Pasta met pulled chicken



Een makkelijk en snel stoofgerecht van pulled chicken. Voor over de pasta, met olijven en tomaat

Door de kip te garen in een heerlijke stoof kun je die daarna heel makkelijk uit elkaar trekken, zo mals wordt ‘ie.

Pulled chicken met pasta wordt zeker weten jullie nieuwe favoriete pasta thuis. Gebruik liefst kippendijen, die blijven lekker mals en drogen veel minder uit dan kipfilet. Daarnaast zijn ze ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee.

Pulled chicken pasta voor vier personen

  • 4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • 125 ml witte wijn (of bouillon)
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr Kalamata olijven
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • 350 gr pasta, naar keuze
  • Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
  • 1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt

voor erbij: 500 gr broccoli, in roosjes (5 minuten gekookt)

pasta pulled chicken smulpaapje

Pasta met pulled chicken

Zet voor de pulled chicken een hapjespan op het vuur en laat die heet worden. Doe er een drup neutrale olie in en bak de kippendijen in zijn geheel, 2-3 minuten per kant tot goudbruin. Haal de kip uit de pan en voeg nu de ui toe, die je 2 minuten op iets lager vuur bakt. Dan de knoflook erbij en nog even kort meebakken.

Voeg nu de rozemarijn toe, een eetlepel van het vocht van de olijven, de wijn (of bouillon) en breng dat aan de kook en laat even 2 minuten pruttelen.

Pasta kip olijven voor Smulpaapje

Snel stoofgerecht

Dan gaan de tomaatjes, olijven, gedroogde tomaatjes en 125ml water erbij, alsmede de kip. Laat die 5-7 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is. Haal die dan uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Kook, terwijl de saus staat te pruttelen, de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar ongeveer 125ml van het kookvocht en doe dit bij de tomatensaus. Kip terug in de pan. Alles warm laten worden en serveer met de pasta. Ik deed de gekookte broccoli bij de pasta, voor niet alleen meer kleur maar ook voor de benodigde vitaminen.

Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas en peterselie en ga lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.