Kinderkookrecept: de lekkerste aardappelpuree



 

Aardappelpuree, voor vier personen

1 kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
Aardappelknijper (gouden keukengadget!)
Roomboter of lekkere olijfolie
Melk
Zeezout
Nootmuskaat en versgemalen zwarte peper

Basisrecept voor aardappelpuree

De aardappels kook je in ruim, gezouten water in 15-20 minuten gaar. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van je aardappel, maar liever te gaar dan nog wat te hard. Giet ze af. Heel belangrijk, laat ze nu even uitstomen. Daarmee verdwijnt alle vocht er écht uit en dat is uiteindelijk lekkerder voor je puree.

puree_wat heb je nodig_.jpg

Aardappelknijper

Je kunt een aardappelstamper gebruiken om nu je puree te maken, maar als je één ding in je keuken wilt dan is dat een aardappelknijper (o.a. te koop bij Dille & Kamille) Stop daar de stukken aardappel in en knijp ze er doorheen, in een schone pan of kom. Luchtiger wordt je puree niet, dan het zo te maken. En ja, stampen kan natuurlijk ook, dan doe ik dat meestal met alvast een beetje melk in de nog warme pan.

puree_opsmaakmaken_.jpg

Smaakmakers voor aardappelpuree

Voeg nu naar smaak en wens melk toe. Dit is echt afhankelijk van hoe dik/dun je je puree wilt en waar je ‘daarna voor gebruikt. Tot slot een lekkere klont boter of héle lekkere olijfolie. Natuurlijk breng je je puree nog op smaak met lekker grof zeezout (ik kan niet zonder Maldon zout), wat versgemalen zwarte peper en een snufje nootmuskaat.

Dat is alles. Klassieke aardappelpuree. Vanaf nu nooít meer uit de vriezer of uit een pakje. Beloofd?! 😉

Gepubliceerd op 16 maart 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.