Weekmenu 2021 – week 19
Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
Want laten we wel wezen, het lijkt wel herfst in plaats van voorjaar. Dus we moeten nog heel even wachten voor de écht zomerse gerechten, maar in dit weekmenu zorgen we toch ook voor wat zomerse sferen.
Want een stamppotje kan ook met tropisch fruit. En een studenhap kun je omtoveren tot familiemaaltijd. Regelen we voor het weekend nog een geweldig ontbijtje en dan kun je er weer een week tegen aan!
Weekmenu 2021 – week 19
Dit staat er op het (week)menu:
- Ovenschotel met prei en gehakt
- Bloemkoolstamppot met mango en kip
- Gemarineerde kip met noodles
- Tacobowl
- Pasta pollo tonato
- Dutch baby met aardbeien en rabarber
maandag – Ovenschotel met prei en gehakt
Een ovenschotel recept dat ook in mijn allereerste boek Wat eten we vandaag? stond en dat perfect past is voor een lekker begin van de week
dinsdag – Stamppot bloemkool met mango & gerookte kip
Wel een stamppotje, maar dan eentje met het frisse van mango en lekker veel bloemkool erin voor een gezonde touch
woensdag – Gemarineerde kip met noodles
Een lekkere snelle roerbakmaaltijd met gemarineerde kip die in no time op tafel staat. Dat wil toch iedereen?!
donderdag – Taco bowl
Alles wat lekker is in een taco, maar dan gemakkelijk in een bowl. Smullen geblazen!
vrijdag – Pasta pollo tonato
Een verrassende pasta, maar eentje die je hierna nog met regelmaat zult maken. Mijn pasta pollo tonato.
weekendtip – Dutch baby met aardbeien en rabarber
Het rabarberseizoen duurt maar kort, dus maak er zo optimaal mogelijk gebruik van. Dit ontbijtje wil je zéker niet missen!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
Kilo prei
Scheutje olijfolie
300g gehakt
250g champignons
2tl kerriepoeder
1tl gemberpoeder
3 bananen
Aardappelpuree, zie ook ons basisrecept
Zakje geraspte kaas (150 gram)
dinsdag
1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt
woensdag
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember
2 tenen knoflook
1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli
1 komkommer
handje pinda’s
donderdag
250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
200 gram quinoa, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s
halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak
vrijdag
Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fish Tales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
1 pak linguini (á 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf
Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker
Gepubliceerd op 7 mei 2021