Hartige broccolitaart
Een recept voor een hartige broccolitaart, waar volop variatiemogelijkheden voor zijn. De lekkerste hartige taart voor het hele gezin.
Broccoli is een van de meest kindvriendelijke groente, bijna alle kinderen lusten het wel. Maar je kunt er meer mee dan het alleen maar te koken. Wat dacht je van een goedgevulde hartige taart met broccoli.
Ik deed er gerookte vis door heen, maar het kan natuurlijk ook met ham of spekjes. Of laat het weg en voeg noten toe voor een vega variant. Je kunt alle kanten op met dit makkelijke recept voor hartige taart.
Voor één hartige taart, als avondmaaltijd
1 rol kant & klaar bladerdeeg
500g broccoli, in gelijke roosjes
1 puntpaprika, in dunne reepjes
75g zongedroogde tomaatjes op olie
250g ricotta
4 eieren
100g gerookte forel, in reepjes (of kies voor een andere vis, dan wel vleesoptie)
zout, peper & chili flakes naar smaak
Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen op 200C
Hartige broccolitaart
Om deze hartige taart met broccoli te maken kook je eerst de broccoli in gezouten water. Een minuut of drie en laat daarna goed uitlekken. Doe het deeg in de vorm – als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt kan dat natuurlijk ook, zorg wel voor een goed opstaand randje – en beleg de bodem met de goed uitgelekte broccoli.
Kidsproof hartige taart
Tussen de broccoli verdeel je de zongedroogde tomaatjes, die je eventueel nog wat kleiner snijdt, de reepjes paprika en de vis (als je die gebruikt). Klop de ricotta los met de eieren en een eetlepel van de olie van de tomaatjes. Breng op smaak met zout, peper en (matig) chiliflakes en giet dit in de springvorm. Je kidsproof hartige taart is al weer bijna klaar!
Hartige taart met broccoli
Bak de hartige taart met broccoli 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin is. Laat in de vorm iets afkoelen voor je de rand van de springvorm verwijdert. Je broccolitaart kan zowel lauwwarm, als koud geserveerd worden. Lekker met een salade erbij. En eventuele restjes zijn ook top om mee te geven/nemen in de lunchtrommel.
Gepubliceerd op 21 februari 2018