Broccoli roerbak met mie



Roerbak jij je broccoli wel eens? Het geeft veel meer bite aan je gerecht. En als je je broccoli in kleine roosjes snijdt is het zó klaar! Deze broccoli roerbak vulde ik verder aan met kort gebakken biefstukpuntjes. Dat kan natuurlijk ook met kipfilet. Of zelfs vegetarisch, door er een dubbele hoeveelheid kastanjechampignons te gebruiken.

Hou je niet van mie? Kies dan voor bijvoorbeeld gekookte (zilver)vliesrijst of een andere graansoort waar je blij van wordt. Maar ga je voor mijn variant, dan kun je heerlijk in een kwartier aan tafel. En op drukke dagen is dat iets waar we allemaal wel blij van worden toch?

Broccoli roerbak met mie

Voor 4 personen heb je nodig
400g broccoli, in kleine roosjes
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, geperst
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie, gekookt volgens gebruiksaanwijzing

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Snelle roerbak met broccoli

Zet een grote pan met water op, breng aan de kook. Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing. In de tussentijd verhit in een grote hapjespan of wok de zonnebloemolie en roerbak hier, op hoog vuur, de roosjes broccoli 5 minuten in. Voeg de champignons toe en roerbak die een paar minuten mee. Dan de knoflook erbij en nog een minuutje omscheppen.

Broccoli roerbak met biefstukpuntjes

Dan mogen de sojasaus, honing en sesamolie erbij en verwarm je alles nog even goed. Giet de mienestjes af en doe die bij de broccoli. Zet nu een koekenpan op het vuur met een klein scheutje sesamolie. Bak hierin, op hoog vuur, de biefstukpuntjes in 3 minuten goudbruin. Zout en peper erover en dan mogen ook die bij de broccoli. Bestrooi als je wilt met wat geroosterd sesamzaad of grof gehakte noten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.