Dutch baby met rabarber en aardbeien



Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Die kun je vullen met wat je maar wil. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.

De sleutel voor een perfect gerezen Dutch baby is een loeihete pan waar je het beslag in giet. Dus zorg voor een pan (of meerdere kleine pannetjes) die ovenbestendig is en laat die in de oven warm worden, terwijl de oven voorverwarmt. Het beslag is zó gemaakt.

Voor 3 kleine Dutch baby’s (of één grote)
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
rasp van 1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker

verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 200C
Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten oventijd

Dutch baby met rabarber en aardbeien

Terwijl de pan in de oven mee voorverwarmd maak je het beslag door de eieren met de bloem, melk, vanille, citroenrasp en fijne suiker te mixen tot een luchtig beslag. Giet dit in een maatbeker. Zodra de oven is voorverwarmd laat je de boter in de pan smelten, zonder bruin te worden.

Dutch baby

Giet het beslag dan in de pan en sluit de deur. In 15 minuten rijst je Dutch baby tot grote hoogte. Verlaag dan de temperatuur naar 150C en laat de Dutch baby nog 5 minuten garen. Met een ovenhandschoen haal je de pan nu uit de oven.

Hevel de Dutch baby over op een bord en vul de binnenkant royaal met rabarbercompote en verse aardbeien. Tot slot een fijne laag poedersuiker over de randen en ontbijten maar!

 

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus