Pasta Pollo Tonato



Ik maakte dit recept een aantal jaren geleden voor mijn eerste boek ‘Wat eten we vandaag?’ maar verloor het gerecht een beetje uit het oog. Super jammer, want niet alleen is deze variant op de klassieker Vitello Tonato in een mum van tijd gemaakt. Deze versie is ook nog eens een stuk vriendelijker voor je portemonnee, omdat hij met kip in plaats van kalfsvlees wordt gemaakt.

In minder dan een half uur staat je maaltijd op tafel. Ideaal om de doordeweekse maaltijd eens mee op te leuken maar ook een heel fijn gerecht voor een weekend- en/of feestelijk diner met het hele gezin.

Voor vier personen

Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
1 pak linguini (á 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

De basis van pollo tonato

Breng de bouillon aan de kook en leg daar de kipfilets in. Laat ze 5 minuten pocheren, terwijl de bouillon zachtjes kookt. Zet dan het vuur uit en laat 10 minuten staan. Afhankelijk van de dikte van je kipfilets zijn ze dan gaar. Haal ze dan ook meteen uit de bouillon om te voorkomen dat je vlees te droog wordt.

Tonijnmayonaise

In de tussentijd doe je de tonijn, mayonaise, kwark (of yoghurt), citroensap en kappertjes in een mengbeker. Pureer tot een saus met een staafmixer. Of doe alles in een blender of keukenmachine. Je wilt een gladde saus. Breng op smaak met lekker wat versgemalen peper.

Pasta pollo tonato

Kook de linguine beetgaar (voor vier personen gebruik je ongeveer 350g) en giet af. Meng dan met de tonijnsaus. Doe in een diep bord en leg er plakjes gepocheerde kip op met nog een beetje extra saus. Voor wie er van houdt garneer je het bord met wat rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en gesneden olijfjes.

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!