Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella



Wil je in een half uur aan tafel? Dan is deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella voor jou. Vers bladerdeeg voor hartige taart en quiches koop je in steeds meer supermarkten en is kant en klaar uit te rollen. Natuurlijk kun je ook diepvriesbladerdeeg gebruiken. Zorg dan wel dat die op tijd ontdooid is.

Ik gebruikte op de bodem van het deeg kant & klare gekarameliseerde uienchutney. Chutney of uienrelish is in steeds meer supermarkten of delicatessenwinkels te koop. Maar wil je die zelf maken dan kan dat natuurlijk ook.

Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Goed, we gaan aan de slag nu. Voor deze hartige taart heb je maar een paar ingrediënten nodig. Daarmee is het meteen een fijn budgetrecept.

Ingrediënten voor één plaattaart
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, in dunne ringen
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5 minuten – 15 minuten oventijd – 5 minuten afwerking

hartige taart mozzarella

Snel recept voor hartige taart

Rol het deeg uit en leg, met het papier eronder, op je bakplaat. Smeer de uienchutney gelijkmatig uit over de bodem van het deeg. Laat minimaal een centimeter van de rand vrij. Wil je dat dit randje mooi gelijkmatig omhoog komt tijdens het bakken? Zorg dan dat je met de achterkant van een mes een dunne rand rondom snijdt. Maar snijd niet volledig tot de bodem!

Halveer de tomaatjes en duw de zaadjes en het vocht uit de holtes. Zo voorkom je dat je deeg te zompig wordt. Leg de tomaatjes nu gelijkmatig op de uienchutney. Verdeel daar de uienringetjes over en tussendoor. Over de hele hartige taart rasp je, met een fijne rasp, royaal Parmezaanse kaas. Dus ook over de randen die je vrij hebt gelaten. Bak je plaattaart nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin.

Bladerdeeg plaattaart met tomaat

Nadat je de bakplaat uit de oven hebt gehaald laat je die heel even kort staan. In die tijd pluk je de buffelmozzarella en kleine stukjes. Rooster nu ook de pijnboompitten tot goudbruin. Vlak voor je aan tafel gaat leg je de mozzarella over de hartige taart, net als de rucola (zoveel je wilt) en bestrooi alles met pijnboompitten.

Lauwwarm vind ik deze hartige taart met tomaat en mozzarella het allerlekkerst. Eventuele restjes zijn de dag erna (op kamertemperatuur) ook super voor in de lunchtrommel.

vega hartige taart

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!