Taco’s met kip en mangosalsa



Met zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s met kip en mangosalsa echt veel lekkerder en dat is echt niet moeilijk.

Als je nameelijk in een paar dagen tijd de documentaire Las Cronicas del taco, over taco’s dus, op Netflix hebt gekeken kun je niet anders dan trek krijgen in Mexicaans.

Ik ging op zoek naar een recept om zelf tacokruiden samen te stellen en combineerde die met een frisse mangosalsa.

Het resultaat was echt heerlijk! Zelf tacokruiden maken is super simpel en als je die eenmaal klaar hebt staat dit Mexicaanse gerecht in minder dan een half uur op tafel.

Dit heb je nodig  – vier personen

400g kippendijen, in kleine blokjes
1 blik bonen (á 400g) naar keuze, afgespoeld
1 blik mais (300g), afgespoeld
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
1x hoeveelheid tacokruiden
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)

voor de mango salsa

1 rijpe mango, in kleine blokjes
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 avocado (eetrijp), in kleine blokjes
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
zout & peper, naar smaak

zelfgemaakte tacokruiden

½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano

taco's met kip

Recept voor zelfgemaakte tacokruiden

Begin voor dit tacorecept met het maken van je eigen tacokruiden. Meng hiervoor alle specerijen goed met elkaar en kruid er dan de kipblokjes mee. Maak vervolgens de mangosalsa, door alles te mengen en op smaak te brengen. Zet afgedekt weg tot gebruik. Je kunt dit ook prima al eerder klaar maken, de smaken worden er alleen maar lekkerder van. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Taco’s met kip en mangosalsa

Zet een grote koekenpan nu op het vuur en verwarm voor. Doe er een eetlepel neutrale olie in en bak de kip op hoog vuur 2-3 minuten. Voeg 100 ml water toe en laat 2 minuten pruttelen, tot het meeste van het water verdampt is. Dan voeg je de uitgelekte bonen en mais toe, vuur iets lager, en laat ze mee warm worden.

Schep de kip met bonen in de tacoschelp en schep royaal de mangosalso er boven op. Caramba wat lekker!

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.