Rabarber compote met aardbei



Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en een subtiele hint van kaneel. Heerlijk!

Rabarber kun je echt op allerlei mogelijk manieren gebruiken en op de site heb ik behoorlijk wat rabarberrecepten staan, zoals voor:

Want ja, ik ben dól op rabarber. Deze seizoensgroente is er maar even, maar je kunt er dus ook echt alle kanten mee op.

Maak zéker ook een keer deze rabarber compote met aardbei. Die kun je daarna zo opeten, of gebruik ‘m voor bijvoorbeeld bij rijstpudding.

voor 4 bakjes rabarber compote

1kg rabarber, uiteinden verwijderd, in stukken en gewassen
400 ml water
3 el rietsuiker (beetje afhankelijk van hoe zoet je rabarber is of je meer nodig hebt)
450g kleine aardbeien
1 tl vanille extract
1 tl gemalen kaneel

Bereidingstijd 25 minuten

rabarber.jpg

Rabarber compote met aardbei

Om je rabarber compote te maken gaan de gewassen stukjes rabarber met het water en de suiker in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat dan in ongeveer 10 minuten zachtjes koken de rabarber uit elkaar vallen. Roer af en toe om met een lepel. Ik hou van een beetje chunky compote, dus heb ‘m niet helemaal zacht laten koken. Als je tevreden bent met de textuur voeg je de schoongemaakte aardbeitjes toe. Ik stamp dan met een aardappelstamper een deel van de aardbeien fijn en laat een deel heel. Dan heeft je compote lekker wat bite.

Het vuur mag nu uit onder je pan rabarber en breng dan op smaak met de kaneel en vanille. Proef even, ook om te checken hoe zuur/zoet je rabarber was. Eventueel kan er nog een klein schepje suiker bij. Maar niet te veel, rabarber compote is geen jam, dus houd ‘m ook een beetje fris zuur. Laten afkoelen nu en verdelen over afsluitbare bakjes.

rabarber compote

Rabarber compote bewaren

Je kunt de rabarber compote in een afgesloten bakje minstens 3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen van rabarber kan ook. Maar doe dat niet te lang (max een maand) want daar wordt het niet lekkerder van.

Gepubliceerd op 29 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.