Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit



Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.

Want appeltaartrecepten zijn er op de site volop. Zoals de tarte normande die al jaren zwaar populair is. Een goed moment om te kijken of ik een appeltaart kon maken die nóg lekkerder is, maar wel net zo makkelijk om te maken.

Jullie zijn natuurlijk uiteindelijk de écht jury, maar ik durf nu al te zeggen dat deze appelkruimeltaart mogelijk de lekkerste appeltaart is die je ooít gaat eten. Probeer maar!

Voor één appelkruimeltaart (10 punten)

Voor de bodem

  • 225g bloem
  • 100g koude boter, in blokjes
  • 50g suiker
  • 1 eierdooier
  • mespunt zout

Voor de (custard) vulling

  • 4 Elstar appels, zonder klokhuis, geschild en in partjes
  • 200ml slagroom
  • 30g suiker
  • 30g bloem
  • 3 eidooiers

Voor de kruimeltopping

  • 100g suiker
  • 150g bloem
  • 100g koude boter, in blokjes

Verder nodig: springvorm van 24cm doorsnede, ingevet – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

appelkruimeltaart

Het recept voor de allerlekkerste appelkruimeltaart

Voor de allerlekkerste appeltaart begin je met het maken van het deeg. Meng bloem, suiker en zout in een kom. Kneed met koude handen, zo snel mogelijk, de boter erdoor heen tot je grove kruimels hebt.

Doe de eidooier erbij en meng nog even goed. Het blijft kruimelig, geen paniek. Stort dit in de bakvorm en met je handen verdeel je het gelijkmatig en druk je het stevig aan. Zorg voor de opstaand randje van ongeveer één centimeter, in verband met de custardvulling straks.

Appelkruimeltaart met custardvulling

De appeltaart wordt nóg lekkerder nu. Je gaat namelijk een custardvulling maken. Meng hiervoor de slagroom met de suiker en eidooiers en mix er de bloem met een garde door heen.

Verdeel dan de appelpartjes over de taartbodem. Giet de custardvulling erover heen en verdeel gelijkmatig.

Om er een echte appelkruimeltaart van te maken meng je suiker en bloem. En wederom met koude handen kneed je de boter er door heen. Ook nu wil je weer een kruimelig, zanderig eindresultaat. Verdeel deze kruimels over de bovenkant van je appeltaart. Zet het blik dan voorzichtig in de voorverwarmde oven. Bak 30-35 minuten, tot de kruimelige bovenkant van je appeltaart mooi goudbruin kleurt.

de lekkerste appelkruimeltaart

Lekkerste appelkruimeltaart

Haal de appeltaart uit de oven en laat in de vorm zo goed als helemaal afkoelen. Haal de appelkruimeltaart daarna uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de kruimeltopping lekker krokant kan worden.

Serveer zo vers mogelijk. Ook heerlijk als dessert met een bolletje vanille-ijs erbij. Heb jij de appelkruimeltaart gemaakt en ben je het met me eens dat dit de állerlekkerste is, dan hoor ik dat natuurlijk graag van je!

 

 

Gepubliceerd op 23 oktober 2020


14 reacties

  1. lucas schreef:

    voor hoeveel personen is dit recept

  2. Henrieke schreef:

    Bedankt voor dit recept ik ga hem nu maken ons zoontje heeft een histamine vrij dieet.. hij is morgen jarig dus een echte taart voor zijn verjaardag

  3. Claudia schreef:

    Heb deze vorige week bij een collega gegeten heerlijk!!! Heb hem net zelf in de oven gezet. Ben benieuwd

  4. Simone schreef:

    Beste Susan,
    Kan de taart gebakken worden in een quiche bakvorm(waar ik ook vlaaien in bak) of is die vorm te laag en kan ik hem beter bakken in een appeltaart springvorm? Dank je!

  5. Lisa schreef:

    Hoe heet moet de oven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkool tabouleh

Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.
25 januari 2021
bananenbrood nigella
 
Bananenbrood met tahin en chocola

Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!
25 januari 2021
tonijnburger uit blik
 
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
21 januari 2021
aan tafel uit Wat eten we vandaag
 
Weekmenu 2021 – week 4

Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.