Snelle pasta met romige kip en spinazie



Dit is zo’n gerecht dat ideaal is voor drukke dagen, waarop je toch vers wilt koken. In nog geen kwartier staat deze pasta op tafel en wedden dat die bordjes leeg gaan?!

Dus vergeet al die pakjes en zakjes, koop een paar verse ingrediënten en je zit in een kwartier, lekker en vers, aan tafel!

Voor 4 personen

400g verse spinazie
400g kippendijen, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
100g kruidenroomkaas
75g geraspte Parmezaanse kaas
2el créme fraiche
mespunt cayennepeper (of gebruik paprikapoeder, voor mildere smaak)
350g pasta, ik gebruikte Rigatoni

Snelle pasta met kip en spinazie

Verhit in een koekenpan de olie en bak de kip er goudbruin in aan. Zet tegelijkertijd een pan met water op, waarin je de pasta volgens gebruiksaanwijzing kookt. Bij de kip gaat nu de ui en knoflook, bak die nog 2-3 minuten mee. Dan de kruidenkaas, parmazaanse kaas en creme fraiche toevoegen en dit lekker laten smelten. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper en in ieder geval met wat cayennepeper.

Spinazie, romige kip en pasta

Giet de pasta nu af en doe terug in de pan. Doe daar de spinazie beetje bij beetje bij, die door de warmte van de pasta zal slinken. Kiep dit dan bij je romige kip, schep heel goed om zodat alles lekker onder de saus zit. Aan tafel nog wat extra Parmezaanse kaas erover en smullen maar!

Gepubliceerd op 28 september 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.