Couscous met kip & granaatappel



Soms heeft een gerecht maar een paar ingrediënten nodig. Zeker als het couscous is die net iets grover en veel smaakvoller is dan de meeste (fabrieks)couscous die wij kennen. Dat is dan ook couscous die je stoomt, en niet welt zoals wij over het algemeen gewend zijn te doen.

“Meer, ik wil graag nóg meer!” riep onze kleuter na haar eerste bordje. De term ‘eten als een bouwvakker’ is meerdere keren gevallen die avond…

Voor 4-6 personen

1 pot Berkouks couscous á 475g (ik gebruikte die van Nadia & Merijn Souq)
400g scharrelkippendijen, in reepjes
1tl Ras el Hanout (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1el olijfolie
2-3el Argan olie (ik gebruikte die van Nadia & Merijn)
1 granaatappel (pitjes)
100g feta
2-3 el fijngehakte platte peterselie
zout & peper
250ml kippenbouillon
verder nodig: stoompan

Kip marineren

Meng de kipreepjes met de kruiden en een eetlepel gewone olijfolie en laat dit marineren. Dit kan zo lang en kort als je wilt. Ik heb het een half uurtje, afgedekt, laten staan terwijl ik de couscous stoomde.

Couscous stomen in plaats van wellen.

Zet een stoompan op het vuur, doe de kippenbouillon erin en breng tegen de kook. Stoommandje erin zetten met op de bodem de couscous. Wel die volgens de gebruiksaanwijzing 3x 10 minuten. Mijn couscous was toen nog niet helemaal gaar, dus heb ik het daarna nog 5 minuten laten wellen. Doe de gewelde couscous in een kom. Ik heb het restje van de bouillon er toen bij gegoten en met een bord op de schaal nog even laten staan, tot alle bouillon was opgenomen.

Kip met Ras el Hanout

Verhit in de tussentijd een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de gemarineerde kipreepjes in 5 minuten goudbruin en gaar aan. Doe de kip, met alle overgebleven olie uit de pan bij de gestoomde couscous en meng even goed door.

Couscous met kip & granaatappel

Breng de couscous op smaak met de arganolie. Begin met 2eetlepels en proef dan. Meer kan altijd nog! Geen arganolie in huis? Gebruik dan een andere notige olie, of reguliere olijfolie maar dan echt de lekkerste die je hebt!

Verkruimel tot slot de feta erdoor, meng de peterselie door de couscous en bestrooi met de granaatappelpitjes. Lauwwarm is de couscous wat mij betreft het lekkerst, maar zelfs op kamertemperatuur is ‘ie heerlijk! Wij aten sperziebonen bij de couscous, maar kies de groente die jullie lekker vinden!

Restjes?

Wij hebben twee dagen van de couscous gegeten. De dag erna heb ik de overgebleven couscous aangevuld met wat gebakken witlof. Heerlijk!

Gepubliceerd op 4 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!