Uit eten in Utrecht, bij verborgen parel Florent
Florent Utrecht

Wie niet in Utrecht woont zal vaak automatisch kiezen voor restaurants die in de loop liggen. Maar mag ik je met klem adviseren om de volgende keer dat je uit eten wil in Utrecht vooral dit verborgen pareltje op te zoeken. Ik leg je graag uit waarom! Ik hou van bistro stijl restaurants. Het zijn vaak de restaurants waar zonder poespas maar vooral heel goed gekookt wordt. Hoewel ik Florent tot gister niet kende was het feit dat het een bistro restaurant is genoeg aanleiding de uitnodiging om te komen eten te accepteren.

Florent vind je verborgen in een straatje vlakbij Mariaplaats. Een straat waar je normaal waarschijnlijk niks te zoeken hebt, maar die je vanaf nu maar moet onthouden als je uit eten wil in Utrecht.

Uit eten in Utrecht

We worden allerhartelijkst ontvangen met een fijn glas cava. Op tafel staan al olijfjes en er wordt meteen brood en (heerlijke!) gezouten boter gebracht. Florent biedt een aantal mogelijkheden qua menu. Drie, vier of vijf gangen à la carte. Of je laat je in de watten leggen met een chefs viergangenmenu, inclusief cava, onbeperkt water en koffie met friandises. Voor slechts € 77,50 pp is dat echt een meer dan prima prijs. Wij kiezen voor dat verrassingsmenu, maar dan zonder dessert. Om zoveel mogelijk te proeven krijgen we allebei verschillende gerechten, met bij de gerechten bijpassende wijnen.


Eigenwijze maar voortreffelijke wijnen

Mag ik een staande ovatie trouwens voor die wijnkeuzes en de wijnkaart van Florent! Ook als je per glas zelf je wijnen wilt kiezen zijn er volop verrassende wijnen. De wijnen die bij onze gerechten komen zijn allemaal spot on. Eigenwijs ook, een Gewürztraminer uit Chili. Een werkelijk sublieme Primitivo, gemaakt in de Ripasso stijl, uit Italië. Niet normaal zo lekker. 

Bijzonder lekker menu

De gerechten dan. Ook die zijn onverwacht lekker. Onverwacht is misschien niet eens het goede woord, want ik kwam eigenlijk zonder verwachtingen. Maar alles is lekkerder dan de omschrijving op het menu doet vermoeden. De gravad lax zou ik bijvoorbeeld niet zelf besteld hebben omdat ik die thuis redelijk vaak zelf maak, maar ik ben zo blij dat het op mijn bord lag als voorgerecht. 

Dat geldt ook voor de raviolo met eendenlever die daarna volgt. De saus, de combi van hartig met zoet, wauw! Het bord gaat bijna schoongelikt mee terug naar de keuken. Het hoofdgerecht is ook zo’n topper. Super mals sukade, rijke en diepe saus die waanzinnig gaat met de Primitivo wijn. Het is echt een feestje. 

Mijn tafelgenoot is net zo te spreken over haar kalfstartaar als voorgerecht, 63 graden ei met truffel daarna en skrei als hoofdgerecht. Het is jammer dat er gewoon echt geen plek meer is voor het dessert. Tegelijkertijd waren dit drie fantastische gangen en eigenlijk ook gewoon genoeg.


Dikke vette aanrader als je uit eten wil in Utrecht

De porties zijn precies goed, de smaken geweldig in balans. De wijnkeuzes bij de gerechten in alle gevallen top. En ook de bediening draagt bij aan een ontspannen avond. Kundig, vriendelijk maar ook niet de hele tijd aan je tafel. En daarnaast is wat mij betreft de prijs / kwaliteitsverhouding ook meer dan in orde!

Niets te klagen? Nou, één klein dingetje misschien. Het brood (op de korst na) vond ik niet zo. Te compact naar mijn smaak. Maar dat is écht muggenziften hoor. Florent mag gewoon linea recta op je ‘ daar wil je in Utrecht gegeten hebben’ lijstje. Wij hebben in ieder geval een heerlijke avond gehad, dank nogmaals voor de uitnodiging!

Florent vind je op het Visschersplein 75 in Utrecht, meer info over het menu vind je op hun website


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
31 mei 2020
 
Dit moet je in juni kijken op Netflix

Ik heb weer een Netflix tip voor je. Zeker voor de liefhebbers van de serie Unorthodox is deze serie een absolute aanrader.
26 mei 2020
Susan Aretz
 
Zo verzorg ik mijn gekleurde haar

Mijn haar is gekleurd. Al meer dan 30 jaar. En gekleurd haar vraagt goede verzorging. Dit is hoe ik dat doe!
26 mei 2020
draadloze koptelefoon
 
Betaalbare draadloze koptelefoon

Als je op zoek bent naar een betaalbare draadloze koptelefoon heb ik nog een persoonlijke tip voor je, voor een koptelefoon met een meer dan fijne prijs / pretverhouding!
22 mei 2020
sushi bowl zalm en avocado
 
sushi bowl met zalm en avocado

Romige sushirijst met gemarineerde zalm en avocado zitten in deze hele makkelijke sushibowl, die je in minder dan een half uur gewoon zelf maakt!
11 mei 2020
 
Dit moet je in mei kijken op Netflix

Deze docu moet absoluut op jouw, dit moet je in mei kijken op Netflix lijstje!
29 april 2020
 
Falafel uit Made by Koffietijd

Er is niks lekkerder dan zelfgemaakte falafel, zeker niet als je dit (iets aangepaste) recept uit Made by Koffietijd aanhoudt.