Hartige taart met krokante aardappelblokjes



Variëren met aardappel gaat geweldig in deze hartige taart met krokante aardappelblokjes. Een heerlijke hartige taart recept, maar dan anders.

Dat de aardappel een veelzijdig ingrediënt is heb ik jullie al met regelmaat laten zien. Want je kunt er zoveel meer mee dan koken en eten met groente en vlees of vis. Kijk hier maar eens

Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk het is om met aardappelblokjes een hartige taart te maken. De krokante aardappel is de topping van een hartige taart met romige spinazie en nog veel meer verrassende ingrediënten. Kijk maar….

Hartige taart voor vier personen

  • 350g verse spinazie
  • waterkoker met kokend water
  • 75g kruidenkaas (zoals Boursin)
  • 1el olie
  • 450g aardappelblokjes (voorgekookt)
  • 1tl tijm
  • zout en peper
  • 50g salami, in blokjes
  • 2 tomaten, zonder zaadlijst, in plakjes
  • 1 rol vers bladerdeeg

verder nodig: rond bakblik, met losse bodem (ingevet) – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

hartige taart

Hartige taart met krokante aardappelblokjes

Start met de spinazie, die doe je in een vergiet en  daar giet je kokende water over zodat de spinazie slinkt. Laat het vervolgens iets afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng dit met de kruidenkaas. In de tussentijd verwarm je wat olie in een koekenpan en bak je op hoog vuur de aardappelblokjes in 10 minuten licht goudbruin aan. Breng op smaak met zout, peper en tijm.

Hartige aardappeltaart

Beleg je ingevette bakblik met het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig deeg aan de bovenkant weg. Op de bodem van het deeg verdeel je de spinazie en daarop gaan de salamiblokjes en plakjes tomaat. Dek alles af met de krokante aardappelblokjes en bak de hartige taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en gaar is en je aardappelblokjes lekker krokant zijn.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op hun site Aardappels.nl

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…