Rijstsalade met black eyed bonen en makreel



Rijstsalade met makreel

Wil je straks tijdens de vakantie, op de camping of in je vakantiehuisje, lekker maar ook makkelijk koken dan is dit een ideaal recept. Je hebt namelijk maar één pan nodig en toch is het resultaat een fantastische maaltijdsalade waar álles in zit! En meer dan genoeg om de buren ook uit te nodigen om te genieten van jouw kookkunsten 😉

Voor ruim 6 personen

300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (á 400g), afgespoeld
1 komkommer, zaadlijst eruit en in kleine blokjes
2 tomaten, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
½ rode ui, in flinterdunne ringen
½ rode paprika, in kleine blokjes
15g platte peterselie, fijngehakt
3tl kappertjes
1el frambozenazijn (via Foodelicious) – of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
zout en versgemalen peper
1 blikje gegrilde makreel in blik (ik gebruikte Rio Mare)

Maaltijdsalade met rijst

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitdampen. In de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor, doe dit allemaal in een grote kom. Doe daar de nog iets warme rijst bij en schep alles goed om.

Rijstsalade met bonen en makreel

Door de warmte van de rijst worden de smaken geweldig met elkaar opgenomen. Tot slot azijn, olie en zout en peper erbij en een laatste keer omscheppen. Serveer met de makreelfilet op de salade. Houd je niet van vis, dan laat je dit deel gewoon weg!

Maak je de salade van te voren klaar laat ‘m dan helemaal afkoelen, voor je ‘afgedekt en wel in de koelkast zet. Laat wel even op kamertemperatuur komen voor je ‘serveert!

 

Gepubliceerd op 16 juni 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.