Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is de Flammkuchen toch wel een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken. En zo klaar! Deze Flammkuchen met courgette wordt extra mooi door twee verschillende kleuren courgette te gebruiken. Ik heb de Flammkuchen na het bakken belegd met rauwe ham en rucola. Maar je zou er ook plakjes gerookte vis op kunnen leggen. Net wat je zelf lekker vindt.
Vers flammkuchendeeg
Zo fijn dat je vers Flammkuchendeeg nu ook in Nederland steeds meer in de supermarkt ziet. Ik kocht het voorheen in Duitsland en vroor het dan in. Dat hoeft nu niet meer. Dus rol je verse Flammkuchendeeg uit en verwarm je over voor, dan staat je Flammkuchen in no time op tafel. Wij aten deze Flammkuchen als lichte avondmaaltijd met een salade erbij. Maar Flammkuchen is ook lekker als borrelhapje!
voor één Flammkuchen heb je nodig
1 rol Flammkuchendeeg (tante Fanny)
150g crème fraiche
75g Heksenkaas (of andere roomkaas)
2 kleine courgettes (liefst een gele en een groene)
100g rauwe ham
handje rucola
2 el geroosterde pijnboompitten
verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
Flammkuchen met courgette & rauwe ham
Rol het deeg uit en leg met papier en al op je bakplaat. Meng de crème fraiche met de heksenkaas en smeer dit royaal over je uitgerolde deeg. Beleg dit met schijfjes courgette. Gebruik je tweekleurige courgette, zoals ik, leg ze dan om en om. Dat ziet er extra feestelijk uit.
Bak je Flammkuchen nu 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en leg de Flammkuchen op een rooster en zet dat nog 5 minuten in de oven. Zo wordt ook de onderkant krokant. Je gebruikt namelijk best wat crème fraiche/heksenkaas, doe je dit laatste deel niet dan kan je deeg wat zacht blijven. Haal dan uit de oven en verdeel de rauwe ham, rucola en pijnboompitten over de Flammkuchen.
Gepubliceerd op 13 juli 2020