Pasta Pollo Tonato



Ik maakte dit recept een aantal jaren geleden voor mijn eerste boek ‘Wat eten we vandaag?’ maar verloor het gerecht een beetje uit het oog. Super jammer, want niet alleen is deze variant op de klassieker Vitello Tonato in een mum van tijd gemaakt. Deze versie is ook nog eens een stuk vriendelijker voor je portemonnee, omdat hij met kip in plaats van kalfsvlees wordt gemaakt.

In minder dan een half uur staat je maaltijd op tafel. Ideaal om de doordeweekse maaltijd eens mee op te leuken maar ook een heel fijn gerecht voor een weekend- en/of feestelijk diner met het hele gezin.

Voor vier personen

Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
1 pak linguini (á 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

De basis van pollo tonato

Breng de bouillon aan de kook en leg daar de kipfilets in. Laat ze 5 minuten pocheren, terwijl de bouillon zachtjes kookt. Zet dan het vuur uit en laat 10 minuten staan. Afhankelijk van de dikte van je kipfilets zijn ze dan gaar. Haal ze dan ook meteen uit de bouillon om te voorkomen dat je vlees te droog wordt.

Tonijnmayonaise

In de tussentijd doe je de tonijn, mayonaise, kwark (of yoghurt), citroensap en kappertjes in een mengbeker. Pureer tot een saus met een staafmixer. Of doe alles in een blender of keukenmachine. Je wilt een gladde saus. Breng op smaak met lekker wat versgemalen peper.

Pasta pollo tonato

Kook de linguine beetgaar (voor vier personen gebruik je ongeveer 350g) en giet af. Meng dan met de tonijnsaus. Doe in een diep bord en leg er plakjes gepocheerde kip op met nog een beetje extra saus. Voor wie er van houdt garneer je het bord met wat rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en gesneden olijfjes.

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.