BBQ saus met kersen & sriracha



Als je kip of vlees van de BBQ een kick wil geven is deze BBQ saus jouw nieuwe favoriete recept. Het zoete van de kersen en de oempf van sriracha. Yum!

Ik zocht een barbecuesaus om ons gevlinderde kippetje mee in te smeren. In een Amerikaans recept zag ik de combinatie van kersen met een pittige tegenhanger. Gelukkig had ik nog een pot Amarenekersen in de voorraadkast staan en sriracha in de koelkast. Eens kijken wat een combinatie van die twee zou opleveren.

Nou, dat levert dus een waanzinnig lekkere bbqsaus op die een heel klein beetje zoet is maar waarbij de sriracha ‘m net genoeg kick geeft zonder dat het te pittig wordt. Al zeg ik het zelf, perfect in balans!

Ik gebruikte de barbecuesaus dus voor kip, maar een week later heb ik er ook spareribs mee ingesmeerd. Wederom super lekker! Je kunt er zelfs gewoon zo wat brood in dopen, de saus is gewoon om op te vreten 😉 Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor een pot vol (genoeg voor 2x op vlees / kip)

250 gram ketchup
250 gram Amarenekersen (zonder siroop)
1 el sriracha
1 el worcestershiresaus
1 el sojasaus
1 el maple syrup
1 el palmsuiker (of gebruik donkere basterdsuiker)
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
rasp + sap van 1 limoen (schoongeboend)

bbq saus recept

BBQ saus met kersen & sriracha

Om de BBQ saus te maken meng je alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm dat tot de suiker goed is opgelost. Giet het dan over in een blender en maak er een gladde saus van. Terug in je pannetje en nog even goed doorwarmen.

Laat dan afkoelen en gebruik voor het insmeren van je gevlinderde kip, spareribs of zet een schaaltje op tafel om brood in te dippen. In een afgesloten bakje kun je het minimaal een week in de koelkast bewaren.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.