Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
Want hoewel ik enorm hou van een klassieke bolognese, soms wil je gewoon iets sneller of misschien iets gezonder aan tafel. Dat kun je rustig overlaten aan Donna Hay.
In deze bolognese is een deel van de spaghetti namelijk vervangen door courgette en is er bloemkool toevoegd in plaats van volledig rundvlees. Het geeft een mooie balans tussen enerzijds genoeg smaak en anderzijds gezondere ingrediënten. De borden gingen bij ons in ieder geval schoon op!
Bijkomend voordeel, deze bolognese staat in minder dan een half uur op tafel. En dat is ook fijn!
Voor vier personen
- 2 verse chorizoworstjes, velletje verwijderd (ik gebruikte ongeveer 125 gram)
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 el verse oregano
- 1 el olijfolie
- 600 gram geraspte bloemkool
- grofgemalen zwarte peper, naar smaak
- 1 bak courgetti (ik kocht die kant en klaar. Zelf maken kan ook, dan heb je 3 courgettes nodig)
- 1 blik tomatenblokjes (400g) ik gebruikte Datterini tomaten in blik van Mutti
- 125 ml runderbouillon
- 200 gram volkoren spaghetti, beetgaar gekookt
- 1 bol buffelmozzarella
- geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
Bereidingstijd: 25 minuten
Snelle bolognese met groentespaghetti
Verhit een grote hapjespan met de olie en bak hier de chorizo, knoflook en oregano op matig vuur.5 minuten in aan. Duw de chorizo met een houten lepel uit elkaar, zodat het in kleine stukjes bakt. Haal alles daarna uit de pan en bak in de resterende olie de bloemkoolrijst aan, kruid die met lekker wat peper. Bak de bloemkoolrijst 5 – 8 minuten, tot ‘ie wat zachter is.
Voeg nu de chorizo en alles weer aan de pan toe, net als de tomatenblokjes en bouillon (ik gebruikte trouwens 250 ml). Laat dit 5 minuten sudderen. In die tijd kook je de volkoren spaghetti beetgaar. Voeg dan de courgette én de pasta toe aan de saus en schep alles goed om. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met mozzarella en lekker wat Parmezaanse kaas.
Gepubliceerd op 18 januari 2021