De 5 lekkerste hartige taart receptenHartige taart is er in allerlei soorten, van quiche tot plaattaart en van bladerdeegtaart tot flammkuchen. Wij zijn dol op iedere variant, dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taartrecepten voor je op een rijtje. En die zijn dus net zo afwisselend als dat er verschillende soorten hartige taart zijn. Want wat is nou bijvoorbeeld het verschil tussen een hartige taart en een quiche?

Verschil hartige taart en quiche?

Het verschil tussen hartige taart en quiche zit vooral in het deeg. Voor een quiche maak je zelf een zanddeeg (bloem, boter en water) en de vulling wordt voorzien van een mengsel van room en eieren. Quiche Lorraine is misschien wel een van de meeste bekende quiches. De bovenkant van een quiche is ook altijd open (dus geen deeg erover).

Een hartige taart hoeft niet persé van zanddeeg gemaakt te zijn, maar heeft wel altijd hartige ingrediënten. Ook hoeft er niet persé een vulling gebruikt te worden, om het een hartige taart te noemen. Eigenlijk is een hartige taart dus altijd een lekker deeg met een hartige vulling, er in of er op. Ik vind het een te gekke manier om restjes groente op te maken en heb dus eigenlijk altijd een rol bladerdeeg of flammkuchen deeg in de koelkast om in no time een hartige taart mee te maken. Dit zijn mijn favorieten:

5 favoriete hartige taart recepten

  1. Quiche met spinazie
  2. Hartige taart met broccoli
  3. Mini hartige lunchtrommel taartjes
  4. Flammkuchen met zalm en venkel
  5. Hartige taart met krokante aardappel

1. Quiche met spinazie
Bij deze hartige taart maak je het deeg een dag ervoor klaar, zodat je op de dag zelf redelijk snel aan tafel zit. Het recept voor deze quiche komt uit het heerlijke boek Kleine Hartige Taartjes van Petit Gateau en is echt ongekend lekker.

Hartige taart recept met broccoli

2. Broccolitaart
Voor deze hartige taart gebruik ik vers bladerdeeg, maar dan wel in een springvorm. Naast lekker wat broccoli bestaat de vulling uit een ei/ricottamengsel, zoals bij een quiche. Bovendien is het een prima hartige taart om kinderen, bijna ongemerkt, lekker veel groente te laten eten.

Lunch (trommel) hartige taartjes

3. Lunch (trommel)
Maak je kleinere hartige taartjes dan heb je in één keer een heerlijke hartige vulling voor de lunchtrommel of voor bij je eigen lunch. Het mooie is, je maakt er veel tegelijk en vriest wat je niet meteen op eet lekker in voor later. Efficiënt en lekker dus!

4. Flammkuchen met zalm
Ook dit verse deeg voor Flammkuchen vind je (net als vers bladerdeeg) in steeds meer supermarkten kant en klaar. Flammkuchen is het type hartige taart dat ideaal is voor een lichte maaltijd of als lekkere lunch. En die is ook in heel veel variaties te maken, zoals deze met zalm en venkel. Snijd de Flammkuchen in kleinere stukjes en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Flammkuchen met zalm

5. Krokante aardappeltaart
Tot slot deze hartige taart met krokante aardappel, en die is gegarandeerd 100% kidsproof. Ze gaan niet eens door hebben dat onder de laag krokante aardappeltjes flink wat spinazie zit!

hartige taart recepten

Meer hartige taart recepten

Dit is eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om recepten voor hartige taart recepten en quiche. Want kijk maar eens hier voor nog meer inspiratie. Daar vind je als bonus niet één nieuw recept, maar maar liefst twee gloednieuwe hartige taart recepten.

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!