Pasta met pulled chicken



Een makkelijk en snel stoofgerecht van pulled chicken. Voor over de pasta, met olijven en tomaat

Door de kip te garen in een heerlijke stoof kun je die daarna heel makkelijk uit elkaar trekken, zo mals wordt ‘ie.

Pulled chicken met pasta wordt zeker weten jullie nieuwe favoriete pasta thuis. Gebruik liefst kippendijen, die blijven lekker mals en drogen veel minder uit dan kipfilet. Daarnaast zijn ze ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee.

Pulled chicken pasta voor vier personen

  • 4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • 125 ml witte wijn (of bouillon)
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr Kalamata olijven
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • 350 gr pasta, naar keuze
  • Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
  • 1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt

voor erbij: 500 gr broccoli, in roosjes (5 minuten gekookt)

pasta pulled chicken smulpaapje

Pasta met pulled chicken

Zet voor de pulled chicken een hapjespan op het vuur en laat die heet worden. Doe er een drup neutrale olie in en bak de kippendijen in zijn geheel, 2-3 minuten per kant tot goudbruin. Haal de kip uit de pan en voeg nu de ui toe, die je 2 minuten op iets lager vuur bakt. Dan de knoflook erbij en nog even kort meebakken.

Voeg nu de rozemarijn toe, een eetlepel van het vocht van de olijven, de wijn (of bouillon) en breng dat aan de kook en laat even 2 minuten pruttelen.

Pasta kip olijven voor Smulpaapje

Snel stoofgerecht

Dan gaan de tomaatjes, olijven, gedroogde tomaatjes en 125ml water erbij, alsmede de kip. Laat die 5-7 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is. Haal die dan uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Kook, terwijl de saus staat te pruttelen, de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar ongeveer 125ml van het kookvocht en doe dit bij de tomatensaus. Kip terug in de pan. Alles warm laten worden en serveer met de pasta. Ik deed de gekookte broccoli bij de pasta, voor niet alleen meer kleur maar ook voor de benodigde vitaminen.

Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas en peterselie en ga lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.