Pasta met pulled chicken



Een makkelijk en snel stoofgerecht van pulled chicken. Voor over de pasta, met olijven en tomaat

Door de kip te garen in een heerlijke stoof kun je die daarna heel makkelijk uit elkaar trekken, zo mals wordt ‘ie.

Pulled chicken met pasta wordt zeker weten jullie nieuwe favoriete pasta thuis. Gebruik liefst kippendijen, die blijven lekker mals en drogen veel minder uit dan kipfilet. Daarnaast zijn ze ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee.

Pulled chicken pasta voor vier personen

  • 4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • 125 ml witte wijn (of bouillon)
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr Kalamata olijven
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • 350 gr pasta, naar keuze
  • Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
  • 1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt

voor erbij: 500 gr broccoli, in roosjes (5 minuten gekookt)

pasta pulled chicken smulpaapje

Pasta met pulled chicken

Zet voor de pulled chicken een hapjespan op het vuur en laat die heet worden. Doe er een drup neutrale olie in en bak de kippendijen in zijn geheel, 2-3 minuten per kant tot goudbruin. Haal de kip uit de pan en voeg nu de ui toe, die je 2 minuten op iets lager vuur bakt. Dan de knoflook erbij en nog even kort meebakken.

Voeg nu de rozemarijn toe, een eetlepel van het vocht van de olijven, de wijn (of bouillon) en breng dat aan de kook en laat even 2 minuten pruttelen.

Pasta kip olijven voor Smulpaapje

Snel stoofgerecht

Dan gaan de tomaatjes, olijven, gedroogde tomaatjes en 125ml water erbij, alsmede de kip. Laat die 5-7 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is. Haal die dan uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Kook, terwijl de saus staat te pruttelen, de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar ongeveer 125ml van het kookvocht en doe dit bij de tomatensaus. Kip terug in de pan. Alles warm laten worden en serveer met de pasta. Ik deed de gekookte broccoli bij de pasta, voor niet alleen meer kleur maar ook voor de benodigde vitaminen.

Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas en peterselie en ga lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.