Gegrilde asperges met geklopte misoboterLaat dat heel even op je inwerken… Gegrilde asperges, met een umami bommetje van geklopte misoboter. Dankjewel David Chang (Momofuko New York) voor de inspiratie!

Nu ben ik per definitie dol op miso. Het voegt echt een extra laag aan je eten toe (zoals bijvoorbeeld in deze soep). Ik ben ook dol op geklopte boter, met dank aan de borrelboter van Felix. Dat ik van asperges hou zal ook geen verrassing zijn. Voeg die drie samen en je weet niet wat je proeft!

De geklopte misoboter is echt een smaakbommetje voor je asperges, maar is ook een te gekke borrelboter. Multifunctioneel dus. En ja, je kunt de miso er ook gewoon door heen roeren, maar doe me een plezier en klop de twee samen minimaal tien minuten. Je weet niet wat je proeft!

Ik koos ervoor om de asperges eerst even kort voor te garen, dat maakt dat het grillen nét iets sneller gaat. Het gepocheerde ei tenslotte maakt je gerecht echt af. Weet je niet goed hoe je dat moet doen kijk dan mijn korte filmpje, waarin ik je laat zien hoe makkelijk het is.

Goed, genoeg gekletst nu. We gaan de keuken in!

Voor 2 grote eters als hoofdgerecht of voor 4 personen als voorgerecht

1 kilo asperges, geschild
2 – 4 eieren
1 portie misoboter (volgens dit recept)

Verder nodig: grillpan – mixer (voor de misoboter)
Bereidingstijd: 25 minuten

gegrilde asperges David Chang

Gegrilde asperges met geklopte misoboter

Maak als eerste de geklopte misoboter en zet dit tot gebruik weg. In de koelkast kun je dit makkelijk een week bewaren, maar het lekkerste is wel om de boter op kamertemperatuur te serveren / gebruiken.

Asperges beetgaar koken

Kook de geschilde asperges in 5 – 7 minuten tegen beetgaar aan. De tijd zal een beetje afhankelijk zijn van de dikte van je asperges en je persoonlijke voorkeur. Verhit alvast je grillpan en laat de gekookte asperges even goed uitlekken en uitstomen.

Asperges grillen

Gril de asperges vervolgens op de hete grillplaat, ongeveer 3 minuten per kant. In de laatste drie minuten breng je een pannetje water aan de kook en pocheer je daar de eitjes ongeveer 2 minuten in.

Smeer een lepel misoboter op een bord, leg daar de gegrilde asperge op en tot slot een gepocheerd ei. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 18 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.