Pink señorita met tropisch zeezoutrandje
Sommige cocktails worden nóg lekkerder van een beetje kick op het glas. Een zoutrandje maakt van deze pink señorita je nieuwe favoriete cocktail!
Een pink señorita komt uit de familie van Margarita’s. Die Zuid-Amerikaanse cocktail met dat befaamde randje zout langs het glas. Dat zout voegt een heerlijke dimensie toe aan dit drankje. En over dat zout wil ik het even met je hebben…
La Baleine
Al zolang als ik me kan herinneren staat er zout van La Baleine in mijn kruidenkast. Het fijne keukenzout is multi inzetbaar, maar ook het grove zeezout is fantastisch. Beiden worden al sinds 1934 op natuurlijke wijze gewonnen uit zoutvlakten in Zuid-Frankrijk. Ik ga er volgende maand naar toe om dat met eigen ogen te bekijken. Heel tof!
Het zeezout van La Baleine ontstaat vanuit een natuurlijk kristallisatieproces door de invloed van de zon, wind en zee. Het fijne zout kun je zo gebruiken. Het grove zout kan ook in de zoutmolen, om aan tafel iets fijner te malen. Of gebruik het bijvoorbeeld om vis in zoutkorst te maken of het water voor je pasta mee te zouten.
Grappig feitje trouwens. In Camargue wordt ieder jaar 280.000 ton zout geoogst. Yep. Dat is héél veel zout! In dat zelfde gebied leven trouwens ook flamingo’s. Het is de grootste populatie van Europese flamingo’s. Hoe cool.
Grove zeezout van La Baleine
Terug naar de cocktail nu. Ik heb het grove zeezout voor deze Pink Señorita op smaak gebracht met wat geraspte kokos en limoenrasp. Even samen in de vijzel en dan langs de rand van je cocktailglas. Als je de randjes vochtig maakt met wat limoensap blijft dat perfect zitten.
Drink je cocktail, door dit zoutrandje en waan je op een tropisch strand. Zo zie je dus hoe veelzijdig je zout van La Baleine kunt gebruiken!
Dit heb je nodig voor 2 glazen Pink Señorita
60 ml tequila
40 ml cointreau
60 ml rabarbersiroop (recept vind je hier of gebruik kant & klare frambozensiroop)
20 ml vers limoensap
75 ml granaatappel-frambozensap (Healty People)
1 el grof zeezout van La Baleine
1 el geraspte kokos
rasp van 1 limoen
verder nodig: cocktailshaker + grote ijsblokjes + vijzel
Pink señorita cocktail
Begin met het maken van je tropisch zoutrandje. Doe het grove zeezout en de kokosrasp in een vijzel en meng. Stamp íets fijner, maar niet té fijn. Voeg dan de fijne limoenrasp toe en mix het er door. Zet even apart.
Voor je Pink Señorita gaat de tequila, cointreau, rabarbersiroop en limoensap in een shaker. Doe daar twee grote ijsblokjes bij. Deksel erop en shake it like a Polaroid picture! De rand van je glas maak je vochtig met wat limoensap. Doop dit in je zout/kokosmengsel.
Giet dan je Pink Señorita in je glas met tropisch zoutrandje. Eventueel voor de mooi / lekker een verse framboos erin en klaar ben je. Cheers!
Alcoholvrije Pink Señorita
Mocht je nou geen alcohol willen drinken, dan heb ik een alcoholvrije versie voor je. Officieel mag het dan natuurlijk geen Pink Señorita heten. Maar de mocktail is er niet minder lekker om!
Dit heb je nodig voor 2 glazen
30 ml Aecorn bitter
30 ml rabarbersiroop
100 ml granaatappel-frambozensap
bruiswater, ijs & limoen
Alcoholvrije Pink Señorita
Doe de Aecorn bitter, siroop en sap in een longdrinkglas en roer even door. Top dit af met bruiswater. Hoe meer je daarvan bijschenkt, des te lichter van smaak wordt je mocktail. Ook voor de mocktail geldt dat als je het lekker vindt je heel goed ook nu een zoutrandje aan je glas kunt toevoegen.
In dit geval zou ik dan kiezen voor het fijne zout van La Baleine, omdat er geen alcohol in dit drankje zit en het fijne zout dat íets subtieler is. Maak de rand van je glas vochtig met wat limoensap. Giet wat fijn keukenzout in je handpalm en haal hier voorzichtig je glas doorheen. Uiteraard doe je dit vóórdat je de ingrediënten in je glas doet ?
Susan Aretz x La Baleine
Dit recept werd gemaakt in opdracht van en in samenwerking met La Baleine.
Gepubliceerd op 18 juni 2021