Rijst met kip teriyaki



Een eenpansmaaltijd met kip in zelfgemaakte teriyakisaus. Dat is net zo lekker, als dat het eenvoudig is. Deze Japanse Teriyakisaus wordt gemaakt op basis van sojasaus. In mijn versie maken we alles in één pan, voor minimale inspanning maar groots effect. Zo zet je heel eenvoudig en snel een Oosterse maaltijd met kip en rijst op tafel

Dus op naar de toko voor de ingrediënten, mocht je die nog niet in huis hebben. Want ik heb zo het vermoeden dat deze wel vaker op tafel gaat komen.

Eenpansmaaltijd voor 4-6 personen

voor de teriyaki saus
80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena

verder nodig
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen, in stukken gesneden
2 tenen knoflook, geraspt
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemame (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika, in reepjes
325ml water
handje (cashew)noten, grofgehakt

Rijst met kip in teriyakisaus

Maak de saus van alle aangegeven ingrediënten en doe die in een grote koekenpan. Breng aan de kook en laat even inkoken. Giet dan in een kommetje, maak je pan schoon en verwarm de sesamolie erin. Bak daar in 2-3 minuten de kippendijen in aan en voeg in de laatste 30 seconde de knoflook en gember toe. Dan de paprika en wortel erbij en een halve minuut mee omscheppend bakken.

Kip teriyaki eenpansmaaltijd

Voeg daar 80ml van de teriyaki saus bij, als ook de rijst en het water en laat dit, met de deksel erop, 10-11 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de broccolirijst en edemame nu toe, en laat, zonder deksel, nog 3-4 minuten doorgaren. Schep regelmatig om, zodat de rijst goed gaar wordt. Voeg dan de rest van de saus toe en laat pruttelen tot de rijst gaar is (dat zal per rijstsoort verschillen overigens!).

Serveer met de gehakte noten. Ik deed er nog wat extra (diepvries) broccoli doorheen. Die ik liet mee garen in de saus. Die kun je uiteraard ook apart er nog bij serveren.

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.