Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado



Een gezonde maaltijdsalade met gegrilde kip, avocado & gewokte balsamicogroente. Een gezonde, lichte maar vooral lekkere maaltijdsalade.

Ik maakte deze salade in eerste instantie als lunch bij mij thuis, geïmproviseerd met de ingrediënten die ik op dat moment had.

Hij was zó lekker dat ik ‘m de dag erna weer maakte en het recept dus heel graag met jullie deel! Want zeker in de tijd van het jaar dat het wat warmer is is dit een heerlijke maaltijdsalade, waar alles in zit wat je nodig hebt.

Wil je nét wat meer body aan je maaltijd geven, serveer er dan een gazpacho of koude komkommersoep bij en je hebt een volwaardige maaltijd.

Voor 2 personen – als lunch of lichte avondmaaltijd

1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder naar smaak
zout & peper
halve zak rucola (ongeveer 40g) en halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado, in blokjes
half zakje peultjes (geblancheerd) (ongeveer 100g)
1 puntpaprika, in blokjes
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
scheutje balscamio met bloedsinaasappel (via Foodelicious)
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas, paar snippers met de dunschiller
verder nodig: grilpan en grote koekenpan

maaltjidsalade kip en avocado

Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado

Meng de beide salades en leg op een groot bord. Daarover heen de blokjes avocado. Besprenkel matig met olijfolie. Verhit de grillpan en koekenpan.

Kruid de kipfilet en gril in 10 minuten goudbruin en gaar in de grillpan. Snijd de gegrilde kip in reepjes.

Bak tenslotte op hoog vuur in een drupje olie de paprika, tomaat en peultjes tot ze iets geblakerd zijn. Blus af met een scheutje balsamico.

Verdeel over de salade en leg daar de reepjes kipfilet op. Nog wat Parmezaan snippers erover en klaar ben je!

Ik serveerde de salade met wat geroosterd brood en zelfgemaakte gazpacho.

Gepubliceerd op 10 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.