Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango



Een snelle, smakelijke stamppot met onverwachte ingrediënten. Met bloemkool, gerookte kip en mango maak je deze verrassend lekkere stamppot.

Nadat ik onlangs bloemkoolrijst maakte met gerookte kip en mango bleven die smaken in mijn hoofd hangen, want het is een super smakelijke combi. Maar je hebt niet altijd zin in bloemkoolrijst. Dat hoeft dus ook niet meer.

Want wat blijkt, als stamppotje is het ook fantástisch. Twee dikke duimen van onze dochter en alle borden leeg. En willen we dat niet allemaal het liefst?!

Voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
1 grote bloemkool, in roosjes
1 verse mango, in blokjes
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt, alleen de blaadjes fijngesneden
zout & peper

Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango

Zet voor deze stamppot met bloemkool de grootste pan die je hebt op met ruim water en breng het water aan de kook. Als eerste de aardappels er in. Kook die ongeveer 15 minuten. Voeg echter na 10 minuten ook de bloemkoolroosjes toe en kook die 5 minuten mee. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten voor.

Verrassend stamppotje

Giet de aardappels/bloemkool af in een vergiet, doe terug in de warme pan en met een aardappelstamper stamp je alles goed door elkaar. De aardappels fijner stampen dan de bloemkool zorgt voor wat bite straks. Doe er nu een klein scheutje melk bij (niet teveel want anders wordt het zompig) en een klontje boter. Mosterd erbij, roer alles goed door elkaar, tot je een smeuïge stamppot hebt. Tot slot de kipfilet, mango en munt. Brent tot slot op smaak met zout en peper en je bloemkoolstamppot met gerookte kip en mango is al klaarl!

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!