Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Die kun je vullen met wat je maar wil. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
De sleutel voor een perfect gerezen Dutch baby is een loeihete pan waar je het beslag in giet. Dus zorg voor een pan (of meerdere kleine pannetjes) die ovenbestendig is en laat die in de oven warm worden, terwijl de oven voorverwarmt. Het beslag is zó gemaakt.
Voor 3 kleine Dutch baby’s (of één grote)
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
rasp van 1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker
verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 200C
Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten oventijd
Dutch baby met rabarber en aardbeien
Terwijl de pan in de oven mee voorverwarmt maak je het beslag voor de Dutch baby door de eieren met de bloem, melk, vanille, citroenrasp en fijne suiker te mixen tot een luchtig beslag. Giet dit in een maatbeker. Zodra de oven is voorverwarmd laat je de boter in de pan smelten, zonder bruin te worden.
Dutch baby uit de oven
Giet het beslag voor je Dutch baby dan in de pan en sluit de deur van de oven. In 15 minuten rijst je Dutch baby tot grote hoogte. Verlaag dan de temperatuur naar 150C en laat de Dutch baby nog 5 minuten garen. Met een ovenhandschoen haal je de pan nu uit de oven.
Hevel de Dutch baby over op een bord en vul de binnenkant royaal met rabarbercompote en verse aardbeien. Tot slot een fijne laag poedersuiker over de randen en ontbijten maar!
Gepubliceerd op 7 juli 2020