Broccoli roerbak met mie



Roerbak jij je broccoli wel eens? Het geeft veel meer bite aan je gerecht. En als je je broccoli in kleine roosjes snijdt is het zó klaar! Deze broccoli roerbak vulde ik verder aan met kort gebakken biefstukpuntjes. Dat kan natuurlijk ook met kipfilet. Of zelfs vegetarisch, door er een dubbele hoeveelheid kastanjechampignons te gebruiken.

Hou je niet van mie? Kies dan voor bijvoorbeeld gekookte (zilver)vliesrijst of een andere graansoort waar je blij van wordt. Maar ga je voor mijn variant, dan kun je heerlijk in een kwartier aan tafel. En op drukke dagen is dat iets waar we allemaal wel blij van worden toch?

Broccoli roerbak met mie

Voor 4 personen heb je nodig
400g broccoli, in kleine roosjes
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, geperst
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie, gekookt volgens gebruiksaanwijzing

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Snelle roerbak met broccoli

Zet een grote pan met water op, breng aan de kook. Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing. In de tussentijd verhit in een grote hapjespan of wok de zonnebloemolie en roerbak hier, op hoog vuur, de roosjes broccoli 5 minuten in. Voeg de champignons toe en roerbak die een paar minuten mee. Dan de knoflook erbij en nog een minuutje omscheppen.

Broccoli roerbak met biefstukpuntjes

Dan mogen de sojasaus, honing en sesamolie erbij en verwarm je alles nog even goed. Giet de mienestjes af en doe die bij de broccoli. Zet nu een koekenpan op het vuur met een klein scheutje sesamolie. Bak hierin, op hoog vuur, de biefstukpuntjes in 3 minuten goudbruin. Zout en peper erover en dan mogen ook die bij de broccoli. Bestrooi als je wilt met wat geroosterd sesamzaad of grof gehakte noten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.