Hartige taart met krokante aardappelblokjes



Variëren met aardappel gaat geweldig in deze hartige taart met krokante aardappelblokjes. Een heerlijke hartige taart recept, maar dan anders.

Dat de aardappel een veelzijdig ingrediënt is heb ik jullie al met regelmaat laten zien. Want je kunt er zoveel meer mee dan koken en eten met groente en vlees of vis. Kijk hier maar eens

Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk het is om met aardappelblokjes een hartige taart te maken. De krokante aardappel is de topping van een hartige taart met romige spinazie en nog veel meer verrassende ingrediënten. Kijk maar….

Hartige taart voor vier personen

  • 350g verse spinazie
  • waterkoker met kokend water
  • 75g kruidenkaas (zoals Boursin)
  • 1el olie
  • 450g aardappelblokjes (voorgekookt)
  • 1tl tijm
  • zout en peper
  • 50g salami, in blokjes
  • 2 tomaten, zonder zaadlijst, in plakjes
  • 1 rol vers bladerdeeg

verder nodig: rond bakblik, met losse bodem (ingevet) – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

hartige taart

Hartige taart met krokante aardappelblokjes

Start met de spinazie, die doe je in een vergiet en  daar giet je kokende water over zodat de spinazie slinkt. Laat het vervolgens iets afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng dit met de kruidenkaas. In de tussentijd verwarm je wat olie in een koekenpan en bak je op hoog vuur de aardappelblokjes in 10 minuten licht goudbruin aan. Breng op smaak met zout, peper en tijm.

Hartige aardappeltaart

Beleg je ingevette bakblik met het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig deeg aan de bovenkant weg. Op de bodem van het deeg verdeel je de spinazie en daarop gaan de salamiblokjes en plakjes tomaat. Dek alles af met de krokante aardappelblokjes en bak de hartige taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en gaar is en je aardappelblokjes lekker krokant zijn.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op hun site Aardappels.nl

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!