Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit



Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.

Want appeltaartrecepten zijn er op de site volop. Zoals de tarte normande die al jaren zwaar populair is. Een goed moment om te kijken of ik een appeltaart kon maken die nóg lekkerder is, maar wel net zo makkelijk om te maken.

Jullie zijn natuurlijk uiteindelijk de écht jury, maar ik durf nu al te zeggen dat deze appelkruimeltaart mogelijk de lekkerste appeltaart is die je ooít gaat eten. Probeer maar!

Voor één appelkruimeltaart (10 punten)

Voor de bodem

  • 225g bloem
  • 100g koude boter, in blokjes
  • 50g suiker
  • 1 eierdooier
  • mespunt zout

Voor de (custard) vulling

  • 4 Elstar appels, zonder klokhuis, geschild en in partjes
  • 200ml slagroom
  • 30g suiker
  • 30g bloem
  • 3 eidooiers

Voor de kruimeltopping

  • 100g suiker
  • 150g bloem
  • 100g koude boter, in blokjes

Verder nodig: springvorm van 24cm doorsnede, ingevet – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

appelkruimeltaart

Het recept voor de allerlekkerste appelkruimeltaart

Voor de allerlekkerste appeltaart begin je met het maken van het deeg. Meng bloem, suiker en zout in een kom. Kneed met koude handen, zo snel mogelijk, de boter erdoor heen tot je grove kruimels hebt.

Doe de eidooier erbij en meng nog even goed. Het blijft kruimelig, geen paniek. Stort dit in de bakvorm en met je handen verdeel je het gelijkmatig en druk je het stevig aan. Zorg voor de opstaand randje van ongeveer één centimeter, in verband met de custardvulling straks.

Appelkruimeltaart met custardvulling

De appeltaart wordt nóg lekkerder nu. Je gaat namelijk een custardvulling maken. Meng hiervoor de slagroom met de suiker en eidooiers en mix er de bloem met een garde door heen.

Verdeel dan de appelpartjes over de taartbodem. Giet de custardvulling erover heen en verdeel gelijkmatig.

Om er een echte appelkruimeltaart van te maken meng je suiker en bloem. En wederom met koude handen kneed je de boter er door heen. Ook nu wil je weer een kruimelig, zanderig eindresultaat. Verdeel deze kruimels over de bovenkant van je appeltaart. Zet het blik dan voorzichtig in de voorverwarmde oven. Bak 30-35 minuten, tot de kruimelige bovenkant van je appeltaart mooi goudbruin kleurt.

de lekkerste appelkruimeltaart

Lekkerste appelkruimeltaart

Haal de appeltaart uit de oven en laat in de vorm zo goed als helemaal afkoelen. Haal de appelkruimeltaart daarna uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de kruimeltopping lekker krokant kan worden.

Serveer zo vers mogelijk. Ook heerlijk als dessert met een bolletje vanille-ijs erbij. Heb jij de appelkruimeltaart gemaakt en ben je het met me eens dat dit de állerlekkerste is, dan hoor ik dat natuurlijk graag van je!

 

 

Gepubliceerd op 23 oktober 2020


36 reacties

  1. Loeke Smeets schreef:

    De kruimelappeltaart was heel lekker.
    Ik ga de volgende keer een vanillepeul proberen in de banketbakkersroom .

  2. Gerry schreef:

    wat is de temperatuur in een elektrische oven?

  3. Daan schreef:

    Heerlijk! Makkelijk! Mooi!

  4. Marja schreef:

    Kun je deze taart als hij klaar is ook bewaren inde diepvries?

  5. anon1em schreef:

    hi mijn taart zit nu in de oven hij ziet er heerlijk uit echt een handig rrecept 😉

  6. R schreef:

    Kun je deze ook een dag van tevoren maken? En anders, hoe lang duurt het afkoelen ongeveer in totaal?

  7. Maria wubben schreef:

    Je schrijft meng voor de custardvulling de slagroom met….., maar in de beschrijving staat bloem. dat is toch helemaal anders dan custard.

  8. Cicek schreef:

    Ik had een vraag over de appelkruimeltaart. Moet de custardvulling uitgebreid gemixt worden met een mixer, zodat het slagroom stijf wordt, of gewoon doorelkaar roeren/mengen?

  9. Maria schreef:

    Zou het ook kunnen met kant en klare kruimeldief uit de Aldi ?

  10. Marleen schreef:

    Dat lijkt ook erg lekker.
    Maar kan het ook met gewoon melk, is dan iets minder calorieen
    Gewoon even om te weten.
    Gr Marleen

    • Susan Aretz schreef:

      ik zou als ik jou was en een lekkere taart wil maken niet op de paar calorieën van slagroom letten. Zoveel zit er niet in en het geeft niet alleen smaak maar ook binding aan je custard. Eet je de dag erna weer gewoon alleen een appel, zonder taart erom heen 😉 Lekker van genieten dus!

  11. Maria schreef:

    Zal deze taart zeker eens proberen ziet er lekker uit

  12. Tiffany schreef:

    Misschien een stomme vraag maar moet je de slagroom opkloppen? Ik heb het vloeibaar gelaten omdat dat niet specifiek in het recept stond, maar de binnenkant van de taart blijft nu vloeibaar na 40 min in de oven…

    • Susan Aretz schreef:

      nee, die laat je gewoon vloeibaar. Samen met het ei en de bloem bindt dat in de warmte van de oven. Maar let op, ovens verschillen onderling dus wellicht moet ‘ie in jouw oven wat langer.

  13. Eric schreef:

    Lijkt me lekker om te maken maar het lukt me niet om het recept af te drukken. Wat doe ik fout?

  14. lucas schreef:

    voor hoeveel personen is dit recept

  15. Henrieke schreef:

    Bedankt voor dit recept ik ga hem nu maken ons zoontje heeft een histamine vrij dieet.. hij is morgen jarig dus een echte taart voor zijn verjaardag

  16. Claudia schreef:

    Heb deze vorige week bij een collega gegeten heerlijk!!! Heb hem net zelf in de oven gezet. Ben benieuwd

  17. Simone schreef:

    Beste Susan,
    Kan de taart gebakken worden in een quiche bakvorm(waar ik ook vlaaien in bak) of is die vorm te laag en kan ik hem beter bakken in een appeltaart springvorm? Dank je!

  18. Lisa schreef:

    Hoe heet moet de oven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.