Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes



Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.

Je verwacht het bijna niet, dat met twee blikjes tonijn op water en wat smaakmakers je zulke lekkere visburgers kunt maken. Toch is dat zo. En nog fijner, ze zijn in een handomdraai klaar.

Het geheim om te zorgen dat je geen droge burgers krijgt is door ze kort op hoog vuur om en om te bakken. Zo worden ze van buiten lekker knapperig en blijven ze van binnen heerlijk sappig.

Voor 4 tonijnburgers

  • 2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (á 160g), uitgelekt maar vang 1el vocht op
  • 1el olijfolie
  • 2tl Zaanse grove mosterd
  • 25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
  • rasp van 1 citroen
  • 1el citroensap
  • 10g verse platte peterselie, fijngesneden
  • 15g verse bieslook, fijngesneden
  • ½ rode ui, fijngesnipperd (ongeveer 35g)
  • ½ blikje ansjovisfilets, fijngesneden
  • zwarte peper, versgemalen
  • zout, matig!
  • 1 ei

Voor erbij: Zoete aardappelfrietjes – recept voor de frietjes vind je hier
Verder nodig: schoon bord – een uur geduld – koekenpan met 1el olie en ½ el boter

tonijnburger uit blik

Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Meng alle smaakmakers, dus de mosterd, panko, citroenrasp en – sap, peterselie, bieslook, rode ui, ansjovis, zout en peper, in een grote kom. Doe daar de tonijn bij, als ook 1 eetlepel van het vocht van de tonijn en de olijfolie en meng dat goed door elkaar. Proef of je het zo goed op smaak vindt. Pas daarna meng je het ei er door heen.

Tonijnburgers met verse kruiden

Verdeel het mengsel in vieren en draai van elk deel een bal en plet die tot burger. Leg alle vier de burgers op het bord, dek af met folie en zet minimaal een uur in de koelkast om verder op te stijven. Tot en met hier kun je het overigens ook prima de avond van de te voren al klaar maken.

Visburgers met zoete aardappelfrietjes

Wanneer je wilt eten zorg je eerst dat de zoete aardappelfrietjes bijna klaar zijn in de oven (die hebben iets meer dan een half uur nodig om te bakken) Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en warm de olie en boter erin, tot de boter begint te bubbelen. Bak de burgers nu 3 minuten per kant aan. Draai om en bak nog een keer 3 minuten. Niet langer, dan worden ze te droog!

Serveer met de zoete aardappelfrietjes en een groente naar keuze

Gepubliceerd op 25 januari 2021


3 reacties

  1. Ilse schreef:

    Superlekker die tonijnburgers! Heb je mss nog een tip wat je met de overgebleven ansjovis kan doen?

  2. Annick schreef:

    Ook een prima recept om kleine kindjes meer vis te laten eten behalve vissticks. De ansjovis verving ik overigens lui door vissaus…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!