Spinazietaartjes met ham



Kleine hartige taartjes met spinazie

Als je kleuter denkt dat ze ongemerkt de taartjes van je aanrecht kan snoepen weet je dat het goed zit. Serveer ze – lauwwarm of helemaal afgekoeld – als onderdeel van je brunch of lunch. Of pak ze in voor een (zomerse) picknick!

En wat er overblijft vries je in. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, als je geen idee hebt wat er nu weer in de lunchtrommel moet!

Voor 12 taartjes
175g spinazie
5 eieren
125ml crème fraiche
100g geraspte belegen kaas
125g hamreepjes
zout & peper
Muffinblik, goed ingevet met boter

Oven voorverwarmen op 175C

Spinazietaartjes met ham en ei

Begin met het roerbakken van de spinazie in een hete wok of pan met een klein drupje olie. De spinazie hoeft alleen maar te slinken, dus niet te lang. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd het daarna, met een goed scherp koksmes, zo fijn mogelijk. Knijp het dan nóg een keer, met je handen, helemaal uit tot echt bijna alle vocht eruit is.

Hartige taartjes voor de lunch (trommel)

In een grote kom klop je de eieren los met de creme fraiche. Roer er dan de kaas, hamreepjes en spinazie doorheen tot alles goed gemengd is. Schep nu met een lepel de holtes van je ingevette muffinblik in. Alle vocht dat je mogelijk morst daarna met keukenpapier van je bakblik afvegen, anders wordt het een grote smeerboel in de oven.

Ideaal lunchgerecht

Bak de taartjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna, in het blik even afkoelen en terugzakken voordat je ze eruit haalt. Dat eruit halen kan heel makkelijk door met de botte kant van een mes de ronding van de holtes te volgen. Daarna wip je ze er zo uit en kun je ze op een rooster verder laten afkoelen (of meteen opeten natuurlijk!)

Gepubliceerd op 3 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.