Uit eten in Utrecht, bij verborgen parel Florent
Florent Utrecht

Wie niet in Utrecht woont zal vaak automatisch kiezen voor restaurants die in de loop liggen. Maar mag ik je met klem adviseren om de volgende keer dat je uit eten wil in Utrecht vooral dit verborgen pareltje op te zoeken. Ik leg je graag uit waarom! Ik hou van bistro stijl restaurants. Het zijn vaak de restaurants waar zonder poespas maar vooral heel goed gekookt wordt. Hoewel ik Florent tot gister niet kende was het feit dat het een bistro restaurant is genoeg aanleiding de uitnodiging om te komen eten te accepteren.

Florent vind je verborgen in een straatje vlakbij Mariaplaats. Een straat waar je normaal waarschijnlijk niks te zoeken hebt, maar die je vanaf nu maar moet onthouden als je uit eten wil in Utrecht.

Uit eten in Utrecht

We worden allerhartelijkst ontvangen met een fijn glas cava. Op tafel staan al olijfjes en er wordt meteen brood en (heerlijke!) gezouten boter gebracht. Florent biedt een aantal mogelijkheden qua menu. Drie, vier of vijf gangen à la carte. Of je laat je in de watten leggen met een chefs viergangenmenu, inclusief cava, onbeperkt water en koffie met friandises. Voor slechts € 77,50 pp is dat echt een meer dan prima prijs. Wij kiezen voor dat verrassingsmenu, maar dan zonder dessert. Om zoveel mogelijk te proeven krijgen we allebei verschillende gerechten, met bij de gerechten bijpassende wijnen.


Eigenwijze maar voortreffelijke wijnen

Mag ik een staande ovatie trouwens voor die wijnkeuzes en de wijnkaart van Florent! Ook als je per glas zelf je wijnen wilt kiezen zijn er volop verrassende wijnen. De wijnen die bij onze gerechten komen zijn allemaal spot on. Eigenwijs ook, een Gewürztraminer uit Chili. Een werkelijk sublieme Primitivo, gemaakt in de Ripasso stijl, uit Italië. Niet normaal zo lekker. 

Bijzonder lekker menu

De gerechten dan. Ook die zijn onverwacht lekker. Onverwacht is misschien niet eens het goede woord, want ik kwam eigenlijk zonder verwachtingen. Maar alles is lekkerder dan de omschrijving op het menu doet vermoeden. De gravad lax zou ik bijvoorbeeld niet zelf besteld hebben omdat ik die thuis redelijk vaak zelf maak, maar ik ben zo blij dat het op mijn bord lag als voorgerecht. 

Dat geldt ook voor de raviolo met eendenlever die daarna volgt. De saus, de combi van hartig met zoet, wauw! Het bord gaat bijna schoongelikt mee terug naar de keuken. Het hoofdgerecht is ook zo’n topper. Super mals sukade, rijke en diepe saus die waanzinnig gaat met de Primitivo wijn. Het is echt een feestje. 

Mijn tafelgenoot is net zo te spreken over haar kalfstartaar als voorgerecht, 63 graden ei met truffel daarna en skrei als hoofdgerecht. Het is jammer dat er gewoon echt geen plek meer is voor het dessert. Tegelijkertijd waren dit drie fantastische gangen en eigenlijk ook gewoon genoeg.


Dikke vette aanrader als je uit eten wil in Utrecht

De porties zijn precies goed, de smaken geweldig in balans. De wijnkeuzes bij de gerechten in alle gevallen top. En ook de bediening draagt bij aan een ontspannen avond. Kundig, vriendelijk maar ook niet de hele tijd aan je tafel. En daarnaast is wat mij betreft de prijs / kwaliteitsverhouding ook meer dan in orde!

Niets te klagen? Nou, één klein dingetje misschien. Het brood (op de korst na) vond ik niet zo. Te compact naar mijn smaak. Maar dat is écht muggenziften hoor. Florent mag gewoon linea recta op je ‘ daar wil je in Utrecht gegeten hebben’ lijstje. Wij hebben in ieder geval een heerlijke avond gehad, dank nogmaals voor de uitnodiging!

Florent vind je op het Visschersplein 75 in Utrecht, meer info over het menu vind je op hun website

Gepubliceerd op 12 februari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.