Uit eten in Utrecht, bij verborgen parel Florent
Florent Utrecht

Wie niet in Utrecht woont zal vaak automatisch kiezen voor restaurants die in de loop liggen. Maar mag ik je met klem adviseren om de volgende keer dat je uit eten wil in Utrecht vooral dit verborgen pareltje op te zoeken. Ik leg je graag uit waarom! Ik hou van bistro stijl restaurants. Het zijn vaak de restaurants waar zonder poespas maar vooral heel goed gekookt wordt. Hoewel ik Florent tot gister niet kende was het feit dat het een bistro restaurant is genoeg aanleiding de uitnodiging om te komen eten te accepteren.

Florent vind je verborgen in een straatje vlakbij Mariaplaats. Een straat waar je normaal waarschijnlijk niks te zoeken hebt, maar die je vanaf nu maar moet onthouden als je uit eten wil in Utrecht.

Uit eten in Utrecht

We worden allerhartelijkst ontvangen met een fijn glas cava. Op tafel staan al olijfjes en er wordt meteen brood en (heerlijke!) gezouten boter gebracht. Florent biedt een aantal mogelijkheden qua menu. Drie, vier of vijf gangen à la carte. Of je laat je in de watten leggen met een chefs viergangenmenu, inclusief cava, onbeperkt water en koffie met friandises. Voor slechts € 77,50 pp is dat echt een meer dan prima prijs. Wij kiezen voor dat verrassingsmenu, maar dan zonder dessert. Om zoveel mogelijk te proeven krijgen we allebei verschillende gerechten, met bij de gerechten bijpassende wijnen.


Eigenwijze maar voortreffelijke wijnen

Mag ik een staande ovatie trouwens voor die wijnkeuzes en de wijnkaart van Florent! Ook als je per glas zelf je wijnen wilt kiezen zijn er volop verrassende wijnen. De wijnen die bij onze gerechten komen zijn allemaal spot on. Eigenwijs ook, een Gewürztraminer uit Chili. Een werkelijk sublieme Primitivo, gemaakt in de Ripasso stijl, uit Italië. Niet normaal zo lekker. 

Bijzonder lekker menu

De gerechten dan. Ook die zijn onverwacht lekker. Onverwacht is misschien niet eens het goede woord, want ik kwam eigenlijk zonder verwachtingen. Maar alles is lekkerder dan de omschrijving op het menu doet vermoeden. De gravad lax zou ik bijvoorbeeld niet zelf besteld hebben omdat ik die thuis redelijk vaak zelf maak, maar ik ben zo blij dat het op mijn bord lag als voorgerecht. 

Dat geldt ook voor de raviolo met eendenlever die daarna volgt. De saus, de combi van hartig met zoet, wauw! Het bord gaat bijna schoongelikt mee terug naar de keuken. Het hoofdgerecht is ook zo’n topper. Super mals sukade, rijke en diepe saus die waanzinnig gaat met de Primitivo wijn. Het is echt een feestje. 

Mijn tafelgenoot is net zo te spreken over haar kalfstartaar als voorgerecht, 63 graden ei met truffel daarna en skrei als hoofdgerecht. Het is jammer dat er gewoon echt geen plek meer is voor het dessert. Tegelijkertijd waren dit drie fantastische gangen en eigenlijk ook gewoon genoeg.


Dikke vette aanrader als je uit eten wil in Utrecht

De porties zijn precies goed, de smaken geweldig in balans. De wijnkeuzes bij de gerechten in alle gevallen top. En ook de bediening draagt bij aan een ontspannen avond. Kundig, vriendelijk maar ook niet de hele tijd aan je tafel. En daarnaast is wat mij betreft de prijs / kwaliteitsverhouding ook meer dan in orde!

Niets te klagen? Nou, één klein dingetje misschien. Het brood (op de korst na) vond ik niet zo. Te compact naar mijn smaak. Maar dat is écht muggenziften hoor. Florent mag gewoon linea recta op je ‘ daar wil je in Utrecht gegeten hebben’ lijstje. Wij hebben in ieder geval een heerlijke avond gehad, dank nogmaals voor de uitnodiging!

Florent vind je op het Visschersplein 75 in Utrecht, meer info over het menu vind je op hun website

Gepubliceerd op 12 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.