Flammkuchen met zalm & venkel



Een Flammkuchen is zó snel gemaakt, dat je ze eigenlijk iedere week wel zou willen eten. Zeker ook deze versie met zalm, venkel en kappertjes. Wij aten deze flammkuchen als maaltijd, met een salade erbij. Maar als je de Flammkuchen in kleinere stukjes snijdt is het ook een te gek borrelhapje.

Wil je variëren met je Flammkuchen, dan is werkelijk alles mogelijk. Bijvoorbeeld met courgette & rauwe ham (zie dit recept) Of wat dacht je van een meer winterse variant, met spruitjes & peer (recept) Bij dit recept voor Flammkuchen kiezen we voor zalm en venkel. En dit is wat je daarvoor nodig hebt.

voor vier personen, als maaltijd
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
rasp van 1 citroen
versgemalen zwarte peper, klein beetje zout
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel, flinterdun gesneden
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm, in reepjes gesneden
citroensap naar smaak

verder nodig: 2 bakplaten – oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Flammkuchen met zalm & venkel

Meng de crème fraîche met de citroenrasp, dille, lekker wat peper en een klein beetje zout. Rol de deegrollen uit en leg op je bakplaten (met papier en al). Besmeer de bodem met het crème fraîche mengsel. Verdeel nu de venkel en zalm over de bodem en bestrooi met de kappertjes. Ik deed er ook nog wat extra citroenrasp en versgemalen peper over heen.

Bak ze nu in 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat heel even afkoelen daarna en druppel er nog wat citroensap naar smaak over, dat geeft net dat beetje extra frisheid aan je flammkuchen. Genieten maar!

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.