Flammkuchen met zalm & venkel



Een Flammkuchen is zó snel gemaakt, dat je ze eigenlijk iedere week wel zou willen eten. Zeker ook deze versie met zalm, venkel en kappertjes. Wij aten deze flammkuchen als maaltijd, met een salade erbij. Maar als je de Flammkuchen in kleinere stukjes snijdt is het ook een te gek borrelhapje.

Wil je variëren met je Flammkuchen, dan is werkelijk alles mogelijk. Bijvoorbeeld met courgette & rauwe ham (zie dit recept) Of wat dacht je van een meer winterse variant, met spruitjes & peer (recept) Bij dit recept voor Flammkuchen kiezen we voor zalm en venkel. En dit is wat je daarvoor nodig hebt.

voor vier personen, als maaltijd
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
rasp van 1 citroen
versgemalen zwarte peper, klein beetje zout
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel, flinterdun gesneden
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm, in reepjes gesneden
citroensap naar smaak

verder nodig: 2 bakplaten – oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Flammkuchen met zalm & venkel

Meng de crème fraîche met de citroenrasp, dille, lekker wat peper en een klein beetje zout. Rol de deegrollen uit en leg op je bakplaten (met papier en al). Besmeer de bodem met het crème fraîche mengsel. Verdeel nu de venkel en zalm over de bodem en bestrooi met de kappertjes. Ik deed er ook nog wat extra citroenrasp en versgemalen peper over heen.

Bak ze nu in 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat heel even afkoelen daarna en druppel er nog wat citroensap naar smaak over, dat geeft net dat beetje extra frisheid aan je flammkuchen. Genieten maar!

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.