BBQ saus met kersen & sriracha



Als je kip of vlees van de BBQ een kick wil geven is deze BBQ saus jouw nieuwe favoriete recept. Het zoete van de kersen en de oempf van sriracha. Yum!

Ik zocht een barbecuesaus om ons gevlinderde kippetje mee in te smeren. In een Amerikaans recept zag ik de combinatie van kersen met een pittige tegenhanger. Gelukkig had ik nog een pot Amarenekersen in de voorraadkast staan en sriracha in de koelkast. Eens kijken wat een combinatie van die twee zou opleveren.

Nou, dat levert dus een waanzinnig lekkere bbqsaus op die een heel klein beetje zoet is maar waarbij de sriracha ‘m net genoeg kick geeft zonder dat het te pittig wordt. Al zeg ik het zelf, perfect in balans!

Ik gebruikte de barbecuesaus dus voor kip, maar een week later heb ik er ook spareribs mee ingesmeerd. Wederom super lekker! Je kunt er zelfs gewoon zo wat brood in dopen, de saus is gewoon om op te vreten 😉 Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor een pot vol (genoeg voor 2x op vlees / kip)

250 gram ketchup
250 gram Amarenekersen (zonder siroop)
1 el sriracha
1 el worcestershiresaus
1 el sojasaus
1 el maple syrup
1 el palmsuiker (of gebruik donkere basterdsuiker)
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
rasp + sap van 1 limoen (schoongeboend)

bbq saus recept

BBQ saus met kersen & sriracha

Om de BBQ saus te maken meng je alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm dat tot de suiker goed is opgelost. Giet het dan over in een blender en maak er een gladde saus van. Terug in je pannetje en nog even goed doorwarmen.

Laat dan afkoelen en gebruik voor het insmeren van je gevlinderde kip, spareribs of zet een schaaltje op tafel om brood in te dippen. In een afgesloten bakje kun je het minimaal een week in de koelkast bewaren.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!