Spinazietaartjes met ham



Kleine hartige taartjes met spinazie

Als je kleuter denkt dat ze ongemerkt de taartjes van je aanrecht kan snoepen weet je dat het goed zit. Serveer ze – lauwwarm of helemaal afgekoeld – als onderdeel van je brunch of lunch. Of pak ze in voor een (zomerse) picknick!

En wat er overblijft vries je in. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, als je geen idee hebt wat er nu weer in de lunchtrommel moet!

Voor 12 taartjes
175g spinazie
5 eieren
125ml crème fraiche
100g geraspte belegen kaas
125g hamreepjes
zout & peper
Muffinblik, goed ingevet met boter

Oven voorverwarmen op 175C

Spinazietaartjes met ham en ei

Begin met het roerbakken van de spinazie in een hete wok of pan met een klein drupje olie. De spinazie hoeft alleen maar te slinken, dus niet te lang. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd het daarna, met een goed scherp koksmes, zo fijn mogelijk. Knijp het dan nóg een keer, met je handen, helemaal uit tot echt bijna alle vocht eruit is.

Hartige taartjes voor de lunch (trommel)

In een grote kom klop je de eieren los met de creme fraiche. Roer er dan de kaas, hamreepjes en spinazie doorheen tot alles goed gemengd is. Schep nu met een lepel de holtes van je ingevette muffinblik in. Alle vocht dat je mogelijk morst daarna met keukenpapier van je bakblik afvegen, anders wordt het een grote smeerboel in de oven.

Ideaal lunchgerecht

Bak de taartjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna, in het blik even afkoelen en terugzakken voordat je ze eruit haalt. Dat eruit halen kan heel makkelijk door met de botte kant van een mes de ronding van de holtes te volgen. Daarna wip je ze er zo uit en kun je ze op een rooster verder laten afkoelen (of meteen opeten natuurlijk!)

Gepubliceerd op 3 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.