Weekmenu 2021 – week 19



Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)

Want laten we wel wezen, het lijkt wel herfst in plaats van voorjaar. Dus we moeten nog heel even wachten voor de écht zomerse gerechten, maar in dit weekmenu zorgen we toch ook voor wat zomerse sferen.

Want een stamppotje kan ook met tropisch fruit. En een studenhap kun je omtoveren tot familiemaaltijd. Regelen we voor het weekend nog een geweldig ontbijtje en dan kun je er weer een week tegen aan!

Weekmenu 2021 – week 19

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Ovenschotel met prei en gehakt
  2. Bloemkoolstamppot met mango en kip
  3. Gemarineerde kip met noodles
  4. Tacobowl
  5. Pasta pollo tonato
  6. Dutch baby met aardbeien en rabarber

maandag – Ovenschotel met prei en gehakt

ovenschotel wat eten we vandaag

Een ovenschotel recept dat ook in mijn allereerste boek Wat eten we vandaag? stond en dat perfect past is voor een lekker begin van de week

dinsdag – Stamppot bloemkool met mango & gerookte kip

bloemkoolstamppot

Wel een stamppotje, maar dan eentje met het frisse van mango en lekker veel bloemkool erin voor een gezonde touch

woensdag – Gemarineerde kip met noodles

makkelijke roerbakmaaltijd

Een lekkere snelle roerbakmaaltijd met gemarineerde kip die in no time op tafel staat. Dat wil toch iedereen?!

donderdag – Taco bowl

taco bowl vegan

Alles wat lekker is in een taco, maar dan gemakkelijk in een bowl. Smullen geblazen!

vrijdag – Pasta pollo tonato

pasta pollo tonato smulpaapje

Een verrassende pasta, maar eentje die je hierna nog met regelmaat zult maken. Mijn pasta pollo tonato.

weekendtip – Dutch baby met aardbeien en rabarber

Het rabarberseizoen duurt maar kort, dus maak er zo optimaal mogelijk gebruik van. Dit ontbijtje wil je zéker niet missen!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
Kilo prei
Scheutje olijfolie
300g gehakt
250g champignons
2tl kerriepoeder
1tl gemberpoeder
3 bananen
Aardappelpuree, zie ook ons basisrecept
Zakje geraspte kaas (150 gram)

dinsdag
1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt

woensdag
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember
2 tenen knoflook
1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli
1 komkommer
handje pinda’s

donderdag
250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
200 gram quinoa, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s
halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak

vrijdag
Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fish Tales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
1 pak linguini (á 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker

Gepubliceerd op 7 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!