Spinazietaartjes met hamKleine hartige taartjes met spinazie

Als je kleuter denkt dat ze ongemerkt de taartjes van je aanrecht kan snoepen weet je dat het goed zit. Serveer ze – lauwwarm of helemaal afgekoeld – als onderdeel van je brunch of lunch. Of pak ze in voor een (zomerse) picknick!

En wat er overblijft vries je in. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, als je geen idee hebt wat er nu weer in de lunchtrommel moet!

Voor 12 taartjes
175g spinazie
5 eieren
125ml crème fraiche
100g geraspte belegen kaas
125g hamreepjes
zout & peper
Muffinblik, goed ingevet met boter

Oven voorverwarmen op 175C

Spinazietaartjes met ham en ei

Begin met het roerbakken van de spinazie in een hete wok of pan met een klein drupje olie. De spinazie hoeft alleen maar te slinken, dus niet te lang. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd het daarna, met een goed scherp koksmes, zo fijn mogelijk. Knijp het dan nóg een keer, met je handen, helemaal uit tot echt bijna alle vocht eruit is.

Hartige taartjes voor de lunch (trommel)

In een grote kom klop je de eieren los met de creme fraiche. Roer er dan de kaas, hamreepjes en spinazie doorheen tot alles goed gemengd is. Schep nu met een lepel de holtes van je ingevette muffinblik in. Alle vocht dat je mogelijk morst daarna met keukenpapier van je bakblik afvegen, anders wordt het een grote smeerboel in de oven.

Ideaal lunchgerecht

Bak de taartjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna, in het blik even afkoelen en terugzakken voordat je ze eruit haalt. Dat eruit halen kan heel makkelijk door met de botte kant van een mes de ronding van de holtes te volgen. Daarna wip je ze er zo uit en kun je ze op een rooster verder laten afkoelen (of meteen opeten natuurlijk!)

Gepubliceerd op 3 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!