De 5 lekkerste hartige taart recepten



Hartige taart is er in allerlei soorten, van quiche tot plaattaart en van bladerdeegtaart tot flammkuchen. Wij zijn dol op iedere variant, dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taartrecepten voor je op een rijtje. En die zijn dus net zo afwisselend als dat er verschillende soorten hartige taart zijn. Want wat is nou bijvoorbeeld het verschil tussen een hartige taart en een quiche?

Verschil hartige taart en quiche?

Het verschil tussen hartige taart en quiche zit vooral in het deeg. Voor een quiche maak je zelf een zanddeeg (bloem, boter en water) en de vulling wordt voorzien van een mengsel van room en eieren. Quiche Lorraine is misschien wel een van de meeste bekende quiches. De bovenkant van een quiche is ook altijd open (dus geen deeg erover).

Een hartige taart hoeft niet persé van zanddeeg gemaakt te zijn, maar heeft wel altijd hartige ingrediënten. Ook hoeft er niet persé een vulling gebruikt te worden, om het een hartige taart te noemen. Eigenlijk is een hartige taart dus altijd een lekker deeg met een hartige vulling, er in of er op. Ik vind het een te gekke manier om restjes groente op te maken en heb dus eigenlijk altijd een rol bladerdeeg of flammkuchen deeg in de koelkast om in no time een hartige taart mee te maken. Dit zijn mijn favorieten:

5 favoriete hartige taart recepten

  1. Quiche met spinazie
  2. Hartige taart met broccoli
  3. Mini hartige lunchtrommel taartjes
  4. Flammkuchen met zalm en venkel
  5. Hartige taart met krokante aardappel

1. Quiche met spinazie
Bij deze hartige taart maak je het deeg een dag ervoor klaar, zodat je op de dag zelf redelijk snel aan tafel zit. Het recept voor deze quiche komt uit het heerlijke boek Kleine Hartige Taartjes van Petit Gateau en is echt ongekend lekker.

Hartige taart recept met broccoli

2. Broccolitaart
Voor deze hartige taart gebruik ik vers bladerdeeg, maar dan wel in een springvorm. Naast lekker wat broccoli bestaat de vulling uit een ei/ricottamengsel, zoals bij een quiche. Bovendien is het een prima hartige taart om kinderen, bijna ongemerkt, lekker veel groente te laten eten.

Lunch (trommel) hartige taartjes

3. Lunch (trommel)
Maak je kleinere hartige taartjes dan heb je in één keer een heerlijke hartige vulling voor de lunchtrommel of voor bij je eigen lunch. Het mooie is, je maakt er veel tegelijk en vriest wat je niet meteen op eet lekker in voor later. Efficiënt en lekker dus!

4. Flammkuchen met zalm
Ook dit verse deeg voor Flammkuchen vind je (net als vers bladerdeeg) in steeds meer supermarkten kant en klaar. Flammkuchen is het type hartige taart dat ideaal is voor een lichte maaltijd of als lekkere lunch. En die is ook in heel veel variaties te maken, zoals deze met zalm en venkel. Snijd de Flammkuchen in kleinere stukjes en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Flammkuchen met zalm

5. Krokante aardappeltaart
Tot slot deze hartige taart met krokante aardappel, en die is gegarandeerd 100% kidsproof. Ze gaan niet eens door hebben dat onder de laag krokante aardappeltjes flink wat spinazie zit!

hartige taart recepten

Meer hartige taart recepten

Dit is eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om recepten voor hartige taart recepten en quiche. Want kijk maar eens hier voor nog meer inspiratie. Daar vind je als bonus niet één nieuw recept, maar maar liefst twee gloednieuwe hartige taart recepten.

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.