Flammkuchen met zalm & venkel

Een Flammkuchen is zó snel gemaakt, dat je ze eigenlijk iedere week wel zou willen eten. Zeker ook deze versie met zalm, venkel en kappertjes. Wij aten deze flammkuchen als maaltijd, met een salade erbij. Maar als je de Flammkuchen in kleinere stukjes snijdt is het ook een te gek borrelhapje.
Wil je variëren met je Flammkuchen, dan is werkelijk alles mogelijk. Bijvoorbeeld met courgette & rauwe ham (zie dit recept) Of wat dacht je van een meer winterse variant, met spruitjes & peer (recept) Bij dit recept voor Flammkuchen kiezen we voor zalm en venkel. En dit is wat je daarvoor nodig hebt.
voor vier personen, als maaltijd
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
rasp van 1 citroen
versgemalen zwarte peper, klein beetje zout
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel, flinterdun gesneden
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm, in reepjes gesneden
citroensap naar smaak
verder nodig: 2 bakplaten – oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd
Flammkuchen met zalm & venkel
Meng de crème fraîche met de citroenrasp, dille, lekker wat peper en een klein beetje zout. Rol de deegrollen uit en leg op je bakplaten (met papier en al). Besmeer de bodem met het crème fraîche mengsel. Verdeel nu de venkel en zalm over de bodem en bestrooi met de kappertjes. Ik deed er ook nog wat extra citroenrasp en versgemalen peper over heen.
Bak ze nu in 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat heel even afkoelen daarna en druppel er nog wat citroensap naar smaak over, dat geeft net dat beetje extra frisheid aan je flammkuchen. Genieten maar!
Gepubliceerd op 3 juni 2020