Broccoli roerbak met mie

Roerbak jij je broccoli wel eens? Het geeft veel meer bite aan je gerecht. En als je je broccoli in kleine roosjes snijdt is het zó klaar! Deze broccoli roerbak vulde ik verder aan met kort gebakken biefstukpuntjes. Dat kan natuurlijk ook met kipfilet. Of zelfs vegetarisch, door er een dubbele hoeveelheid kastanjechampignons te gebruiken.
Hou je niet van mie? Kies dan voor bijvoorbeeld gekookte (zilver)vliesrijst of een andere graansoort waar je blij van wordt. Maar ga je voor mijn variant, dan kun je heerlijk in een kwartier aan tafel. En op drukke dagen is dat iets waar we allemaal wel blij van worden toch?
Broccoli roerbak met mie
Voor 4 personen heb je nodig
400g broccoli, in kleine roosjes
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, geperst
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Snelle roerbak met broccoli
Zet een grote pan met water op, breng aan de kook. Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing. In de tussentijd verhit in een grote hapjespan of wok de zonnebloemolie en roerbak hier, op hoog vuur, de roosjes broccoli 5 minuten in. Voeg de champignons toe en roerbak die een paar minuten mee. Dan de knoflook erbij en nog een minuutje omscheppen.
Broccoli roerbak met biefstukpuntjes
Dan mogen de sojasaus, honing en sesamolie erbij en verwarm je alles nog even goed. Giet de mienestjes af en doe die bij de broccoli. Zet nu een koekenpan op het vuur met een klein scheutje sesamolie. Bak hierin, op hoog vuur, de biefstukpuntjes in 3 minuten goudbruin. Zout en peper erover en dan mogen ook die bij de broccoli. Bestrooi als je wilt met wat geroosterd sesamzaad of grof gehakte noten. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 28 juli 2020