Terugblik 2020 – deel I



Al jaren een traditie, een terugblik op afgelopen jaar. En wat een jaar. Er gebeurde zoveel dat ik de terugblik opknip in drie delen. Vandaag deel I.

Dat jaar 2020 begint reizend. Wisten wij veel dat dat ook de laatste buitenlandse trips van het jaar zouden worden. Oud en nieuw brachten we door in zonnig Portugal en we beloofden elkaar dat vanaf nu íeder jaar te doen. Niet dus 😉 Het eerste weekend breng ik door in Londen en geniet me hélemaal suf!

Susan Aretz Londen

Januari blijkt ook het begin van een aantal nieuwe projecten. Ik teken voor het 2e jaar op rij met NEFF om weer een jaar lang ambassadeur te zijn. Ik zet de eerste stappen richting een nieuwe website. Maar ook de plannen voor een nieuw boek worden die maand gesmeed! Het is ook de maand dat ik de eerste keer te gast ben in een podcast.

Onbekommerd uit eten

Februari is een maand die bestaat uit lekker veel etentjes. Onder andere de opening van Felix Amsterdam, maar ik mag ook proeven bij Florent en eet de lekkerste kip bij Edel by Dennis. Niet wetende dat dat in de hele nabije toekomst allemaal niet meer zou kunnen.

Gelukkig weten we dat begin maart nog niet en geniet ik samen met Yvette van Boven bij 101 Gowrie. Ben ik uitgenodigd voor een spectaculair Magnum diner. We schuiven ook nog thuis bij Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes aan voor een lunch ter ere van hun nieuwe boek. Het is ook de maand dat ik start als ambassadeur voor mijn eigen stad Leiden. Super leuk!

ronald giphart en mascha lammes Felix Amsterdam

De tweede week van maart blijkt een event in de Avocadoshow een van de laatste van dat jaar te zijn. Dachten we toen allemaal nog ‘joh, het is een griepje waait wel over’, vrij snel daarna gaan de scholen dicht en is de eerste lockdown van het jaar een feit…

Werken ten tijde van Corona

Gek genoeg brengt die lockdown voor mijn werk allerlei nieuwe kansen. Ik ga online koken en deel in mijn stories recepten die je met kinderen kunt maken. Hele simpele gerechten, 100% kidsproof. Eigenlijk bedoeld om mijn eigen dochter bezig te houden, maar het wordt vrij snel door de media opgepikt. Ik word geïnterviewd door het AD, de Telegraaf en kom zelfs bij RTL Boulevard!

kinderkookles Susan Aretz Susan bij RTL Boulevard

Ik breid die online kooklesjes uit naar live kooklessen en samen met een aantal toffe merken verzorg ik meerdere live via mijn instagram een kookles voor groot én klein. Niet alleen kook ik live, ik start ook met live vrijdagmiddagborrels via Instagram. Om een klein lichtpuntje te hebben in deze gekke tijd. Er komen ook een aantal gasten in die borrels, waaronder Ron Simpson van The Avocadoshow en ook Yvette van Boven schakelt in. Zó leuk!

Overstap naar SusanAretz.nl

In april lopen al die activiteiten door en start ik met de overstap van Smulpaapje naar SusanAretz.nl. Een van de hoogtepunten van dit jaar. Hoe spannend ik het ook initieel vond, het blijkt een van de beste beslissingen ooit!

In mei gaat de site live. Ons kind mag deels weer naar school. We gaan een weekje naar Limburg. Het lijkt heel even alsof het leven weer normaal is. Wat natuurlijk bij lange na niet het geval is. Afstand houden is de nieuwe norm. Je familie en vrienden amper nog zien een nieuwe realiteit.

website Susan Aretz

Heel langzaam komen wel weer wat fysieke werkafspraken in de agenda. Ik neem bij de EO een podcast op. Er wordt in de tuin gefilmd voor een item op Net 5 (Wat eten we?) en voor de Avocadoshow neem ik allemaal kleine receptfilmpjes voor Instagram op. Social distancing is het sleutelwoord voor dit soort afspraken. Het voelt raar om mensen geen hand te geven. Heel raar.

Op vakantie in eigen land en streek

In juni is er dan zelfs weer een perstrip. In mijn eigen stad en streek. Wat een heerlijkheid om er uit te zijn. We hebben prachtig weer. Genieten van stad, streek én strand. Op het strand eten, de zon onder zien gaan. Het is het dichtst bij reizen dat we dit jaar gaan komen. Hoewel reizen in eigen land wel dé trend van het jaar wordt. Gedwongen, dat wel. Maar het heeft ook wel weer iets moois.

Leiden

Anders hadden we waarschijnlijk nooit ontdekt hoe tof Schiedam is. Waar we echt nog geen half uur vandaan wonen, maar nog nooit waren geweest. Of wacht dat je van mijn mini staycation in Amsterdam. Voor het eerst weer in een restaurant uit eten (Felix 360). Het was echt waanzinnig!

Dat restaurants, horeca en chefs dit jaar méga creatief zijn geworden blijkt ook uit het Rond de Tafel concept dat eind juni gelanceerd wordt. En waar we niet uit eten kunnen bestellen we ons dit jaar een ongeluk en bij zo veel mogelijk verschillende ondernemers. Support your locals is geen loze uitdrukking gebleken, maar eentje die kneiterhard nodig bleek (en nog steeds is).

Terugblik 2020 – deel I

Tot zo ver de eerste helft van het jaar. We hadden volgens mij nog amper in de gaten dat veel hiervan realiteit zou blijven. Gelukkig overigens ook maar. Want er stond ons nog heel wat te wachten. Voor ons persoonlijk ook nog de nodige drama. Gelukkig zijn er nog steeds ook lichtpuntjes in dat tweede deel van het jaar. Ik vertel je er snel meer over.

Gepubliceerd op 27 december 2020


2 reacties

  1. Annemiek schreef:

    Leuk om te lezen Susan. En ja we wisten zeker niet wat er ging komen. Benieuwd naar je deel 2 bezig bijtje. En fijne feestdagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!