Taco’s met kip en mangosalsa



Als je in een paar dagen tijd de documentaire Las Cronicas del taco, over taco’s dus, op Netflix hebt gekeken kun je niet anders dan trek krijgen in Mexicaans. Ik ging op zoek naar een recept om zelf tacokruiden samen te stellen en combineerde die met een frisse mangosalsa.

Het resultaat was echt heerlijk! Zelf tacokruiden maken is super simpel en als je die eenmaal klaar hebt staat dit Mexicaanse gerecht in minder dan een half uur op tafel.

tacos kip mangosalsa Smulpaapje

Dit heb je nodig  – vier personen

400g kippendijen, in kleine blokjes
1 blik bonen (á 400g) naar keuze, afgespoeld
1 blik mais (300g), afgespoeld
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
1x hoeveelheid tacokruiden
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)

voor de mango salsa

1 rijpe mango, in kleine blokjes
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 avocado (eetrijp), in kleine blokjes
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
zout & peper, naar smaak

zelfgemaakte tacokruiden

½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano

Recept voor zelfgemaakte tacokruiden

Meng alle specerijen goed met elkaar en kruid er dan de kipblokjes mee. Maak vervolgens de mangosalsa, door alles te mengen en op smaak te brengen. Zet afgedekt weg tot gebruik. Je kunt dit ook prima al eerder klaar maken, de smaken worden er alleen maar lekkerder van. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Taco’s met kip en mangosalsa

Zet een grote koekenpan nu op het vuur en verwarm voor. Doe er een eetlepel neutrale olie in en bak de kip op hoog vuur 2-3 minuten. Voeg 100 ml water toe en laat 2 minuten pruttelen, tot het meeste van het water verdampt is. Dan voeg je de uitgelekte bonen en mais toe, vuur iets lager, en laat ze mee warm worden.

Schep de kip met bonen in de tacoschelp en schep royaal de mangosalso er boven op. Caramba wat lekker!

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus