De 5 lekkerste hartige taart receptenHartige taart is er in allerlei soorten, van quiche tot plaattaart en van bladerdeegtaart tot flammkuchen. Wij zijn dol op iedere variant, dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taartrecepten voor je op een rijtje. En die zijn dus net zo afwisselend als dat er verschillende soorten hartige taart zijn. Want wat is nou bijvoorbeeld het verschil tussen een hartige taart en een quiche?

Verschil hartige taart en quiche?

Het verschil tussen hartige taart en quiche zit vooral in het deeg. Voor een quiche maak je zelf een zanddeeg (bloem, boter en water) en de vulling wordt voorzien van een mengsel van room en eieren. Quiche Lorraine is misschien wel een van de meeste bekende quiches. De bovenkant van een quiche is ook altijd open (dus geen deeg erover).

Een hartige taart hoeft niet persé van zanddeeg gemaakt te zijn, maar heeft wel altijd hartige ingrediënten. Ook hoeft er niet persé een vulling gebruikt te worden, om het een hartige taart te noemen. Eigenlijk is een hartige taart dus altijd een lekker deeg met een hartige vulling, er in of er op. Ik vind het een te gekke manier om restjes groente op te maken en heb dus eigenlijk altijd een rol bladerdeeg of flammkuchen deeg in de koelkast om in no time een hartige taart mee te maken. Dit zijn mijn favorieten:

5 favoriete hartige taart recepten

  1. Quiche met spinazie
  2. Hartige taart met broccoli
  3. Mini hartige lunchtrommel taartjes
  4. Flammkuchen met zalm en venkel
  5. Hartige taart met krokante aardappel

1. Quiche met spinazie
Bij deze hartige taart maak je het deeg een dag ervoor klaar, zodat je op de dag zelf redelijk snel aan tafel zit. Het recept voor deze quiche komt uit het heerlijke boek Kleine Hartige Taartjes van Petit Gateau en is echt ongekend lekker.

Hartige taart recept met broccoli

2. Broccolitaart
Voor deze hartige taart gebruik ik vers bladerdeeg, maar dan wel in een springvorm. Naast lekker wat broccoli bestaat de vulling uit een ei/ricottamengsel, zoals bij een quiche. Bovendien is het een prima hartige taart om kinderen, bijna ongemerkt, lekker veel groente te laten eten.

Lunch (trommel) hartige taartjes

3. Lunch (trommel)
Maak je kleinere hartige taartjes dan heb je in één keer een heerlijke hartige vulling voor de lunchtrommel of voor bij je eigen lunch. Het mooie is, je maakt er veel tegelijk en vriest wat je niet meteen op eet lekker in voor later. Efficiënt en lekker dus!

4. Flammkuchen met zalm
Ook dit verse deeg voor Flammkuchen vind je (net als vers bladerdeeg) in steeds meer supermarkten kant en klaar. Flammkuchen is het type hartige taart dat ideaal is voor een lichte maaltijd of als lekkere lunch. En die is ook in heel veel variaties te maken, zoals deze met zalm en venkel. Snijd de Flammkuchen in kleinere stukjes en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Flammkuchen met zalm

5. Krokante aardappeltaart
Tot slot deze hartige taart met krokante aardappel, en die is gegarandeerd 100% kidsproof. Ze gaan niet eens door hebben dat onder de laag krokante aardappeltjes flink wat spinazie zit!

hartige taart recepten

Meer hartige taart recepten

Dit is eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om recepten voor hartige taart recepten en quiche. Want kijk maar eens hier voor nog meer inspiratie. Daar vind je als bonus niet één nieuw recept, maar maar liefst twee gloednieuwe hartige taart recepten.

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus