Broccoli roerbak met mie



Roerbak jij je broccoli wel eens? Het geeft veel meer bite aan je gerecht. En als je je broccoli in kleine roosjes snijdt is het zó klaar! Deze broccoli roerbak vulde ik verder aan met kort gebakken biefstukpuntjes. Dat kan natuurlijk ook met kipfilet. Of zelfs vegetarisch, door er een dubbele hoeveelheid kastanjechampignons te gebruiken.

Hou je niet van mie? Kies dan voor bijvoorbeeld gekookte (zilver)vliesrijst of een andere graansoort waar je blij van wordt. Maar ga je voor mijn variant, dan kun je heerlijk in een kwartier aan tafel. En op drukke dagen is dat iets waar we allemaal wel blij van worden toch?

Broccoli roerbak met mie

Voor 4 personen heb je nodig
400g broccoli, in kleine roosjes
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, geperst
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie, gekookt volgens gebruiksaanwijzing

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Snelle roerbak met broccoli

Zet een grote pan met water op, breng aan de kook. Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing. In de tussentijd verhit in een grote hapjespan of wok de zonnebloemolie en roerbak hier, op hoog vuur, de roosjes broccoli 5 minuten in. Voeg de champignons toe en roerbak die een paar minuten mee. Dan de knoflook erbij en nog een minuutje omscheppen.

Broccoli roerbak met biefstukpuntjes

Dan mogen de sojasaus, honing en sesamolie erbij en verwarm je alles nog even goed. Giet de mienestjes af en doe die bij de broccoli. Zet nu een koekenpan op het vuur met een klein scheutje sesamolie. Bak hierin, op hoog vuur, de biefstukpuntjes in 3 minuten goudbruin. Zout en peper erover en dan mogen ook die bij de broccoli. Bestrooi als je wilt met wat geroosterd sesamzaad of grof gehakte noten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus