Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado
Een gezonde maaltijdsalade met gegrilde kip, avocado & gewokte balsamicogroente. Een gezonde, lichte maar vooral lekkere maaltijdsalade.
Ik maakte deze salade in eerste instantie als lunch bij mij thuis, geïmproviseerd met de ingrediënten die ik op dat moment had.
Hij was zó lekker dat ik ‘m de dag erna weer maakte en het recept dus heel graag met jullie deel! Want zeker in de tijd van het jaar dat het wat warmer is is dit een heerlijke maaltijdsalade, waar alles in zit wat je nodig hebt.
Wil je nét wat meer body aan je maaltijd geven, serveer er dan een gazpacho of koude komkommersoep bij en je hebt een volwaardige maaltijd.
Voor 2 personen – als lunch of lichte avondmaaltijd
1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder naar smaak
zout & peper
halve zak rucola (ongeveer 40g) en halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado, in blokjes
half zakje peultjes (geblancheerd) (ongeveer 100g)
1 puntpaprika, in blokjes
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
scheutje balscamio met bloedsinaasappel (via Foodelicious)
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas, paar snippers met de dunschiller
verder nodig: grilpan en grote koekenpan
Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado
Meng de beide salades en leg op een groot bord. Daarover heen de blokjes avocado. Besprenkel matig met olijfolie. Verhit de grillpan en koekenpan.
Kruid de kipfilet en gril in 10 minuten goudbruin en gaar in de grillpan. Snijd de gegrilde kip in reepjes.
Bak tenslotte op hoog vuur in een drupje olie de paprika, tomaat en peultjes tot ze iets geblakerd zijn. Blus af met een scheutje balsamico.
Verdeel over de salade en leg daar de reepjes kipfilet op. Nog wat Parmezaan snippers erover en klaar ben je!
Ik serveerde de salade met wat geroosterd brood en zelfgemaakte gazpacho.
Gepubliceerd op 10 augustus 2018