Gegrilde asperges met geklopte misoboter



Laat dat heel even op je inwerken… Gegrilde asperges, met een umami bommetje van geklopte misoboter. Dankjewel David Chang (Momofuku New York) voor de inspiratie!

Nu ben ik per definitie dol op miso. Het voegt echt een extra laag aan je eten toe (zoals bijvoorbeeld in deze soep). Ik ben ook dol op geklopte boter, met dank aan de borrelboter van Felix. Dat ik van asperges hou zal ook geen verrassing zijn. Voeg die drie samen en je weet niet wat je proeft!

De geklopte misoboter is echt een smaakbommetje voor je asperges, maar is ook een te gekke borrelboter. Multifunctioneel dus. En ja, je kunt de miso er ook gewoon door heen roeren, maar doe me een plezier en klop de twee samen minimaal tien minuten. Je weet niet wat je proeft!

Ik koos ervoor om de asperges eerst even kort voor te garen, dat maakt dat het grillen nét iets sneller gaat. Het gepocheerde ei tenslotte maakt je gerecht echt af. Weet je niet goed hoe je dat moet doen kijk dan mijn korte filmpje, waarin ik je laat zien hoe makkelijk het is.

Goed, genoeg gekletst nu. We gaan de keuken in!

Voor 2 grote eters als hoofdgerecht of voor 4 personen als voorgerecht

1 kilo asperges, geschild
2 – 4 eieren
1 portie misoboter (volgens dit recept)

Verder nodig: grillpan – mixer (voor de misoboter)
Bereidingstijd: 25 minuten

gegrilde asperges David Chang

Gegrilde asperges met geklopte misoboter

Maak als eerste de geklopte misoboter en zet dit tot gebruik weg. In de koelkast kun je dit makkelijk een week bewaren, maar het lekkerste is wel om de boter op kamertemperatuur te serveren / gebruiken.

Asperges beetgaar koken

Kook de geschilde asperges in 5 – 7 minuten tegen beetgaar aan. De tijd zal een beetje afhankelijk zijn van de dikte van je asperges en je persoonlijke voorkeur. Verhit alvast je grillpan en laat de gekookte asperges even goed uitlekken en uitstomen.

Asperges grillen

Gril de asperges vervolgens op de hete grillplaat, ongeveer 3 minuten per kant. In de laatste drie minuten breng je een pannetje water aan de kook en pocheer je daar de eitjes ongeveer 2 minuten in.

Smeer een lepel misoboter op een bord, leg daar de gegrilde asperge op en tot slot een gepocheerd ei. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 18 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!