Rabarber compote met aardbei



Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en een subtiele hint van kaneel. Heerlijk!

Rabarber kun je echt op allerlei mogelijk manieren gebruiken en op de site heb ik behoorlijk wat rabarberrecepten staan, zoals voor:

Want ja, ik ben dól op rabarber. Deze seizoensgroente is er maar even, maar je kunt er dus ook echt alle kanten mee op.

Maak zéker ook een keer deze rabarber compote met aardbei. Die kun je daarna zo opeten, of gebruik ‘m voor bijvoorbeeld bij rijstpudding.

voor 4 bakjes rabarber compote

1kg rabarber, uiteinden verwijderd, in stukken en gewassen
400 ml water
3 el rietsuiker (beetje afhankelijk van hoe zoet je rabarber is of je meer nodig hebt)
450g kleine aardbeien
1 tl vanille extract
1 tl gemalen kaneel

Bereidingstijd 25 minuten

rabarber.jpg

Rabarber compote met aardbei

Om je rabarber compote te maken gaan de gewassen stukjes rabarber met het water en de suiker in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat dan in ongeveer 10 minuten zachtjes koken de rabarber uit elkaar vallen. Roer af en toe om met een lepel. Ik hou van een beetje chunky compote, dus heb ‘m niet helemaal zacht laten koken. Als je tevreden bent met de textuur voeg je de schoongemaakte aardbeitjes toe. Ik stamp dan met een aardappelstamper een deel van de aardbeien fijn en laat een deel heel. Dan heeft je compote lekker wat bite.

Het vuur mag nu uit onder je pan rabarber en breng dan op smaak met de kaneel en vanille. Proef even, ook om te checken hoe zuur/zoet je rabarber was. Eventueel kan er nog een klein schepje suiker bij. Maar niet te veel, rabarber compote is geen jam, dus houd ‘m ook een beetje fris zuur. Laten afkoelen nu en verdelen over afsluitbare bakjes.

rabarber compote

Rabarber compote bewaren

Je kunt de rabarber compote in een afgesloten bakje minstens 3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen van rabarber kan ook. Maar doe dat niet te lang (max een maand) want daar wordt het niet lekkerder van.

Gepubliceerd op 29 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.