Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella



Wil je in een half uur aan tafel? Dan is deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella voor jou. Vers bladerdeeg voor hartige taart en quiches koop je in steeds meer supermarkten en is kant en klaar uit te rollen. Natuurlijk kun je ook diepvriesbladerdeeg gebruiken. Zorg dan wel dat die op tijd ontdooid is.

Ik gebruikte op de bodem van het deeg kant & klare gekarameliseerde uienchutney. Chutney of uienrelish is in steeds meer supermarkten of delicatessenwinkels te koop. Maar wil je die zelf maken dan kan dat natuurlijk ook.

Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Goed, we gaan aan de slag nu. Voor deze hartige taart heb je maar een paar ingrediënten nodig. Daarmee is het meteen een fijn budgetrecept.

Ingrediënten voor één plaattaart
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, in dunne ringen
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5 minuten – 15 minuten oventijd – 5 minuten afwerking

hartige taart mozzarella

Snel recept voor hartige taart

Rol het deeg uit en leg, met het papier eronder, op je bakplaat. Smeer de uienchutney gelijkmatig uit over de bodem van het deeg. Laat minimaal een centimeter van de rand vrij. Wil je dat dit randje mooi gelijkmatig omhoog komt tijdens het bakken? Zorg dan dat je met de achterkant van een mes een dunne rand rondom snijdt. Maar snijd niet volledig tot de bodem!

Halveer de tomaatjes en duw de zaadjes en het vocht uit de holtes. Zo voorkom je dat je deeg te zompig wordt. Leg de tomaatjes nu gelijkmatig op de uienchutney. Verdeel daar de uienringetjes over en tussendoor. Over de hele hartige taart rasp je, met een fijne rasp, royaal Parmezaanse kaas. Dus ook over de randen die je vrij hebt gelaten. Bak je plaattaart nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin.

Bladerdeeg plaattaart met tomaat

Nadat je de bakplaat uit de oven hebt gehaald laat je die heel even kort staan. In die tijd pluk je de buffelmozzarella en kleine stukjes. Rooster nu ook de pijnboompitten tot goudbruin. Vlak voor je aan tafel gaat leg je de mozzarella over de hartige taart, net als de rucola (zoveel je wilt) en bestrooi alles met pijnboompitten.

Lauwwarm vind ik deze hartige taart met tomaat en mozzarella het allerlekkerst. Eventuele restjes zijn de dag erna (op kamertemperatuur) ook super voor in de lunchtrommel.

vega hartige taart

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus