Hartige broccolitaart



Een recept voor een hartige broccolitaart, waar volop variatiemogelijkheden voor zijn. De lekkerste hartige taart voor het hele gezin.

Broccoli is een van de meest kindvriendelijke groente, bijna alle kinderen lusten het wel. Maar je kunt er meer mee dan het alleen maar te koken. Wat dacht je van een goedgevulde hartige taart met broccoli.

Ik deed er gerookte vis door heen, maar het kan natuurlijk ook met ham of spekjes. Of laat het weg en voeg noten toe voor een vega variant. Je kunt alle kanten op met dit makkelijke recept voor hartige taart.

Voor één hartige taart, als avondmaaltijd

1 rol kant & klaar bladerdeeg
500g broccoli, in gelijke roosjes
1 puntpaprika, in dunne reepjes
75g zongedroogde tomaatjes op olie
250g ricotta
4 eieren
100g gerookte forel, in reepjes (of kies voor een andere vis, dan wel vleesoptie)
zout, peper & chili flakes naar smaak

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen op 200C

hartige broccoli taart

Hartige broccolitaart

Om deze hartige taart met broccoli te maken kook je eerst de broccoli in gezouten water. Een minuut of drie en laat daarna goed uitlekken. Doe het deeg in de vorm – als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt kan dat natuurlijk ook, zorg wel voor een goed opstaand randje – en beleg de bodem met de goed uitgelekte broccoli.

Kidsproof hartige taart

Tussen de broccoli verdeel je de zongedroogde tomaatjes, die je eventueel nog wat kleiner snijdt, de reepjes paprika en de vis (als je die gebruikt). Klop de ricotta los met de eieren en een eetlepel van de olie van de tomaatjes. Breng op smaak met zout, peper en (matig) chiliflakes en giet dit in de springvorm. Je kidsproof hartige taart is al weer bijna klaar!

Hartige taart met broccoli

Bak de hartige taart met broccoli 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin is. Laat in de vorm iets afkoelen voor je de rand van de springvorm verwijdert. Je broccolitaart kan zowel lauwwarm, als koud geserveerd worden. Lekker met een salade erbij. En eventuele restjes zijn ook top om mee te geven/nemen in de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 21 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.