Ovenschotel met gehakt en banaan



Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!

Want de eerste keer dat mijn vent me vertelde dat dit zijn favoriete studentenhap was heb ik mijn kin van de grond moeten rapen. Daarna heb ik het gerecht jaren doodgezwegen en in alle toonaarden geweigerd het te maken.

Tot ik bedacht dat ik het natuurlijk ook zou kunnen omtoveren tot een lékker gerecht. En aan tafel klonk een instemmend gemompel en waren de borden schoon gegeten. Missie geslaagd!

Voor vier personen

Kilo prei, in ringen gesneden en goed gewassen
Scheutje olijfolie
300g gehakt
250g champignons, in kwarten
2tl kerriepoeder
1tl gemberpoeder
3 bananen
Aardappelpuree, zie ook ons basisrecept
Zakje geraspte kaas (150 gram)
Ovenschotel en oven voorverwarmen op 175C

ovenschotel wat eten we vandaag

Ovenschotel met gehakt en banaan

Bak voor de ovenschotel met gehakt en banaan als eerste, in een grote pan, de gewassen en uitgelekte prei in een scheutje olijfolie. De prei moet gaar zijn, maar wel nog wat bite hebben. Hiervoor moet je ongeveer op tien minuten tijd rekenen. Kook in de tussentijd ook je aardappels in tien minuten gaar voor je aardappelpuree. Maak deze vooral zoals je zelf gewend bent puree te maken. Het gehakt bak je, zonder olie, in een hete pan rul en bruin. Bestrooi met de kruiden en bak die ook nog een paar minuten mee. Dan de champignons erbij en nog vijf minuten bakken.

Zoet en hartige ovenschotel

Vet nu een ovenschaal licht in en doe de gebakken prei op de bodem. Daarover heen gaat het gehakt. Dek dat nu af met plakjes banaan, die je daarna weer afdekt met de aardappelpuree. Tot slot de geraspte kaas over de puree en het geheel kan de oven in. Je wilt een lekker goudbruine bovenkant, dus reken een half uurtje oventijd. Heb je dat geduld niet, zoals ik, dan kun je ook de gril van je oven de laatste tien minuten aanzetten om dat effect te bespoedigen.

Efficiënt koken

Dit is een ovenschotel die je ook héél goed de avond van te voren klaar kunt maken. Laat dan alles goed afkoelen voor je het, afgedekt, in de koelkast bewaard. Je kunt de stap in de oven nu overslaan. Het enige wat je de dag van eten nog hoeft te doen is de schaal in de oven te zetten en goed door te warmen. Je zult dan ook op een half uurtje moeten rekenen, in een voorverwarmde oven van dit keer 200C

Gepubliceerd op 5 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!