Rijstsalade met black eyed bonen en makreel



Rijstsalade met makreel

Wil je straks tijdens de vakantie, op de camping of in je vakantiehuisje, lekker maar ook makkelijk koken dan is dit een ideaal recept. Je hebt namelijk maar één pan nodig en toch is het resultaat een fantastische maaltijdsalade waar álles in zit! En meer dan genoeg om de buren ook uit te nodigen om te genieten van jouw kookkunsten 😉

Voor ruim 6 personen

300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (á 400g), afgespoeld
1 komkommer, zaadlijst eruit en in kleine blokjes
2 tomaten, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
½ rode ui, in flinterdunne ringen
½ rode paprika, in kleine blokjes
15g platte peterselie, fijngehakt
3tl kappertjes
1el frambozenazijn (via Foodelicious) – of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
zout en versgemalen peper
1 blikje gegrilde makreel in blik (ik gebruikte Rio Mare)

Maaltijdsalade met rijst

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitdampen. In de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor, doe dit allemaal in een grote kom. Doe daar de nog iets warme rijst bij en schep alles goed om.

Rijstsalade met bonen en makreel

Door de warmte van de rijst worden de smaken geweldig met elkaar opgenomen. Tot slot azijn, olie en zout en peper erbij en een laatste keer omscheppen. Serveer met de makreelfilet op de salade. Houd je niet van vis, dan laat je dit deel gewoon weg!

Maak je de salade van te voren klaar laat ‘m dan helemaal afkoelen, voor je ‘afgedekt en wel in de koelkast zet. Laat wel even op kamertemperatuur komen voor je ‘serveert!

 

Gepubliceerd op 16 juni 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!