Hartige taart met krokante aardappelblokjes
Variëren met aardappel gaat geweldig in deze hartige taart met krokante aardappelblokjes. Een heerlijke hartige taart recept, maar dan anders.
Dat de aardappel een veelzijdig ingrediënt is heb ik jullie al met regelmaat laten zien. Want je kunt er zoveel meer mee dan koken en eten met groente en vlees of vis. Kijk hier maar eens
Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk het is om met aardappelblokjes een hartige taart te maken. De krokante aardappel is de topping van een hartige taart met romige spinazie en nog veel meer verrassende ingrediënten. Kijk maar….
Hartige taart voor vier personen
- 350g verse spinazie
- waterkoker met kokend water
- 75g kruidenkaas (zoals Boursin)
- 1el olie
- 450g aardappelblokjes (voorgekookt)
- 1tl tijm
- zout en peper
- 50g salami, in blokjes
- 2 tomaten, zonder zaadlijst, in plakjes
- 1 rol vers bladerdeeg
verder nodig: rond bakblik, met losse bodem (ingevet) – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)
Hartige taart met krokante aardappelblokjes
Start met de spinazie, die doe je in een vergiet en daar giet je kokende water over zodat de spinazie slinkt. Laat het vervolgens iets afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng dit met de kruidenkaas. In de tussentijd verwarm je wat olie in een koekenpan en bak je op hoog vuur de aardappelblokjes in 10 minuten licht goudbruin aan. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
Hartige aardappeltaart
Beleg je ingevette bakblik met het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig deeg aan de bovenkant weg. Op de bodem van het deeg verdeel je de spinazie en daarop gaan de salamiblokjes en plakjes tomaat. Dek alles af met de krokante aardappelblokjes en bak de hartige taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en gaar is en je aardappelblokjes lekker krokant zijn.
Meer aardappelrecepten
Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op hun site Aardappels.nl
Gepubliceerd op 16 oktober 2019