Flammkuchen met zalm & venkel



Een Flammkuchen is zó snel gemaakt, dat je ze eigenlijk iedere week wel zou willen eten. Zeker ook deze versie met zalm, venkel en kappertjes. Wij aten deze flammkuchen als maaltijd, met een salade erbij. Maar als je de Flammkuchen in kleinere stukjes snijdt is het ook een te gek borrelhapje.

Wil je variëren met je Flammkuchen, dan is werkelijk alles mogelijk. Bijvoorbeeld met courgette & rauwe ham (zie dit recept) Of wat dacht je van een meer winterse variant, met spruitjes & peer (recept) Bij dit recept voor Flammkuchen kiezen we voor zalm en venkel. En dit is wat je daarvoor nodig hebt.

voor vier personen, als maaltijd
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
rasp van 1 citroen
versgemalen zwarte peper, klein beetje zout
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel, flinterdun gesneden
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm, in reepjes gesneden
citroensap naar smaak

verder nodig: 2 bakplaten – oven voorverwarmen op 220C (boven/onderwarmte)
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Flammkuchen met zalm & venkel

Meng de crème fraîche met de citroenrasp, dille, lekker wat peper en een klein beetje zout. Rol de deegrollen uit en leg op je bakplaten (met papier en al). Besmeer de bodem met het crème fraîche mengsel. Verdeel nu de venkel en zalm over de bodem en bestrooi met de kappertjes. Ik deed er ook nog wat extra citroenrasp en versgemalen peper over heen.

Bak ze nu in 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat heel even afkoelen daarna en druppel er nog wat citroensap naar smaak over, dat geeft net dat beetje extra frisheid aan je flammkuchen. Genieten maar!

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.