Snelle pasta met romige kip en spinazie
Dit is zo’n gerecht dat ideaal is voor drukke dagen, waarop je toch vers wilt koken. In nog geen kwartier staat deze pasta op tafel en wedden dat die bordjes leeg gaan?!
Dus vergeet al die pakjes en zakjes, koop een paar verse ingrediënten en je zit in een kwartier, lekker en vers, aan tafel!
Voor 4 personen
400g verse spinazie
400g kippendijen, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
100g kruidenroomkaas
75g geraspte Parmezaanse kaas
2el créme fraiche
mespunt cayennepeper (of gebruik paprikapoeder, voor mildere smaak)
350g pasta, ik gebruikte Rigatoni
Snelle pasta met kip en spinazie
Verhit in een koekenpan de olie en bak de kip er goudbruin in aan. Zet tegelijkertijd een pan met water op, waarin je de pasta volgens gebruiksaanwijzing kookt. Bij de kip gaat nu de ui en knoflook, bak die nog 2-3 minuten mee. Dan de kruidenkaas, parmazaanse kaas en creme fraiche toevoegen en dit lekker laten smelten. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper en in ieder geval met wat cayennepeper.
Spinazie, romige kip en pasta
Giet de pasta nu af en doe terug in de pan. Doe daar de spinazie beetje bij beetje bij, die door de warmte van de pasta zal slinken. Kiep dit dan bij je romige kip, schep heel goed om zodat alles lekker onder de saus zit. Aan tafel nog wat extra Parmezaanse kaas erover en smullen maar!
Gepubliceerd op 28 september 2016