Kinderkookrecept: de lekkerste aardappelpuree



 

Aardappelpuree, voor vier personen

1 kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
Aardappelknijper (gouden keukengadget!)
Roomboter of lekkere olijfolie
Melk
Zeezout
Nootmuskaat en versgemalen zwarte peper

Basisrecept voor aardappelpuree

De aardappels kook je in ruim, gezouten water in 15-20 minuten gaar. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van je aardappel, maar liever te gaar dan nog wat te hard. Giet ze af. Heel belangrijk, laat ze nu even uitstomen. Daarmee verdwijnt alle vocht er écht uit en dat is uiteindelijk lekkerder voor je puree.

puree_wat heb je nodig_.jpg

Aardappelknijper

Je kunt een aardappelstamper gebruiken om nu je puree te maken, maar als je één ding in je keuken wilt dan is dat een aardappelknijper (o.a. te koop bij Dille & Kamille) Stop daar de stukken aardappel in en knijp ze er doorheen, in een schone pan of kom. Luchtiger wordt je puree niet, dan het zo te maken. En ja, stampen kan natuurlijk ook, dan doe ik dat meestal met alvast een beetje melk in de nog warme pan.

puree_opsmaakmaken_.jpg

Smaakmakers voor aardappelpuree

Voeg nu naar smaak en wens melk toe. Dit is echt afhankelijk van hoe dik/dun je je puree wilt en waar je ‘daarna voor gebruikt. Tot slot een lekkere klont boter of héle lekkere olijfolie. Natuurlijk breng je je puree nog op smaak met lekker grof zeezout (ik kan niet zonder Maldon zout), wat versgemalen zwarte peper en een snufje nootmuskaat.

Dat is alles. Klassieke aardappelpuree. Vanaf nu nooít meer uit de vriezer of uit een pakje. Beloofd?! 😉

Gepubliceerd op 16 maart 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…