Pink señorita met tropisch zeezoutrandje



Sommige cocktails worden nóg lekkerder van een beetje kick op het glas. Een zoutrandje maakt van deze pink señorita je nieuwe favoriete cocktail!

Een pink señorita komt uit de familie van Margarita’s. Die Zuid-Amerikaanse cocktail met dat befaamde randje zout langs het glas. Dat zout voegt een heerlijke dimensie toe aan dit drankje. En over dat zout wil ik het even met je hebben…

La Baleine

Al zolang als ik me kan herinneren staat er zout van La Baleine in mijn kruidenkast. Het fijne keukenzout is multi inzetbaar, maar ook het grove zeezout is fantastisch. Beiden worden al sinds 1934 op natuurlijke wijze gewonnen uit zoutvlakten in Zuid-Frankrijk. Ik ga er volgende maand naar toe om dat met eigen ogen te bekijken. Heel tof!

Het zeezout van La Baleine ontstaat vanuit een natuurlijk kristallisatieproces door de invloed van de zon, wind en zee. Het fijne zout kun je zo gebruiken. Het grove zout kan ook in de zoutmolen, om aan tafel iets fijner te malen. Of gebruik het bijvoorbeeld om vis in zoutkorst te maken of het water voor je pasta mee te zouten.

Grappig feitje trouwens. In Camargue wordt ieder jaar 280.000 ton zout geoogst. Yep. Dat is héél veel zout! In dat zelfde gebied leven trouwens ook flamingo’s. Het is de grootste populatie van Europese flamingo’s. Hoe cool.

flamingo la baleine

Grove zeezout van La Baleine

Terug naar de cocktail nu. Ik heb het grove zeezout voor deze Pink Señorita op smaak gebracht met wat geraspte kokos en limoenrasp. Even samen in de vijzel en dan langs de rand van je cocktailglas. Als je de randjes vochtig maakt met wat limoensap blijft dat perfect zitten.

Drink je cocktail, door dit zoutrandje en waan je op een tropisch strand. Zo zie je dus hoe veelzijdig je zout van La Baleine kunt gebruiken!

Dit heb je nodig voor 2 glazen Pink Señorita

60 ml tequila
40 ml cointreau
60 ml rabarbersiroop (recept vind je hier of gebruik kant & klare frambozensiroop)
20 ml vers limoensap
75 ml granaatappel-frambozensap (Healty People)
1 el grof zeezout van La Baleine
1 el geraspte kokos
rasp van 1 limoen
verder nodig: cocktailshaker + grote ijsblokjes + vijzel

cocktail la baleine

Pink señorita cocktail

Begin met het maken van je tropisch zoutrandje. Doe het grove zeezout en de kokosrasp in een vijzel en meng. Stamp íets fijner, maar niet té fijn. Voeg dan de fijne limoenrasp toe en mix het er door. Zet even apart.

Voor je Pink Señorita gaat de tequila, cointreau, rabarbersiroop en limoensap in een shaker. Doe daar twee grote ijsblokjes bij. Deksel erop en shake it like a Polaroid picture! De rand van je glas maak je vochtig met wat limoensap. Doop dit in je zout/kokosmengsel.

Giet dan je Pink Señorita in je glas met tropisch zoutrandje. Eventueel voor de mooi / lekker een verse framboos erin en klaar ben je. Cheers!

Alcoholvrije Pink Señorita

Mocht je nou geen alcohol willen drinken, dan heb ik een alcoholvrije versie voor je. Officieel mag het dan natuurlijk geen Pink Señorita heten. Maar de mocktail is er niet minder lekker om!

Dit heb je nodig voor 2 glazen

30 ml Aecorn bitter
30 ml rabarbersiroop
100 ml granaatappel-frambozensap
bruiswater, ijs & limoen

Alcoholvrije Pink Señorita

Doe de Aecorn bitter, siroop en sap in een longdrinkglas en roer even door. Top dit af met bruiswater. Hoe meer je daarvan bijschenkt, des te lichter van smaak wordt je mocktail. Ook voor de mocktail geldt dat als je het lekker vindt je heel goed ook nu een zoutrandje aan je glas kunt toevoegen.

In dit geval zou ik dan kiezen voor het fijne zout van La Baleine, omdat er geen alcohol in dit drankje zit en het fijne zout dat íets subtieler is. Maak de rand van je glas vochtig met wat limoensap. Giet wat fijn keukenzout in je handpalm en haal hier voorzichtig je glas doorheen. Uiteraard doe je dit vóórdat je de ingrediënten in je glas doet 😉

Susan Aretz x La Baleine

Dit recept werd gemaakt in opdracht van en in samenwerking met La Baleine.

Gepubliceerd op 18 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.
31 januari 2023
caribbean chef susan aretz
 
Kookworkshop op Curaçao

Een van de tofste dingen om te doen als je op reis bent is een kookworkshop. Op Curaçao volgde ik die bij Caribbean chef Helmi Smeulders.
15 januari 2023
tips voor handbagage
 
Wat neem je mee in je handbagage

Op een lange vlucht wil je een aantal essentiële zaken in je handbagage hebben. Dit is wat ik absoluut in mijn handbagage meeneem!
9 december 2022
cocktail met stoofperen siroop
 
Stoofpeertjes cocktail

Een verrassende winterse cocktail met stoofpeertjes siroop. Denk Glühwein meets Margarita. De ultieme wintercocktail!