BBQ saus met kersen & sriracha



Als je kip of vlees van de BBQ een kick wil geven is deze BBQ saus jouw nieuwe favoriete recept. Het zoete van de kersen en de oempf van sriracha. Yum!

Ik zocht een barbecuesaus om ons gevlinderde kippetje mee in te smeren. In een Amerikaans recept zag ik de combinatie van kersen met een pittige tegenhanger. Gelukkig had ik nog een pot Amarenekersen in de voorraadkast staan en sriracha in de koelkast. Eens kijken wat een combinatie van die twee zou opleveren.

Nou, dat levert dus een waanzinnig lekkere bbqsaus op die een heel klein beetje zoet is maar waarbij de sriracha ‘m net genoeg kick geeft zonder dat het te pittig wordt. Al zeg ik het zelf, perfect in balans!

Ik gebruikte de barbecuesaus dus voor kip, maar een week later heb ik er ook spareribs mee ingesmeerd. Wederom super lekker! Je kunt er zelfs gewoon zo wat brood in dopen, de saus is gewoon om op te vreten ? Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor een pot vol (genoeg voor 2x op vlees / kip)

250 gram ketchup
250 gram Amarenekersen (zonder siroop)
1 el sriracha
1 el worcestershiresaus
1 el sojasaus
1 el maple syrup
1 el palmsuiker (of gebruik donkere basterdsuiker)
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
rasp + sap van 1 limoen (schoongeboend)

bbq saus recept

BBQ saus met kersen & sriracha

Om de BBQ saus te maken meng je alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm dat tot de suiker goed is opgelost. Giet het dan over in een blender en maak er een gladde saus van. Terug in je pannetje en nog even goed doorwarmen.

Laat dan afkoelen en gebruik voor het insmeren van je gevlinderde kip, spareribs of zet een schaaltje op tafel om brood in te dippen. In een afgesloten bakje kun je het minimaal een week in de koelkast bewaren.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!