Dutch baby met rabarber en aardbeien



Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Die kun je vullen met wat je maar wil. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.

De sleutel voor een perfect gerezen Dutch baby is een loeihete pan waar je het beslag in giet. Dus zorg voor een pan (of meerdere kleine pannetjes) die ovenbestendig is en laat die in de oven warm worden, terwijl de oven voorverwarmt. Het beslag is zó gemaakt.

Voor 3 kleine Dutch baby’s (of één grote)

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
rasp van 1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker

verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 200C
Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten oventijd

Dutch baby met rabarber en aardbeien

Terwijl de pan in de oven mee voorverwarmt maak je het beslag voor de Dutch baby door de eieren met de bloem, melk, vanille, citroenrasp en fijne suiker te mixen tot een luchtig beslag. Giet dit in een maatbeker. Zodra de oven is voorverwarmd laat je de boter in de pan smelten, zonder bruin te worden.

Dutch baby uit de oven

Giet het beslag voor je Dutch baby dan in de pan en sluit de deur van de oven. In 15 minuten rijst je Dutch baby tot grote hoogte. Verlaag dan de temperatuur naar 150C en laat de Dutch baby nog 5 minuten garen. Met een ovenhandschoen haal je de pan nu uit de oven.

Hevel de Dutch baby over op een bord en vul de binnenkant royaal met rabarbercompote en verse aardbeien. Tot slot een fijne laag poedersuiker over de randen en ontbijten maar!

 

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!