Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango

Een snelle, smakelijke stamppot met onverwachte ingrediënten. Met bloemkool, gerookte kip en mango maak je deze verrassend lekkere stamppot.
Nadat ik onlangs bloemkoolrijst maakte met gerookte kip en mango bleven die smaken in mijn hoofd hangen, want het is een super smakelijke combi. Maar je hebt niet altijd zin in bloemkoolrijst. Dat hoeft dus ook niet meer.
Want wat blijkt, als stamppotje is het ook fantástisch. Twee dikke duimen van onze dochter en alle borden leeg. En willen we dat niet allemaal het liefst?!
Voor 4 personen
1kg kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
1 grote bloemkool, in roosjes
1 verse mango, in blokjes
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt, alleen de blaadjes fijngesneden
zout & peper
Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango
Zet voor deze stamppot met bloemkool de grootste pan die je hebt op met ruim water en breng het water aan de kook. Als eerste de aardappels er in. Kook die ongeveer 15 minuten. Voeg echter na 10 minuten ook de bloemkoolroosjes toe en kook die 5 minuten mee. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten voor.
Verrassend stamppotje
Giet de aardappels/bloemkool af in een vergiet, doe terug in de warme pan en met een aardappelstamper stamp je alles goed door elkaar. De aardappels fijner stampen dan de bloemkool zorgt voor wat bite straks. Doe er nu een klein scheutje melk bij (niet teveel want anders wordt het zompig) en een klontje boter. Mosterd erbij, roer alles goed door elkaar, tot je een smeuïge stamppot hebt. Tot slot de kipfilet, mango en munt. Brent tot slot op smaak met zout en peper en je bloemkoolstamppot met gerookte kip en mango is al klaarl!
Gepubliceerd op 25 januari 2017