Rabarber compote met aardbei



Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en een subtiele hint van kaneel. Heerlijk! Zo maak je ‘m

voor 4 bakjes vol
1kg rabarber, uiteinden verwijderd, in stukken en gewassen
400 ml water
3 el rietsuiker (beetje afhankelijk van hoe zoet je rabarber is of je meer nodig hebt)
450g kleine aardbeien
1 tl vanille extract
1 tl gemalen kaneel

Bereidingstijd 25 minuten

Rabarber compote met aardbei

De gewassen stukjes rabarber gaan met het water en de suiker in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat dan in ongeveer 10 minuten zachtjes koken de rabarber uit elkaar vallen. Roer af en toe om met een lepel. Ik hou van een beetje chunky compote, dus heb ‘m niet helemaal zacht laten koken. Als je tevreden bent met de textuur voeg je de schoongemaakte aardbeitjes toe. Ik stamp dan met een aardappelstamper een deel van de aardbeien fijn en laat een deel heel. Dan heeft je compote lekker wat bite.

Het vuur mag nu uit onder je pan rabarber en breng dan op smaak met de kaneel en vanille. Proef even, ook om te checken hoe zuur/zoet je rabarber was. Eventueel kan er nog een klein schepje suiker bij. Maar niet te veel, rabarber compote is geen jam, dus houd ‘m ook een beetje fris zuur. Laten afkoelen nu en verdelen over afsluitbare bakjes.

rabarber compote

Rabarber bewaren

Je kunt de rabarber in een afgesloten bakje minstens 3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen van rabarber kan ook. Maar doe dat niet te lang (max een maand) want daar wordt het niet lekkerder van.

Gepubliceerd op 3 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!