Taco’s met kip en mangosalsa



Met zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s met kip en mangosalsa echt veel lekkerder en dat is echt niet moeilijk.

Als je nameelijk in een paar dagen tijd de documentaire Las Cronicas del taco, over taco’s dus, op Netflix hebt gekeken kun je niet anders dan trek krijgen in Mexicaans.

Ik ging op zoek naar een recept om zelf tacokruiden samen te stellen en combineerde die met een frisse mangosalsa.

Het resultaat was echt heerlijk! Zelf tacokruiden maken is super simpel en als je die eenmaal klaar hebt staat dit Mexicaanse gerecht in minder dan een half uur op tafel.

Dit heb je nodig  – vier personen

400g kippendijen, in kleine blokjes
1 blik bonen (á 400g) naar keuze, afgespoeld
1 blik mais (300g), afgespoeld
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
1x hoeveelheid tacokruiden
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)

voor de mango salsa

1 rijpe mango, in kleine blokjes
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 avocado (eetrijp), in kleine blokjes
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
zout & peper, naar smaak

zelfgemaakte tacokruiden

½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano

taco's met kip

Recept voor zelfgemaakte tacokruiden

Begin voor dit tacorecept met het maken van je eigen tacokruiden. Meng hiervoor alle specerijen goed met elkaar en kruid er dan de kipblokjes mee. Maak vervolgens de mangosalsa, door alles te mengen en op smaak te brengen. Zet afgedekt weg tot gebruik. Je kunt dit ook prima al eerder klaar maken, de smaken worden er alleen maar lekkerder van. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Taco’s met kip en mangosalsa

Zet een grote koekenpan nu op het vuur en verwarm voor. Doe er een eetlepel neutrale olie in en bak de kip op hoog vuur 2-3 minuten. Voeg 100 ml water toe en laat 2 minuten pruttelen, tot het meeste van het water verdampt is. Dan voeg je de uitgelekte bonen en mais toe, vuur iets lager, en laat ze mee warm worden.

Schep de kip met bonen in de tacoschelp en schep royaal de mangosalso er boven op. Caramba wat lekker!

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.