Bananenbrood met tahin en chocola



Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!

Het is ook een kinderlijk eenvoudig recept en je hebt er slechts een klein cakeblik voor nodig. Je snijdt er ongeveer 8 tot 10 plakken van.

Zorg dat je een goede kwaliteit tahin gebruikt. Dat maakt echt het verschil. Ik koop mijn tahin vaak bij de Appie, en dan die van Souq. De rest van de tahin gebruik je dan bijvoorbeeld om hummus van te maken.

Goed, terug naar het bananenbrood nu. Hoe rijper je bananen, hoe zoeter je bananenbrood. De mijne waren nog niet door en door rijp, toch werd het resultaat behoorlijk zoet. Een volgende keer denk ik dat ik beide suikers halveer.

Dit recept vind je dus in het nieuwe boek van Nigella Lawson, een absolute aanrader. In het boek geeft ze ook een versie voor een pudding. Van mij krijg je het cakerecept!

Voor één bananenbrood

  • 250 gram rijpe bananen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 50 gram tahin
  • 1 groot ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gram tarwebloem
  • 25 gram cacao
  • halve tl bakingsoda
  • mespunt fijn zout
  • 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 1,5 tl sesamzaad

verder nodig: cakeblik (16×9) – oven voorverwarmen 150 C (hetelucht)

nigella's bananenbrood

Bananenbrood met tahin en chocola

Voor het bananenbrood mix je de bananen met de zonnebloemolie en tahin in een maatbeker. Ik heb een staafmixer gebruikt. Je kunt ook alles in een kom doen en je mixer gebruiken. Net wat je prettig vindt. Klop of mix dan de suikers, ei en vanille er door. In een aparte kom meng je de bloem, bakingsoda, zout en cacao. Voeg de natte ingrediënten hier aan toe en mix alles goed.

Tot slot schep je de chocoladestukjes erdoor en doe je het beslag in het cakeblik, dat je hebt ingevet of hebt voorzien van bakpapier. Bestrooi de bovenkant nu met de sesam.

Bananenbrood uit Koken, Eten, Leven

Bak je bananenbrood met tahin en chocola vervolgens 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik er dan uit en laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen. Haal het bananenbrood dan voorzichtig uit de vorm en laat op het rooster volledig afkoelen Nigella adviseert het pas de dag erna aan te snijden. Ik kon uiteraard niet wachten en deed dat op het moment dat het bananenbrood was afgekoeld. Dat ging prima. En jongens, wat lekker!

 

Gepubliceerd op 25 januari 2021


4 reacties

  1. Lotte schreef:

    Ik heb dit vandaag gemaakt. Het was echt smullen; dank voor het recept. 🙂

  2. Annick schreef:

    Heerlijk smeuïg. De banaan proefde ik niet terug, maar wel een fijne verwen chocoladecake.

  3. Susanne schreef:

    Hij staat nu in de oven! Ben benieuwd 😃

  4. Hetty schreef:

    Wat een aparte combinatie. Ik ben nieuwsgierig en ga hem maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!