Een weekend in LondenWat doe je als je maar 48 uur in Londen hebt

In januari was ik welgeteld nog geen 48 uur in Londen. Nu heb ik de mazzel dat ik de stad behoorlijk goed ken. Niet alleen omdat ik er in een ver verleden drie maanden heb gewoond, maar vooral omdat ik er sindsdien (inmiddels een jaar of 30) jaarlijks kom. Maar ook ik ontdek nog iedere keer nieuwe plekjes. Een weekend Londen is niet lang, maar je hebt tijd genoeg om de stad te zien én op hele toffe plekken te eten.  Wel is het noodzaak om a) hele goede wandelschoenen aan te doen b) je maag voor te bereiden op de hele dag lekker eten en c) om niet bang te zijn je dag vroeg te beginnen. Ik neem je mee in hoe ik afgelopen januari mijn weekend in Londen doorbracht.

Zaterdag in Londen

Ik neem om 7.30u het vliegtuig naar Heathrow, waardoor ik heerlijk vroeg al in de stad was. Zeker met alleen handbagage ben je in no time bij de metro die je tot in hartje Londen brengt. Ik kocht een travelcard voor een dag, omdat ik nog op andere plekken moest zijn. Maar hé, voor ongeveer € 15 betekent dat wel dat je de hele dag de ondergrondse kunt pakken.

Ontbijten bij Dishoom

Op King’s Cross stap ik uit, om vriendinnetje Jessica te treffen. Op loopafstand van het metrostation zit Dishoom, een van mijn favoriete Indiase restaurants in Londen. Ze doen tegenwoordig ook ontbijt en dat is zéér de moeite waard kan ik je vertellen. In een warme, verse naan wordt van alles gestopt waar je blij van wordt. Omdat ik al om 5u op pad was (zonder ontbijt) nam ik de Wrestler’s naan en een bloody mary. Goddelijk! (de foto doet het gerecht geen eer aan, maar het was er net iets te donker voor een goeie foto) Bestel je Chai, dan wordt die ongelimiteerd bijgeschonken. Eet trouwens niet té veel, want ik neem je zo mee naar je volgende eetgelegenheid  

Na het ontbijt loop ik terug naar King’s Cross. De omgeving hier in de buurt is trouwens écht veranderd. Vroeger wilde je hier niet dood gevonden worden, nu is het een enorm hippe wijk waar toffe winkeltjes en restaurantjes zitten. Ik pak de metro naar London Bridge. Op loopafstand van dit metrostation zit namelijk Borough Market. Mogelijk mijn lievelingsplek in Londen.

Koffie en/of lunch op Borough Market

Op zaterdag vind je hier een heerlijke markt, met niets anders dan fantastische producten. Kaas, brood, gebak, bier, seafood. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Heb je nog trek, loop dan eerst even een rondje en bedenk wat je wilt eten. Ik kwam hier maar met één doel; een donut van Bread Ahead. Mijn favoriet is die met karamel en honeycomb. Vandaag echter nam ik de special, met pistache. Goddelijk lekker! Hun brood is trouwens ook fantastisch, maar aangezien ik morgen pas terug naar huis vlieg koop ik die deze keer niet.

Lopen door The City

Omdat mijn maag  (hoewel getraind) best vol zit besluit ik naar mijn hotel te lopen. Een wandeling van bijna 2 kilometer, maar het is mooi weer dus waarom niet. Ik loop via The City en verwonder me weer over hoe mooi ik ook dit deel van Londen vind. De brug over de Thames biedt geweldig uitzicht op de skyline en op de Tower Bridge. Maar ik zie achter me ook The Shard en voor me The Cheese Grater en onderweg loop ik nog langs The Gerkhin. Love it!

Slapen in The Hoxton Shoreditch

Mijn hotel – The Hoxton – zit in Shoreditch, een van mijn favoriete wijken van Londen (ze zitten trouwens op meer plekken in Londen). Normaliter slapen we bij vrienden, dus ik slaap eigenlijk nooit meer in een hotel als ik in Londen ben. Nu ik dat één nachtje wel doe heb ik besloten mezelf te verwennen. Ik ben echt super blij met mijn keuze.

The Hoxton is een funky hotel, met super vriendelijk personeel. Een ruime lobby, waar je lekker kunt lezen, werken of een drankje kunt drinken. Er zit ook een inhouse restaurant. Ik heb een cozy double geboekt, die echt meer dan ruim genoeg is voor mij alleen. Het bed is go-dde-lijk, maar ik zou er liever niet met z’n tweetjes in slapen, dan is ‘ie wat aan de krappe kant.

Ik hou van de details van dit hotel. In plaats van een ontbijt krijg je op verzoek een ontbijttasje, met daarin een banaan, een klein bakje yoghurt met granola en een flesje sinaasappelsap. Het wordt aan je kamerdeur gehangen op een tijdstip dat jij wilt en het haalt nét even de scherpe randjes van je eerste honger van de dag weg. Op je kamer is er thee, koffie en in de koelkast staat melk en water. Ik vind het hotel ook een aanrader omdat je lekker dicht bij een metrostation zit én je zit in een van de tofste wijken van Londen.

Je vindt The Hoxton aan 81 Great Eastern St, Hackney, London EC2A 3HU. Reserveren kan via hun site

Shoreditch

Nadat ik ben ingecheckt ga ik even een uurtje op bed liggen om mijn voeten rust te geven (ik had écht de meest slechte schoenen aan, maar ja achteraf is het rustig wonen…) daarna is het weer in de benen en lekker aan de wandel. Shoreditch is een te gek deel van Londen. Je hebt er Spitalfields market, Brick Lane zit op loopafstand en er is onwijs veel toffe street art te bewonderen. Kortom, je kunt je hier rustig uren, zo niet het hele weekend, vermaken. Maar ook als je ergens wilt eten is er zó veel keuze. Ik zou hier alleen al een maand mezelf drie slagen in de rondte kunnen eten en dan nóg niet alles hebben uitgeprobeerd.

Pub lunch

Omdat ik nog niet geluncht heb en vanavond ook niet meer ergens laat nog wil gaan eten loop ik een pub binnen (the Astronomer) voor een late lunch slash vroeg diner. Een toffe pub trouwens, met een meer dan prima fish & chips, groot glas cider erbij. Meer heb je niet nodig. Rond 19u ben ik terug in het hotel en plof neer op bed, met nog een cider en een zakje salt & vinegar chips (zó lekker!) als avondeten. Het is mooi geweest, morgen weer een dag.

Zondag in Londen

Vroeg naar bed, betekent ook vroeg wakker en dat is precies wat ik wil vandaag want ik heb (weer) een heleboel plannen. Na mijn mini ontbijtje en nadat ik ben uitgecheckt loop ik naar Brick Lane. Dat is iets minder dan een kilometer van het hotel, Ik ben met maar één doel op pad. Op 159 Brick Lane zit namelijk Beigel Bake, waar 24 uur per dag (!) verse bagels worden verkocht. Cash only trouwens, dus ik moet eerst even pinnen. Heb je de tijd dan is er op Brick Lane op zondag een enorm uitgebreide street market, met vintage kleding en allerlei street food aanbieders. Het feit dat ze die aan het opbouwen waren toen ik mijn bagels kocht zegt genoeg over hoe vroeg ik al op pad was…

St. John Bread & Wine

Maar met reden, want ik heb vandaag een missie. Dus met de bagels in mijn rugzak loop ik richting Spitalfields Market. Daar tegenover zit namelijk restaurant St. John Bread & Wine. Ook een favoriet van me. En ik ben daar maar met één reden; hun bacon sandwich. Dat wordt mijn échte ontbijt. St. John opent op zondag om 9u en klokslag negen sta ik voor de deur.

Maar omdat de bacon nog niet helemaal klaar is wacht ik daar met alle liefde op. Maar dan wel met een kop koffie en een van hun befaamde donuts. In dezelfde stijl als die van Bread Ahead, en mogelijk net zo lekker. Ik eet die met butterscotch, en het wordt accuut mijn nieuwe favoriete donut ooit. Mijn hemel wat lekker. Helaas hebben ze geen doosje om ze in te verpakken, anders had ik er een aantal gekocht om mee naar huis te nemen….

Marlybone's farmers market

Halverwege mijn ontbijt appt mijn vriendin, met wie ik heb afgesproken voor de lunch, dat ze al in de stad is. Ik pak de metro naar Bakerstreet en loop richting Marlybone’s farmers market, die op zondag wordt gehouden vanaf 10u. We drinken koffie in La Fromagerie, een delicatessenzaak met waanzinnig veel lekkere kaas (d’uh) en heel veel andere lekkernijen. Daarna lopen we een rondje over de markt. Ik doe nog wat laatste inkopen bij de plaatselijke slager (The Ginger Pig) en bij Waitrose, waarna we richting ons lunchadresje lopen.

Nopi SoHo

Ik verheug me al weken op deze lunch. Niet alleen omdat ik mijn vriendin, haar man en nog meer toffe mensen hier eindelijk weer zie, maar ook vanwege het restaurant van Ottolenghi. En het stelt geen seconde teleur.

De cocktailkaart is aan de prijs maar fan-tás-tisch. Het eten onovertroffen goed. We bestellen met elkaar alle kleine gerechten van de kaart om te delen. Maar ik had ze liefst allemaal zelf gehouden. Zo vers, zo waanzinnig in smaakcombinaties, zo origineel. Wow! Hieronder zie je bijvoorbeeld de bloedsinaasappel met burrata en de carrot cake cocktail (van de dessertkaart). Maar onze tafel stond helemaal vol. En alles ging op…

Reserveer, dat is het enige advies dat ik je kan geven. Ga je niet met een grote groep, zoals wij, zorg dan dat je 24 uur van tevoren niet hebt gegeten zodat je alsnog alles kunt proeven. Doe maar gewoon.

Little India Hounslow West

En dan is het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan. Maar niet voordat we, op aanraden van een vriendin, een klein omweg hebben gemaakt. Als je vanuit Londen met de metro naar Heathrow gaat kom je een plaatsje tegen dat heet Hounslow West. Doe jezelf een plezier en stap hier uit. Steek de straat over, schuin naar rechts tot je een klein, onooglijk zwart pandje ziet waarop staat Hyderabad House.

Zorg dat je nog 5 losse ponden hebt en bestel hier een biryani met verse naan. Laat dat inpakken en neem dat mee in je handbagage. Eet het op de luchthaven of bewaar het voor thuis (zoals ik deed) en geniet dan van de lekkerste Biryani die je (wellicht) ooit hebt gegeten. Bedank me later maar

48 uur in Londen

Dit was mijn weekend Londen. Van zaterdagochtend 7.30u tot ik zondagavond (met biryani en al) het vliegtuig om 19.30u terug naar Amsterdam neem. Ik heb letterlijk en figuurlijk de blaren op mijn voeten gelopen om er alles uit te halen wat mogelijk was. Ik adviseer je met klem om dat niet te doen, maar dit alles gewoon rustig en op je gemak in drie dagen te doen. Ik heb dagen lang pijn in mijn voeten en benen gehad van de enorme afstanden die ik gelopen heb op mooie, maar (achteraf) zeer onhandige schoenen, hahaha

Maar het was iedere blaar en iedere vezel spierpijn waard. Londen is een fantastische stad,  met zoveel mogelijkheden om je een weekend lang te vermaken. Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb gegeven wat je allemaal kunt doen en eten.

Eetsouvenirs voor in de handbagage

Ondanks dat ik met slechts een rugzak reisde lukte het me natuurlijk ook dit keer weer om van alles mee naar huis te nemen. Dit zat er allemaal in mijn handbagage…
2 zakjes Cadbury’s mini chunckies
1 brood van St. Johns (zooooo lekker!)
6 plakjes streaky bacon van The Ginger Pig 
6 bagels van Beigel bake
2x biryani en 3 Naans
2 pakjes Kamille & honing thee
3 food tijdschriften
1 zakjes koekjes
en een nieuwe trui
Yep, het is een gave Meer tips voor eetsouvenirs uit Londen vind je hier

Gepubliceerd op 17 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.