Kleverige kip met noodles & broccoli
Een heerlijk kipgerecht is dit. De kleverige kip krijgt zijn smaak door een heerlijke Aziatische marinade. Met recht een makkelijke roerbakmaaltijd.
Want zo simpel is het eigenlijk om deze kleverige kip met noodles en broccoli te maken. De marinade voor de kleverige kip maak je ’s ochtends bijvoorbeeld al klaar, zodat de kip lekker de tijd krijgt te marineren. Zet je kip afgedekt en koel (bijvoorbeeld in de koelkast) weg tot je gaat eten. Op het moment van koken zorg je dat je broccoli gesneden is, je pan op hoog vuur staat en in een kwartiertje kun je aan tafel.
Ik roerbak de broccoli in kleine roosjes mee in de marinade. Wil je de broccoli liever goed gaar, blancheer dan kort door de broccoli in kokend water twee minuten te koken voordat je ‘m toevoegt. Hou je niet van broccoli, dan zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor peultjes, boontjes of een andere lekkere roerbakgroente.
De kleverige kip is wel echt het hoogtepunt van dit roerbak gerecht. Dus zorg voor goede (liefst scharrel of bio) kip. Dat eet nét even wat lekkerder. Benieuwd hoe het jullie gaat smaken!
Voor vier personen
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember, in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
rasp van 1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
Verder nodig
noodles naar keuze
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 komkommer, zonder zaadlijst, in halve maantjes gesneden
handje pinda’s, grof gehakt (of anders geroosterd sesamzaad)
Kleverige kip met noodles & broccoli
Voor de marinade van de kleverige kip meng je de honing, gember, knoflook, limoenrasp, zonnebloemolie, sojasaus en chilivlokken goed door elkaar. Leg daar de kippendijen in en zorg dat alles goed bedekt is door de marinade. Laat dit zolang marineren als je de tijd hebt.
Roerbak met kip en broccoli
Op het moment van eten zorg je dat de rest van de ingrediënten klaar liggen en begin je met het bakken van je kippendijen op hoog vuur in een droge grote pan of wok. Alle marinade (minus de gember/knoflookplakjes) waar de kip in heeft gelegen mag mee in de pan, daardoor wordt de kip namelijk lekker kleverig.
Bak in eerste instantie de kippendijen in zijn geheel om en om in 5 minuten per kant aan. Haal dan uit de pan en roerbak de broccoliroosjes in de resterende marinade. De kip snijd je nu in reepjes.
Makkelijke roerbakmaaltijd
Kook ondertussen de noodles gaar volgens gebruiksaanwijzing. Je makkelijke roerbakmaaltijd is nu al bijna klaar! Na 5 minuten de broccoli te hebben geroerbakt gaat de kip terug erbij. Giet de noodles af en doe ook die in je pan/wok. Schep alles nog even goed om en serveer met de komkommer. Strooi wat gehakte pinda’s over je roerbakmaaltijd. Dat was echt een makkelijke maaltijd, toch?! Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 30 april 2021
2 reacties
Lijkt me heerlijk. En begrijp ik goed dat de plakjes gember en knoflook eruit gevist moeten worden?
dat is net wat je wilt Corine, je kunt ze er ook in laten en opeten.