Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango



Een snelle, smakelijke stamppot met onverwachte ingrediënten. Met bloemkool, gerookte kip en mango maak je deze verrassend lekkere stamppot.

Nadat ik onlangs bloemkoolrijst maakte met gerookte kip en mango bleven die smaken in mijn hoofd hangen, want het is een super smakelijke combi. Maar je hebt niet altijd zin in bloemkoolrijst. Dat hoeft dus ook niet meer.

Want wat blijkt, als stamppotje is het ook fantástisch. Twee dikke duimen van onze dochter en alle borden leeg. En willen we dat niet allemaal het liefst?!

Voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
1 grote bloemkool, in roosjes
1 verse mango, in blokjes
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt, alleen de blaadjes fijngesneden
zout & peper

Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango

Zet voor deze stamppot met bloemkool de grootste pan die je hebt op met ruim water en breng het water aan de kook. Als eerste de aardappels er in. Kook die ongeveer 15 minuten. Voeg echter na 10 minuten ook de bloemkoolroosjes toe en kook die 5 minuten mee. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten voor.

Verrassend stamppotje

Giet de aardappels/bloemkool af in een vergiet, doe terug in de warme pan en met een aardappelstamper stamp je alles goed door elkaar. De aardappels fijner stampen dan de bloemkool zorgt voor wat bite straks. Doe er nu een klein scheutje melk bij (niet teveel want anders wordt het zompig) en een klontje boter. Mosterd erbij, roer alles goed door elkaar, tot je een smeuïge stamppot hebt. Tot slot de kipfilet, mango en munt. Brent tot slot op smaak met zout en peper en je bloemkoolstamppot met gerookte kip en mango is al klaarl!

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.