Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella



Wil je in een half uur aan tafel? Dan is deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella voor jou. Vers bladerdeeg voor hartige taart en quiches koop je in steeds meer supermarkten en is kant en klaar uit te rollen. Natuurlijk kun je ook diepvriesbladerdeeg gebruiken. Zorg dan wel dat die op tijd ontdooid is.

Ik gebruikte op de bodem van het deeg kant & klare gekarameliseerde uienchutney. Chutney of uienrelish is in steeds meer supermarkten of delicatessenwinkels te koop. Maar wil je die zelf maken dan kan dat natuurlijk ook.

Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Goed, we gaan aan de slag nu. Voor deze hartige taart heb je maar een paar ingrediënten nodig. Daarmee is het meteen een fijn budgetrecept.

Ingrediënten voor één plaattaart
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, in dunne ringen
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5 minuten – 15 minuten oventijd – 5 minuten afwerking

hartige taart mozzarella

Snel recept voor hartige taart

Rol het deeg uit en leg, met het papier eronder, op je bakplaat. Smeer de uienchutney gelijkmatig uit over de bodem van het deeg. Laat minimaal een centimeter van de rand vrij. Wil je dat dit randje mooi gelijkmatig omhoog komt tijdens het bakken? Zorg dan dat je met de achterkant van een mes een dunne rand rondom snijdt. Maar snijd niet volledig tot de bodem!

Halveer de tomaatjes en duw de zaadjes en het vocht uit de holtes. Zo voorkom je dat je deeg te zompig wordt. Leg de tomaatjes nu gelijkmatig op de uienchutney. Verdeel daar de uienringetjes over en tussendoor. Over de hele hartige taart rasp je, met een fijne rasp, royaal Parmezaanse kaas. Dus ook over de randen die je vrij hebt gelaten. Bak je plaattaart nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin.

Bladerdeeg plaattaart met tomaat

Nadat je de bakplaat uit de oven hebt gehaald laat je die heel even kort staan. In die tijd pluk je de buffelmozzarella en kleine stukjes. Rooster nu ook de pijnboompitten tot goudbruin. Vlak voor je aan tafel gaat leg je de mozzarella over de hartige taart, net als de rucola (zoveel je wilt) en bestrooi alles met pijnboompitten.

Lauwwarm vind ik deze hartige taart met tomaat en mozzarella het allerlekkerst. Eventuele restjes zijn de dag erna (op kamertemperatuur) ook super voor in de lunchtrommel.

vega hartige taart

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.