Taco’s met kip en mangosalsa

Met zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s met kip en mangosalsa echt veel lekkerder en dat is echt niet moeilijk.
Als je nameelijk in een paar dagen tijd de documentaire Las Cronicas del taco, over taco’s dus, op Netflix hebt gekeken kun je niet anders dan trek krijgen in Mexicaans.
Ik ging op zoek naar een recept om zelf tacokruiden samen te stellen en combineerde die met een frisse mangosalsa.
Het resultaat was echt heerlijk! Zelf tacokruiden maken is super simpel en als je die eenmaal klaar hebt staat dit Mexicaanse gerecht in minder dan een half uur op tafel.
Dit heb je nodig – vier personen
400g kippendijen, in kleine blokjes
1 blik bonen (á 400g) naar keuze, afgespoeld
1 blik mais (300g), afgespoeld
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
1x hoeveelheid tacokruiden
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)
voor de mango salsa
1 rijpe mango, in kleine blokjes
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 avocado (eetrijp), in kleine blokjes
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
zout & peper, naar smaak
zelfgemaakte tacokruiden
½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano
Recept voor zelfgemaakte tacokruiden
Begin voor dit tacorecept met het maken van je eigen tacokruiden. Meng hiervoor alle specerijen goed met elkaar en kruid er dan de kipblokjes mee. Maak vervolgens de mangosalsa, door alles te mengen en op smaak te brengen. Zet afgedekt weg tot gebruik. Je kunt dit ook prima al eerder klaar maken, de smaken worden er alleen maar lekkerder van. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Taco’s met kip en mangosalsa
Zet een grote koekenpan nu op het vuur en verwarm voor. Doe er een eetlepel neutrale olie in en bak de kip op hoog vuur 2-3 minuten. Voeg 100 ml water toe en laat 2 minuten pruttelen, tot het meeste van het water verdampt is. Dan voeg je de uitgelekte bonen en mais toe, vuur iets lager, en laat ze mee warm worden.
Schep de kip met bonen in de tacoschelp en schep royaal de mangosalso er boven op. Caramba wat lekker!
Gepubliceerd op 9 oktober 2019