Pasta met pulled chicken

Een makkelijk en snel stoofgerecht van pulled chicken. Voor over de pasta, met olijven en tomaat
Door de kip te garen in een heerlijke stoof kun je die daarna heel makkelijk uit elkaar trekken, zo mals wordt ‘ie.
Pulled chicken met pasta wordt zeker weten jullie nieuwe favoriete pasta thuis. Gebruik liefst kippendijen, die blijven lekker mals en drogen veel minder uit dan kipfilet. Daarnaast zijn ze ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee.
Pulled chicken pasta voor vier personen
- 4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
- 5 takjes rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui, in flinterdunne ringen
- 125 ml witte wijn (of bouillon)
- 200 gr cherrytomaatjes
- 75 gr Kalamata olijven
- 50 gr zongedroogde tomaatjes
- 350 gr pasta, naar keuze
- Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
- 1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt
voor erbij: 500 gr broccoli, in roosjes (5 minuten gekookt)
Pasta met pulled chicken
Zet voor de pulled chicken een hapjespan op het vuur en laat die heet worden. Doe er een drup neutrale olie in en bak de kippendijen in zijn geheel, 2-3 minuten per kant tot goudbruin. Haal de kip uit de pan en voeg nu de ui toe, die je 2 minuten op iets lager vuur bakt. Dan de knoflook erbij en nog even kort meebakken.
Voeg nu de rozemarijn toe, een eetlepel van het vocht van de olijven, de wijn (of bouillon) en breng dat aan de kook en laat even 2 minuten pruttelen.
Snel stoofgerecht
Dan gaan de tomaatjes, olijven, gedroogde tomaatjes en 125ml water erbij, alsmede de kip. Laat die 5-7 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is. Haal die dan uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Kook, terwijl de saus staat te pruttelen, de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar ongeveer 125ml van het kookvocht en doe dit bij de tomatensaus. Kip terug in de pan. Alles warm laten worden en serveer met de pasta. Ik deed de gekookte broccoli bij de pasta, voor niet alleen meer kleur maar ook voor de benodigde vitaminen.
Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas en peterselie en ga lekker meteen aan tafel!
Gepubliceerd op 5 juni 2019