Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes
Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
Je verwacht het bijna niet, dat met twee blikjes tonijn op water en wat smaakmakers je zulke lekkere visburgers kunt maken. Toch is dat zo. En nog fijner, ze zijn in een handomdraai klaar.
Het geheim om te zorgen dat je geen droge burgers krijgt is door ze kort op hoog vuur om en om te bakken. Zo worden ze van buiten lekker knapperig en blijven ze van binnen heerlijk sappig.
Voor 4 tonijnburgers
- 2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (á 160g), uitgelekt maar vang 1el vocht op
- 1el olijfolie
- 2tl Zaanse grove mosterd
- 25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
- rasp van 1 citroen
- 1el citroensap
- 10g verse platte peterselie, fijngesneden
- 15g verse bieslook, fijngesneden
- ½ rode ui, fijngesnipperd (ongeveer 35g)
- ½ blikje ansjovisfilets, fijngesneden
- zwarte peper, versgemalen
- zout, matig!
- 1 ei
Voor erbij: Zoete aardappelfrietjes – recept voor de frietjes vind je hier
Verder nodig: schoon bord – een uur geduld – koekenpan met 1el olie en ½ el boter
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes
Meng alle smaakmakers, dus de mosterd, panko, citroenrasp en – sap, peterselie, bieslook, rode ui, ansjovis, zout en peper, in een grote kom. Doe daar de tonijn bij, als ook 1 eetlepel van het vocht van de tonijn en de olijfolie en meng dat goed door elkaar. Proef of je het zo goed op smaak vindt. Pas daarna meng je het ei er door heen.
Tonijnburgers met verse kruiden
Verdeel het mengsel in vieren en draai van elk deel een bal en plet die tot burger. Leg alle vier de burgers op het bord, dek af met folie en zet minimaal een uur in de koelkast om verder op te stijven. Tot en met hier kun je het overigens ook prima de avond van de te voren al klaar maken.
Visburgers met zoete aardappelfrietjes
Wanneer je wilt eten zorg je eerst dat de zoete aardappelfrietjes bijna klaar zijn in de oven (die hebben iets meer dan een half uur nodig om te bakken) Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en warm de olie en boter erin, tot de boter begint te bubbelen. Bak de burgers nu 3 minuten per kant aan. Draai om en bak nog een keer 3 minuten. Niet langer, dan worden ze te droog!
Serveer met de zoete aardappelfrietjes en een groente naar keuze
Gepubliceerd op 25 januari 2021
3 reacties
Superlekker die tonijnburgers! Heb je mss nog een tip wat je met de overgebleven ansjovis kan doen?
die kun je heel lekker in een pasta puttanesca gebruiken, recept staat op site.
Ook een prima recept om kleine kindjes meer vis te laten eten behalve vissticks. De ansjovis verving ik overigens lui door vissaus…