Weekmenu 2021 – week 19



Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)

Want laten we wel wezen, het lijkt wel herfst in plaats van voorjaar. Dus we moeten nog heel even wachten voor de écht zomerse gerechten, maar in dit weekmenu zorgen we toch ook voor wat zomerse sferen.

Want een stamppotje kan ook met tropisch fruit. En een studenhap kun je omtoveren tot familiemaaltijd. Regelen we voor het weekend nog een geweldig ontbijtje en dan kun je er weer een week tegen aan!

Weekmenu 2021 – week 19

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Ovenschotel met prei en gehakt
  2. Bloemkoolstamppot met mango en kip
  3. Gemarineerde kip met noodles
  4. Tacobowl
  5. Pasta pollo tonato
  6. Dutch baby met aardbeien en rabarber

maandag – Ovenschotel met prei en gehakt

ovenschotel wat eten we vandaag

Een ovenschotel recept dat ook in mijn allereerste boek Wat eten we vandaag? stond en dat perfect past is voor een lekker begin van de week

dinsdag – Stamppot bloemkool met mango & gerookte kip

bloemkoolstamppot

Wel een stamppotje, maar dan eentje met het frisse van mango en lekker veel bloemkool erin voor een gezonde touch

woensdag – Gemarineerde kip met noodles

makkelijke roerbakmaaltijd

Een lekkere snelle roerbakmaaltijd met gemarineerde kip die in no time op tafel staat. Dat wil toch iedereen?!

donderdag – Taco bowl

taco bowl vegan

Alles wat lekker is in een taco, maar dan gemakkelijk in een bowl. Smullen geblazen!

vrijdag – Pasta pollo tonato

pasta pollo tonato smulpaapje

Een verrassende pasta, maar eentje die je hierna nog met regelmaat zult maken. Mijn pasta pollo tonato.

weekendtip – Dutch baby met aardbeien en rabarber

Het rabarberseizoen duurt maar kort, dus maak er zo optimaal mogelijk gebruik van. Dit ontbijtje wil je zéker niet missen!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
Kilo prei
Scheutje olijfolie
300g gehakt
250g champignons
2tl kerriepoeder
1tl gemberpoeder
3 bananen
Aardappelpuree, zie ook ons basisrecept
Zakje geraspte kaas (150 gram)

dinsdag
1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt

woensdag
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember
2 tenen knoflook
1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli
1 komkommer
handje pinda’s

donderdag
250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
200 gram quinoa, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s
halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak

vrijdag
Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fish Tales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
1 pak linguini (á 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker

Gepubliceerd op 7 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.