Weekmenu 2021 – week 30



Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!

Vorige week moesten jullie het even zonder mijn hulp doen – zaten er maar meer uren in een werkdag… – maar deze week ben ik er weer helemaal voor je.

Makkelijke maaltijden, eenpansmaaltijden, campinggerechten en iets lekkers voor het weekend. Het zit allemaal in dit kakelverse weekmenu.

Dus kijk waar je trek in hebt, doe de boodschappen en maak er een heerlijke week van!

Weekmenu 2021 – week 30

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Rijstsalade met makreel
  2. Mexicaanse eenpansmaaltijd
  3. Pasta pestosalade
  4. Couscoussalade met granaatappel
  5. Spaanse aardappeltortilla
  6. Zomerse cocktail

maandag – Rijstsalade met makreel

rijstsaladebonen

Of je deze rijstsalade nu op de camping eet, of gewoon thuis feit blijft dat het een heerlijke en makkelijke maaltijdsalade is

dinsdag – Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt

mexicaanse rijst

Rijst, maar dan op een totáál andere manier. Deze Mexicaanse eenpansmaaltijd is een feestje voor groot én klein.

woensdag – Pasta pestosalade

pastasalade smulpaapje

Een klassieker, maar oh wat is een pasta pestosalade toch een ideale pasta maaltijd in de zomer!

donderdag – Couscous met granaatappel & kip

couscous-granaatappel-web2.jpg

Een heerlijke couscoussalade met gekruide kip en het frisse van granaatappel. De dag erna ook super als lunch

vrijdag – Aardappeltortilla met chorizo

Aardappeltortilla_Smulpaapje

Een Spaanse tortilla met manchego kaas en pittige chorizo. Zo haal je Spanje gewoon lekker in huis!

weekendtip – Zomerse cocktail

pink senorita

Weekenden zijn er om éxtra te genieten. Bijvoorbeeld met deze heerlijke zomerse cocktail!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (á 400g)
1 komkommer
2 tomaten
½ rode ui
½ rode paprika
15g platte peterselie
3tl kappertjes
1el frambozenazijn (via Foodelicious) – of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
1 blikje gegrilde makreel in blik

dinsdag
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas (goed smeltend, ik gebruikte een pizzamix geraspte kaas)
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s, 100 gram verkruimeld
1 avocado, in blokjes

woensdag
1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes
2 tomaten
150g mini mozzarella bolletjes
1 gele paprika
extra vierge olijfolie

donderdag
1 pot Berkouks couscous á 475g (ik gebruikte die van Nadia & Merijn Souq)
400g scharrelkippendijen
1tl Ras el Hanout (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1el olijfolie
2-3el Argan olie (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1 granaatappel (pitjes)
100g feta
2-3 el fijngehakte platte peterselie
250ml kippenbouillon
verder nodig: stoompan

vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

Weekendtip
60 ml tequila
40 ml cointreau
60 ml rabarbersiroop (recept vind je hier of gebruik kant & klare frambozensiroop)
20 ml vers limoensap
75 ml granaatappel-frambozensap (Healty People)
1 el grof zeezout van La Baleine
1 el geraspte kokos
rasp van 1 limoen

Gepubliceerd op 23 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.