Couscous met kip & granaatappel



Soms heeft een gerecht maar een paar ingrediënten nodig. Zeker als het couscous is die net iets grover en veel smaakvoller is dan de meeste (fabrieks)couscous die wij kennen. Dat is dan ook couscous die je stoomt, en niet welt zoals wij over het algemeen gewend zijn te doen.

“Meer, ik wil graag nóg meer!” riep onze kleuter na haar eerste bordje. De term ‘eten als een bouwvakker’ is meerdere keren gevallen die avond…

Voor 4-6 personen

1 pot Berkouks couscous á 475g (ik gebruikte die van Nadia & Merijn Souq)
400g scharrelkippendijen, in reepjes
1tl Ras el Hanout (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1el olijfolie
2-3el Argan olie (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1 granaatappel (pitjes)
100g feta
2-3 el fijngehakte platte peterselie
zout & peper
250ml kippenbouillon
verder nodig: stoompan

Kip marineren

Meng de kipreepjes met de kruiden en een eetlepel gewone olijfolie en laat dit marineren. Dit kan zo lang en kort als je wilt. Ik heb het een half uurtje, afgedekt, laten staan terwijl ik de couscous stoomde.

Couscous stomen in plaats van wellen.

Zet een stoompan op het vuur, doe de kippenbouillon erin en breng tegen de kook. Stoommandje erin zetten met op de bodem de couscous. Wel die volgens de gebruiksaanwijzing 3x 10 minuten. Mijn couscous was toen nog niet helemaal gaar, dus heb ik het daarna nog 5 minuten laten wellen. Doe de gewelde couscous in een kom. Ik heb het restje van de bouillon er toen bij gegoten en met een bord op de schaal nog even laten staan, tot alle bouillon was opgenomen.

Kip met Ras el Hanout

Verhit in de tussentijd een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de gemarineerde kipreepjes in 5 minuten goudbruin en gaar aan. Doe de kip, met alle overgebleven olie uit de pan bij de gestoomde couscous en meng even goed door.

Couscous met kip & granaatappel

Breng de couscous op smaak met de arganolie. Begin met 2eetlepels en proef dan. Meer kan altijd nog! Geen arganolie in huis? Gebruik dan een andere notige olie, of reguliere olijfolie maar dan echt de lekkerste die je hebt!

Verkruimel tot slot de feta erdoor, meng de peterselie door de couscous en bestrooi met de granaatappelpitjes. Lauwwarm is de couscous wat mij betreft het lekkerst, maar zelfs op kamertemperatuur is ‘ie heerlijk! Wij aten sperziebonen bij de couscous, maar kies de groente die jullie lekker vinden!

Restjes?

Wij hebben twee dagen van de couscous gegeten. De dag erna heb ik de overgebleven couscous aangevuld met wat gebakken witlof. Heerlijk!

Gepubliceerd op 4 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!