Weekmenu 2021 – week 5



Er staat weer zo veel lekkers in het weekmenu, dat ik er zelf blij van wordt. Want goed eten met het hele gezin is altijd al belangrijk, maar nu helemaal.

Voor mij persoonlijk is de maaltijd het hoogtepunt van de dag. Wij eten momenteel vooral tussen de middag warm, maar ook als je gewoon ’s avonds warm eet moet je er wel een feestje van maken.

Dus kopieer de boodschappen van de dag die je kiest (of het hele menu natuurlijk), bestel of doe je boodschappen en verheug je op een week lang iedere dag lekker eten!

Meer weten over weekmenu’s plannen? Lees dan vooral ook dit Weekmenu Planner artikel .

Dit staat er in deze week  op het menu!

Weekmenu 2021 – week 5

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta pulled chicken
  2. Tonijnburgers met zoete aardappelfriet 
  3. Snelle bolognese met groente
  4. Mexicaanse bonenschotel
  5. Rijst met kip teriyaki
  6. Bananenbrood met chocola

maandag – Pasta pulled chicken

pasta pulled chicken smulpaapje

Maak de basis voor dit gerecht alvast in het weekend. Of als je thuiswerkt zet je het ’s ochtends alvast op. Het wordt hoe dan ook smullen!

dinsdag – Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

fish tales tonijn burger

Met vis koken hoeft niet altijd duur of ingewikkeld te zijn. Probeer dit recept voor tonijnburgers maar eens!

woensdag – Snelle bolognese met groente

bolognese donna hay

Ik vond dit een verrassend lekker bolognese recept, uit het nieuwste boek van Donna Hay. Wil je 100% groentepasta, dan kan dat natuurlijk ook.

donderdag – Mexicaanse bonenschotel 

Mexicaanse bonen

Een dagje geen vlees eten maar toch een bite aan je maaltijd? Dan wil je deze Mexicaanse bonenschotel zeker een keer maken!

vrijdag – Rijst met kip teriyaki

Een super simpele eenpansmaaltijd, waarbij je ook de roerbaksaus zelf maakt. Een fijne afsluiter van de week.

weekendtip – Bananenbrood met chocola

nigella's bananenbrood

Rijpe bananen over? Dan moèt je dit bananenbrood zeker maken. Heerlijk bij de thee of als verwenontbijt.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt
voor erbij: 500 gr broccoli,

dinsdag
2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (á 160g)
1el olijfolie
2tl Zaanse grove mosterd
25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
1 citroen
10g verse platte peterselie
15g verse bieslook
½ rode ui
½ blikje ansjovisfilets
1 ei
Voor erbij: Zoete aardappelfrietjes

woensdag
2 verse chorizoworstjes (ik gebruikte ongeveer 125 gram)
2 tenen knoflook
2 el verse oregano
1 el olijfolie
600 gram geraspte bloemkool
1 bak courgetti (ik kocht die kant en klaar. Zelf maken kan ook, dan heb je 3 courgettes nodig)
1 blik tomatenblokjes (400g) ik gebruikte Datterini tomaten in blik van Mutti
125 ml runderbouillon
200 gram volkoren spaghetti
1 bol buffelmozzarella
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak

donderdag
1 teen knoflook
1 ui
1 el neutrale olie
1 blik jackfruit (Fairtrade)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl komijn
¼ tl cayennepeper
zout & peper
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Kidneybonen chili (HAK)
1 blik kikkererwten (à 400g)
optioneel: gekookte (zilvervlies)rijst , nacho’s en zure room voor erbij

vrijdag
80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen
2 tenen knoflook
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemame (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika, in reepjes
325ml water
handje (cashew)noten

Weekendtip
250 gram rijpe bananen
4 el zonnebloemolie
50 gram tahin
1 groot ei
50 gram kristalsuiker
50 gram donkere basterdsuiker
1 tl vanille extract
60 gram tarwebloem
25 gram cacao
halve tl bakingsoda
mespunt fijn zout
100 gram pure chocolade
1,5 tl sesamzaad

Gepubliceerd op 29 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!