Pasta met pulled chicken, olijven & tomaat



Door de kip te garen in een heerlijke stoof kun je ‘daarna heel makkelijk uit elkaar trekken, zo mals wordt ‘ie. Pulled chicken met pasta wordt zeker weten jullie nieuwe favoriete pasta thuis. Gebruik liefst kippendijen, die blijven lekker mals en drogen veel minder uit dan kipfilet. Daarnaast zijn ze ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee.

Pulled chicken pasta voor vier personen

4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui, in flinterdunne ringen
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt

voor erbij: 500 gr broccoli, in roosjes (5 minuten gekookt)

Pasta met kip, olijven & tomaat

Zet een hapjespan op het vuur en laat die heet worden. Doe er een drup neutrale olie in en bak de kippendijen in zijn geheel, 2-3 minuten per kant tot goudbruin. Haal de kip uit de pan en voeg nu de ui toe, die je 2 minuten op iets lager vuur bakt. Dan de knoflook erbij en nog even kort meebakken. Voeg nu de rozemarijn toe, een eetlepel van het vocht van de olijven, de wijn (of bouillon) en breng dat aan de kook en laat even 2 minuten pruttelen.

Pasta kip olijven voor Smulpaapje

Pasta met pulled chicken

Dan gaan de tomaatjes, olijven, gedroogde tomaatjes en 125ml water erbij, alsmede de kip. Laat die 5-7 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is. Haal die dan uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Kook, terwijl de saus staat te pruttelen, de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar ongeveer 125ml van het kookvocht en doe dit bij de tomatensaus. Kip terug in de pan. Alles warm laten worden en serveer met de pasta. Ik deed de gekookte broccoli bij de pasta, voor niet alleen meer kleur maar ook voor de benodigde vitaminen.

Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas en peterselie en ga lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.