Weekmenu 2021 – week 30
Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
Vorige week moesten jullie het even zonder mijn hulp doen – zaten er maar meer uren in een werkdag… – maar deze week ben ik er weer helemaal voor je.
Makkelijke maaltijden, eenpansmaaltijden, campinggerechten en iets lekkers voor het weekend. Het zit allemaal in dit kakelverse weekmenu.
Dus kijk waar je trek in hebt, doe de boodschappen en maak er een heerlijke week van!
Weekmenu 2021 – week 30
Dit staat er op het (week)menu:
- Rijstsalade met makreel
- Mexicaanse eenpansmaaltijd
- Pasta pestosalade
- Couscoussalade met granaatappel
- Spaanse aardappeltortilla
- Zomerse cocktail
maandag – Rijstsalade met makreel
Of je deze rijstsalade nu op de camping eet, of gewoon thuis feit blijft dat het een heerlijke en makkelijke maaltijdsalade is
dinsdag – Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt
Rijst, maar dan op een totáál andere manier. Deze Mexicaanse eenpansmaaltijd is een feestje voor groot én klein.
woensdag – Pasta pestosalade
Een klassieker, maar oh wat is een pasta pestosalade toch een ideale pasta maaltijd in de zomer!
donderdag – Couscous met granaatappel & kip
Een heerlijke couscoussalade met gekruide kip en het frisse van granaatappel. De dag erna ook super als lunch
vrijdag – Aardappeltortilla met chorizo
Een Spaanse tortilla met manchego kaas en pittige chorizo. Zo haal je Spanje gewoon lekker in huis!
weekendtip – Zomerse cocktail
Weekenden zijn er om éxtra te genieten. Bijvoorbeeld met deze heerlijke zomerse cocktail!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (á 400g)
1 komkommer
2 tomaten
½ rode ui
½ rode paprika
15g platte peterselie
3tl kappertjes
1el frambozenazijn (via Foodelicious) – of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
1 blikje gegrilde makreel in blik
dinsdag
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas (goed smeltend, ik gebruikte een pizzamix geraspte kaas)
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s, 100 gram verkruimeld
1 avocado, in blokjes
woensdag
1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes
2 tomaten
150g mini mozzarella bolletjes
1 gele paprika
extra vierge olijfolie
donderdag
1 pot Berkouks couscous á 475g (ik gebruikte die van Nadia & Merijn Souq)
400g scharrelkippendijen
1tl Ras el Hanout (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1el olijfolie
2-3el Argan olie (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1 granaatappel (pitjes)
100g feta
2-3 el fijngehakte platte peterselie
250ml kippenbouillon
verder nodig: stoompan
vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
Weekendtip
60 ml tequila
40 ml cointreau
60 ml rabarbersiroop (recept vind je hier of gebruik kant & klare frambozensiroop)
20 ml vers limoensap
75 ml granaatappel-frambozensap (Healty People)
1 el grof zeezout van La Baleine
1 el geraspte kokos
rasp van 1 limoen
Gepubliceerd op 23 juli 2021