Hartige taart met krokante aardappelblokjes



Variëren met aardappel gaat geweldig in deze hartige taart met krokante aardappelblokjes. Een heerlijke hartige taart recept, maar dan anders.

Dat de aardappel een veelzijdig ingrediënt is heb ik jullie al met regelmaat laten zien. Want je kunt er zoveel meer mee dan koken en eten met groente en vlees of vis. Kijk hier maar eens

Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk het is om met aardappelblokjes een hartige taart te maken. De krokante aardappel is de topping van een hartige taart met romige spinazie en nog veel meer verrassende ingrediënten. Kijk maar….

Hartige taart voor vier personen

  • 350g verse spinazie
  • waterkoker met kokend water
  • 75g kruidenkaas (zoals Boursin)
  • 1el olie
  • 450g aardappelblokjes (voorgekookt)
  • 1tl tijm
  • zout en peper
  • 50g salami, in blokjes
  • 2 tomaten, zonder zaadlijst, in plakjes
  • 1 rol vers bladerdeeg

verder nodig: rond bakblik, met losse bodem (ingevet) – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

hartige taart

Hartige taart met krokante aardappelblokjes

Start met de spinazie, die doe je in een vergiet en  daar giet je kokende water over zodat de spinazie slinkt. Laat het vervolgens iets afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng dit met de kruidenkaas. In de tussentijd verwarm je wat olie in een koekenpan en bak je op hoog vuur de aardappelblokjes in 10 minuten licht goudbruin aan. Breng op smaak met zout, peper en tijm.

Hartige aardappeltaart

Beleg je ingevette bakblik met het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig deeg aan de bovenkant weg. Op de bodem van het deeg verdeel je de spinazie en daarop gaan de salamiblokjes en plakjes tomaat. Dek alles af met de krokante aardappelblokjes en bak de hartige taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en gaar is en je aardappelblokjes lekker krokant zijn.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op hun site Aardappels.nl

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!