Hartige broccolitaart



Een recept voor een hartige broccolitaart, waar volop variatiemogelijkheden voor zijn. De lekkerste hartige taart voor het hele gezin.

Broccoli is een van de meest kindvriendelijke groente, bijna alle kinderen lusten het wel. Maar je kunt er meer mee dan het alleen maar te koken. Wat dacht je van een goedgevulde hartige taart met broccoli.

Ik deed er gerookte vis door heen, maar het kan natuurlijk ook met ham of spekjes. Of laat het weg en voeg noten toe voor een vega variant. Je kunt alle kanten op met dit makkelijke recept voor hartige taart.

Voor één hartige taart, als avondmaaltijd

1 rol kant & klaar bladerdeeg
500g broccoli, in gelijke roosjes
1 puntpaprika, in dunne reepjes
75g zongedroogde tomaatjes op olie
250g ricotta
4 eieren
100g gerookte forel, in reepjes (of kies voor een andere vis, dan wel vleesoptie)
zout, peper & chili flakes naar smaak

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen op 200C

hartige broccoli taart

Hartige broccolitaart

Om deze hartige taart met broccoli te maken kook je eerst de broccoli in gezouten water. Een minuut of drie en laat daarna goed uitlekken. Doe het deeg in de vorm – als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt kan dat natuurlijk ook, zorg wel voor een goed opstaand randje – en beleg de bodem met de goed uitgelekte broccoli.

Kidsproof hartige taart

Tussen de broccoli verdeel je de zongedroogde tomaatjes, die je eventueel nog wat kleiner snijdt, de reepjes paprika en de vis (als je die gebruikt). Klop de ricotta los met de eieren en een eetlepel van de olie van de tomaatjes. Breng op smaak met zout, peper en (matig) chiliflakes en giet dit in de springvorm. Je kidsproof hartige taart is al weer bijna klaar!

Hartige taart met broccoli

Bak de hartige taart met broccoli 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin is. Laat in de vorm iets afkoelen voor je de rand van de springvorm verwijdert. Je broccolitaart kan zowel lauwwarm, als koud geserveerd worden. Lekker met een salade erbij. En eventuele restjes zijn ook top om mee te geven/nemen in de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 21 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.