BBQ saus met kersen & sriracha



Als je kip of vlees van de BBQ een kick wil geven is deze BBQ saus jouw nieuwe favoriete recept. Het zoete van de kersen en de oempf van sriracha. Yum!

Ik zocht een barbecuesaus om ons gevlinderde kippetje mee in te smeren. In een Amerikaans recept zag ik de combinatie van kersen met een pittige tegenhanger. Gelukkig had ik nog een pot Amarenekersen in de voorraadkast staan en sriracha in de koelkast. Eens kijken wat een combinatie van die twee zou opleveren.

Nou, dat levert dus een waanzinnig lekkere bbqsaus op die een heel klein beetje zoet is maar waarbij de sriracha ‘m net genoeg kick geeft zonder dat het te pittig wordt. Al zeg ik het zelf, perfect in balans!

Ik gebruikte de barbecuesaus dus voor kip, maar een week later heb ik er ook spareribs mee ingesmeerd. Wederom super lekker! Je kunt er zelfs gewoon zo wat brood in dopen, de saus is gewoon om op te vreten 😉 Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor een pot vol (genoeg voor 2x op vlees / kip)

250 gram ketchup
250 gram Amarenekersen (zonder siroop)
1 el sriracha
1 el worcestershiresaus
1 el sojasaus
1 el maple syrup
1 el palmsuiker (of gebruik donkere basterdsuiker)
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
rasp + sap van 1 limoen (schoongeboend)

bbq saus recept

BBQ saus met kersen & sriracha

Om de BBQ saus te maken meng je alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm dat tot de suiker goed is opgelost. Giet het dan over in een blender en maak er een gladde saus van. Terug in je pannetje en nog even goed doorwarmen.

Laat dan afkoelen en gebruik voor het insmeren van je gevlinderde kip, spareribs of zet een schaaltje op tafel om brood in te dippen. In een afgesloten bakje kun je het minimaal een week in de koelkast bewaren.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.