Flammkuchen met courgette



In de categorie hartige taart is de Flammkuchen toch wel een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken. En zo klaar! Deze Flammkuchen met courgette wordt extra mooi door twee verschillende kleuren courgette te gebruiken. Ik heb de Flammkuchen na het bakken belegd met rauwe ham en rucola. Maar je zou er ook plakjes gerookte vis op kunnen leggen. Net wat je zelf lekker vindt.

Vers flammkuchendeeg

Zo fijn dat je vers Flammkuchendeeg nu ook in Nederland steeds meer in de supermarkt ziet. Ik kocht het voorheen in Duitsland en vroor het dan in. Dat hoeft nu niet meer. Dus rol je verse Flammkuchendeeg uit en verwarm je over voor, dan staat je Flammkuchen in no time op tafel. Wij aten deze Flammkuchen als lichte avondmaaltijd met een salade erbij. Maar Flammkuchen is ook lekker als borrelhapje!

voor één Flammkuchen heb je nodig
1 rol Flammkuchendeeg (tante Fanny)
150g crème fraiche
75g Heksenkaas (of andere roomkaas)
2 kleine courgettes (liefst een gele en een groene)
100g rauwe ham
handje rucola
2 el geroosterde pijnboompitten

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Flammkuchen met courgette & rauwe ham

Rol het deeg uit en leg met papier en al op je bakplaat. Meng de crème fraiche met de heksenkaas en smeer dit royaal over je uitgerolde deeg. Beleg dit met schijfjes courgette. Gebruik je tweekleurige courgette, zoals ik, leg ze dan om en om. Dat ziet er extra feestelijk uit.

Bak je Flammkuchen nu 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en leg de Flammkuchen op een rooster en zet dat nog 5 minuten in de oven. Zo wordt ook de onderkant krokant. Je gebruikt namelijk best wat crème fraiche/heksenkaas, doe je dit laatste deel niet dan kan je deeg wat zacht blijven. Haal dan uit de oven en verdeel de rauwe ham, rucola en pijnboompitten over de Flammkuchen.

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus