Waarom je nú een weekend naar Amsterdam wilZoek je een geweldig én betaalbaar hotel in Amsterdam en heel veel culi tips voor een weekendje weg in Amsterdam, dan heb ik een aantal top tips voor je. Want afgelopen week ging ik weer op een 24 uurs stedentrip en dit keer werd dat in Amsterdam. Ik vertel je dan ook graag waarom je nú een weekend Amsterdam wilt boeken.

Zoku Amsterdam

Laat ik beginnen met het hotel. Ik was door Zoku Amsterdam uitgenodigd om een nachtje te komen slapen en vanaf het moment dat je incheckt wil je eigenlijk gewoon niet meer naar huis. Wat een warm bad. Súper vriendelijk personeel (ik zou het bijna on-Amsterdams noemen), een werkelijk práchtig hotel met dakterrassen waar je U tegen zegt en dan die kamers. Holy moly!

 

Betaalbaar hotel in Amsterdam

Ik verbleef in de XL Loft en ik kan bijna niet uitleggen waarom je die absoluut wilt boeken als je je volgende stedentrip plant. Ruim opgezet. Alles is er. Echt álles. Fantástisch ingericht. Gym ringen in de kamer (hoe tof is dat?!) Een ruime tafel om aan te eten, werken, lezen, whatever. Maar ook een comfy bank voor als je nog even wilt chillen.

Ik heb toch best in wat hotels geslapen, maar dit is zonder twijfel met meest awesome hotel waar ik ooit ben geweest. Alles klopt. Maar dan ook echt alles. En voor Amsterdamse begrippen écht een betaalbaar hotel midden in het centrum.

 

Wat ik ook super fijn vond was dat je op de 6e etage van het hotel een enórme ruimte / woonkamer hebt, met daarom heen dus meerdere dakterrassen. Het was prachtig weer toen ik er was en ik had weinig zin om te stad in te gaan en een terras op te zoeken, dus heb heerlijk een paar uur in het zonnetje gezeten. Wat te drinken erbij, een fijne borrelplank. Heerlijk.

Je kunt overigens ook werken op de 6e etage, door een (halve) dagpas aan te schaffen. Dan kun je van alle voorzieningen gebruik maken en om 15.30u ’s middags rijden ze rond voor een Fika moment (wat lekkers te drinken en een snack) Ik heb al gedacht dat als ik volgend jaar weer een week ergens aan mijn boek wil schrijven dit echt een perfécte locatie is, ook omdat je in je kamer alle comfort hebt. Ik bedoel, er is zelfs aan tupperware bakjes gedacht voor als je hebt gekookt en eten over houdt. Ik vind het briljant.

Eten bij Felix Amsterdam

Een van de redenen voor dit stedentripje was dat we (zelf) geboekt hadden bij restaurant Felix Amsterdam. In de concertzaal van het Felix Meritis, waar het restaurant toe behoort, wordt momenteel een hele bijzondere dinerervaring aangeboden. Eentje waarbij je met al je zintuigen uit eten bent. Met beeldprojectie op de muren, wisselende muziek per gang van het menu en natuurlijk de geweldige gerechten van de hand van Floris van Straalen. Zij noemen het 360 Felix. Ik noem het een avond die je wil meemaken!

Ik schreef al eerder over Felix, toen ze nét open waren, en eigenlijk sinds dat persdiner wil ik al terug. Zéker ook vanwege de funky sommelier Saskia Smeenk, die ook vanavond weer de meest fantastische en bijzondere wijnen én saké op tafel toverde. Perfect in harmonie met de gerechten, waarbij de koolrabi met peer en yuzu en de schol, maar ook de ribeye met PX jus onvergetelijk waren. En niet te vergeten de geklopte boter met vikingzout. Oh die boter! Zo lekker. Alleen al daarom wil je hier gegeten hebben. (het recept heb ik overigens voor je ontfutselt, die vind je hier)

Dit diner is er in twee shifts. Wij hadden de laatste, die om 20.30u start en uit vijf gangen bestaat, dus het was extra fijn dat ik daarna in 5 minuten terug kon fietsen naar het hotel (met dank aan een leenfiets van het hotel) en m’n bed in kon rollen.

Lunchen bij Rijsel

Na héérlijk uitgeslapen te hebben en op mijn gemak te hebben ontbeten op het terras van Zoku is het helaas alweer tijd om uit te checken. Met dank aan het super systeem van Lockers in de kelder kan ik mijn spullen nog even in het hotel laten. Ik fiets een rondje door Amsterdam Oost en kom tot mijn verrassing (oké per ongeluk, want ik neem een verkeerde afslag 😉 ) een aantal práchtige murals tegen, vlak achter het Studenthotel. Maar ik ben eigenlijk op weg naar mijn lunchdate.

 

Hoe het kan dat ik nog nooit bij Rijsel heb gegeten is me een raadsel. Maar gelukkig kan ik dat nu goedmaken, want ook dit is weer een enorm feest. Totáál anders dan Felix. Maar als je houdt van Brasserie style eten. Goed eten, zonder opsmuk. Huisgemaakt. Alles. Met ook hier weer heel fijn personeel, hele fijn wijn en een heerlijke sfeer dan moet ook deze op je lijstje om een keer heen te gaan. Het mooie van lunch is daarnaast ook dat de prijs / pretverhouding nóg fijner is.

 

Wij deelden drie gerechtjes met elkaar, waaronder de kippenlever parfait (zó zijdezacht) en een onvergetelijke steak sandwich. Daarnaast kwam er ook nog een gevulde kwartel op tafel.

101 Gowrie Essentials

Ik kan niet in Amsterdam zijn en niet via 101 Gowrie terug naar huis gaan. Hopelijk kan ik ook daar weer heel gauw een keer écht eten, nu heb ik er voor thuis van alles lekkers gehaald. Een Kimchi fritatta, maar ook een BLT sandwich op het zelfgemaakte brood van chef Alex. En natúúrlijk ook een paar van zijn fantastische broden. Die broden alleen al zijn reden om er langs te gaan. Het is het lievelingsbrood van onze dochter. Die snapt dat…

Pita bij Maoz

En nooit ga ik uit Amsterdam weg zonder onze voorraad verse pita (voor in de vriezer) weer aan te vullen. Bij Maoz, op de Albert Cuypstraat, koop je vijf verse, fluffy pita voor slechts € 3,-. Doe jezelf een plezier en koop nooit meer die sjoelstenen in de supermarkt, maar fiets/loop/rijd hier even langs als je in Amsterdam bent.

24 uur Amsterdam

Je kunt dus in 24 uur ongelofelijk hard genieten van Amsterdam. Hardcore genieten. Ik kan dat. Ik raad je overigens wel aan om dit eigenlijk gewoon over twee dagen uit te smeren en niet in 24 uur te proppen, want het is hard werken hahaha. Maar met een lekker hotel en een paar goeie culi adresjes hoef je dus helemaal het land niet uit. Je geniet gewoon in je eigen land van een heerlijke stedentrip.

Gepubliceerd op 27 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!