Taco’s met kip en mangosalsa



Met zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s met kip en mangosalsa echt veel lekkerder en dat is echt niet moeilijk.

Als je nameelijk in een paar dagen tijd de documentaire Las Cronicas del taco, over taco’s dus, op Netflix hebt gekeken kun je niet anders dan trek krijgen in Mexicaans.

Ik ging op zoek naar een recept om zelf tacokruiden samen te stellen en combineerde die met een frisse mangosalsa.

Het resultaat was echt heerlijk! Zelf tacokruiden maken is super simpel en als je die eenmaal klaar hebt staat dit Mexicaanse gerecht in minder dan een half uur op tafel.

Dit heb je nodig  – vier personen

400g kippendijen, in kleine blokjes
1 blik bonen (á 400g) naar keuze, afgespoeld
1 blik mais (300g), afgespoeld
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
1x hoeveelheid tacokruiden
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)

voor de mango salsa

1 rijpe mango, in kleine blokjes
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 avocado (eetrijp), in kleine blokjes
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
zout & peper, naar smaak

zelfgemaakte tacokruiden

½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano

taco's met kip

Recept voor zelfgemaakte tacokruiden

Begin voor dit tacorecept met het maken van je eigen tacokruiden. Meng hiervoor alle specerijen goed met elkaar en kruid er dan de kipblokjes mee. Maak vervolgens de mangosalsa, door alles te mengen en op smaak te brengen. Zet afgedekt weg tot gebruik. Je kunt dit ook prima al eerder klaar maken, de smaken worden er alleen maar lekkerder van. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Taco’s met kip en mangosalsa

Zet een grote koekenpan nu op het vuur en verwarm voor. Doe er een eetlepel neutrale olie in en bak de kip op hoog vuur 2-3 minuten. Voeg 100 ml water toe en laat 2 minuten pruttelen, tot het meeste van het water verdampt is. Dan voeg je de uitgelekte bonen en mais toe, vuur iets lager, en laat ze mee warm worden.

Schep de kip met bonen in de tacoschelp en schep royaal de mangosalso er boven op. Caramba wat lekker!

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!