Rijst met kip teriyaki



Een eenpansmaaltijd met kip in zelfgemaakte teriyakisaus. Dat is net zo lekker, als dat het eenvoudig is. Deze Japanse Teriyakisaus wordt gemaakt op basis van sojasaus. In mijn versie maken we alles in één pan, voor minimale inspanning maar groots effect. Zo zet je heel eenvoudig en snel een Oosterse maaltijd met kip en rijst op tafel

Dus op naar de toko voor de ingrediënten, mocht je die nog niet in huis hebben. Want ik heb zo het vermoeden dat deze wel vaker op tafel gaat komen.

Eenpansmaaltijd voor 4-6 personen

voor de teriyaki saus
80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena

verder nodig
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen, in stukken gesneden
2 tenen knoflook, geraspt
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemame (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika, in reepjes
325ml water
handje (cashew)noten, grofgehakt

Rijst met kip in teriyakisaus

Maak de saus van alle aangegeven ingrediënten en doe die in een grote koekenpan. Breng aan de kook en laat even inkoken. Giet dan in een kommetje, maak je pan schoon en verwarm de sesamolie erin. Bak daar in 2-3 minuten de kippendijen in aan en voeg in de laatste 30 seconde de knoflook en gember toe. Dan de paprika en wortel erbij en een halve minuut mee omscheppend bakken.

Kip teriyaki eenpansmaaltijd

Voeg daar 80ml van de teriyaki saus bij, als ook de rijst en het water en laat dit, met de deksel erop, 10-11 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de broccolirijst en edemame nu toe, en laat, zonder deksel, nog 3-4 minuten doorgaren. Schep regelmatig om, zodat de rijst goed gaar wordt. Voeg dan de rest van de saus toe en laat pruttelen tot de rijst gaar is (dat zal per rijstsoort verschillen overigens!).

Serveer met de gehakte noten. Ik deed er nog wat extra (diepvries) broccoli doorheen. Die ik liet mee garen in de saus. Die kun je uiteraard ook apart er nog bij serveren.

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.