Flammkuchen met courgette



In de categorie hartige taart is de Flammkuchen toch wel een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken. En zo klaar! Deze Flammkuchen met courgette wordt extra mooi door twee verschillende kleuren courgette te gebruiken. Ik heb de Flammkuchen na het bakken belegd met rauwe ham en rucola. Maar je zou er ook plakjes gerookte vis op kunnen leggen. Net wat je zelf lekker vindt.

Vers flammkuchendeeg

Zo fijn dat je vers Flammkuchendeeg nu ook in Nederland steeds meer in de supermarkt ziet. Ik kocht het voorheen in Duitsland en vroor het dan in. Dat hoeft nu niet meer. Dus rol je verse Flammkuchendeeg uit en verwarm je over voor, dan staat je Flammkuchen in no time op tafel. Wij aten deze Flammkuchen als lichte avondmaaltijd met een salade erbij. Maar Flammkuchen is ook lekker als borrelhapje!

voor één Flammkuchen heb je nodig
1 rol Flammkuchendeeg (tante Fanny)
150g crème fraiche
75g Heksenkaas (of andere roomkaas)
2 kleine courgettes (liefst een gele en een groene)
100g rauwe ham
handje rucola
2 el geroosterde pijnboompitten

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Flammkuchen met courgette & rauwe ham

Rol het deeg uit en leg met papier en al op je bakplaat. Meng de crème fraiche met de heksenkaas en smeer dit royaal over je uitgerolde deeg. Beleg dit met schijfjes courgette. Gebruik je tweekleurige courgette, zoals ik, leg ze dan om en om. Dat ziet er extra feestelijk uit.

Bak je Flammkuchen nu 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en leg de Flammkuchen op een rooster en zet dat nog 5 minuten in de oven. Zo wordt ook de onderkant krokant. Je gebruikt namelijk best wat crème fraiche/heksenkaas, doe je dit laatste deel niet dan kan je deeg wat zacht blijven. Haal dan uit de oven en verdeel de rauwe ham, rucola en pijnboompitten over de Flammkuchen.

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.