroosterd brood en zelfgemaakte gazpacho.

Gepubliceerd op 10 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.