Flammkuchen met courgette



In de categorie hartige taart is de Flammkuchen toch wel een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken. En zo klaar! Deze Flammkuchen met courgette wordt extra mooi door twee verschillende kleuren courgette te gebruiken. Ik heb de Flammkuchen na het bakken belegd met rauwe ham en rucola. Maar je zou er ook plakjes gerookte vis op kunnen leggen. Net wat je zelf lekker vindt.

Vers flammkuchendeeg

Zo fijn dat je vers Flammkuchendeeg nu ook in Nederland steeds meer in de supermarkt ziet. Ik kocht het voorheen in Duitsland en vroor het dan in. Dat hoeft nu niet meer. Dus rol je verse Flammkuchendeeg uit en verwarm je over voor, dan staat je Flammkuchen in no time op tafel. Wij aten deze Flammkuchen als lichte avondmaaltijd met een salade erbij. Maar Flammkuchen is ook lekker als borrelhapje!

voor één Flammkuchen heb je nodig
1 rol Flammkuchendeeg (tante Fanny)
150g crème fraiche
75g Heksenkaas (of andere roomkaas)
2 kleine courgettes (liefst een gele en een groene)
100g rauwe ham
handje rucola
2 el geroosterde pijnboompitten

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Flammkuchen met courgette & rauwe ham

Rol het deeg uit en leg met papier en al op je bakplaat. Meng de crème fraiche met de heksenkaas en smeer dit royaal over je uitgerolde deeg. Beleg dit met schijfjes courgette. Gebruik je tweekleurige courgette, zoals ik, leg ze dan om en om. Dat ziet er extra feestelijk uit.

Bak je Flammkuchen nu 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en leg de Flammkuchen op een rooster en zet dat nog 5 minuten in de oven. Zo wordt ook de onderkant krokant. Je gebruikt namelijk best wat crème fraiche/heksenkaas, doe je dit laatste deel niet dan kan je deeg wat zacht blijven. Haal dan uit de oven en verdeel de rauwe ham, rucola en pijnboompitten over de Flammkuchen.

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.