Weekmenu 2021 – week 4
Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
Het weekmenu heeft een klein Limburgs tintje deze week. Afgelopen week hebben we daar een weekje gewerkt en genoten van wat streekproducten. Maar daar hoef je dus niet persé naar Limburg voor. Die maak je komende week gewoon zelf.
Maar soms wil je ook gewoon lekker snel aan tafel en voor die dagen zijn er de snelle maaltijden. Kortom, keuze genoeg!
Meer weten over weekmenu’s plannen? Lees dan vooral ook dit Weekmenu Planner artikel .
Dit staat er in deze week op het menu!
Weekmenu 2021 – week 4
Dit staat er op het (week)menu:
- Limburgs zuurvlees
- Snelle pasta met kip
- Broccoli roerbak met mie
- Taco’s met kip
- Bloemkoolburgers
- Appelkruimeltaart
maandag – Limburgs stoofvlees met friet
Maak het stoofvlees in het weekend alvast klaar en verras iedereen thuis met frietjes op maandag voor erbij. Zo goed is je week nog nooit begonnen.
dinsdag – Snelle pasta met kip en spinazie
Als je in een kwartiertje aan tafel wil, maar wel lekker wilt eten dan is deze pasta voor jou!
woensdag – Broccoli roerbak met mie
Met broccoli kun je zo veel meer dan gekookt eten. Roerbak je broccoli bijvoorbeeld eens. Zó lekker!
donderdag – Taco’s met kip en mangosalsa
Voor deze taco’s met kip maak je zelf je tacokruiden. En vergeet zeker niet de mangosalsa voor erbij te maken.
vrijdag – Bloemkoolburgers
Een fijne vegetarische burger die op mijn Pinterest al een dikke hit is. Maak jij ‘m deze week ook thuis? Aanrader!
weekendtip – Appelkruimelvlaai
Naar Limburg gaan en geen vlaai eten is natuurlijk onmogelijk. Maar het is zeker ook mogelijk om die thuis lekker te maken.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg rundvlees, geschikt om te stoven, in blokjes
500ml azijn
250ml water
3 uien
8 kruidnagels
6 laurierblaadjes
3-4 plakken ontbijtkoek
3-5el appelstroop
Frietjes en citroenmayonaise
dinsdag
400g verse spinazie
400g kippendijen
1 ui
2 tenen knoflook
100g kruidenroomkaas
75g geraspte Parmezaanse kaas
2el créme fraiche
mespunt cayennepeper (of gebruik paprikapoeder, voor mildere smaak)
350g pasta
woensdag
400g broccoli
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie
donderdag
400g kippendijen
1 blik bonen (á 400g) naar keuze,
1 blik mais (300g)
1 pak taco’s (12 stuks)
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)
1 rijpe mango
½ rode ui
1 avocado (eetrijp)
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
zout & peper, naar smaak
½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano
vrijdag
750g geraspte bloemkool (1 grote bloemkool)
175g geraspte courgette
1 citroen (eerst goed schoon boenen)
50g verse peterselie
1 tl knoflookpoeder
100 g geraspte kaas
250g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
400ml groentebouillon
Weekendtip
405g bloem
200g koude boter
180g suiker
4 eierdooier
4 Elstar appels
200ml slagroom
Gepubliceerd op 21 januari 2021