Flammkuchen met zalm & venkel



Een Flammkuchen is zó snel gemaakt, dat je ze eigenlijk iedere week wel zou willen eten. Zeker ook deze versie met zalm, venkel en kappertjes. Wij aten deze flammkuchen als maaltijd, met een salade erbij. Maar als je de Flammkuchen in kleinere stukjes snijdt is het ook een te gek borrelhapje.

Wil je variëren met je Flammkuchen, dan is werkelijk alles mogelijk. Bijvoorbeeld met courgette & rauwe ham (zie dit recept) Of wat dacht je van een meer winterse variant, met spruitjes & peer (recept) Bij dit recept voor Flammkuchen kiezen we voor zalm en venkel. En dit is wat je daarvoor nodig hebt.

voor vier personen, als maaltijd
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
rasp van 1 citroen
versgemalen zwarte peper, klein beetje zout
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel, flinterdun gesneden
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm, in reepjes gesneden
citroensap naar smaak

verder nodig: 2 bakplaten – oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Flammkuchen met zalm & venkel

Meng de crème fraîche met de citroenrasp, dille, lekker wat peper en een klein beetje zout. Rol de deegrollen uit en leg op je bakplaten (met papier en al). Besmeer de bodem met het crème fraîche mengsel. Verdeel nu de venkel en zalm over de bodem en bestrooi met de kappertjes. Ik deed er ook nog wat extra citroenrasp en versgemalen peper over heen.

Bak ze nu in 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat heel even afkoelen daarna en druppel er nog wat citroensap naar smaak over, dat geeft net dat beetje extra frisheid aan je flammkuchen. Genieten maar!

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.