Weekmenu 2021 – week 3
Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
Het is soms gewoon een kwestie van slim je boodschappen doen. Kijk maar eens naar het verschil tussen de prijs voor een hele rode kool, waar met gemak een heel gezin van kan eten en een zakje voorgesneden rode kool. Bizar toch?
Dus koop lekker die seizoensgroente, snijd gewoon zelf je groente in plaats van ze voorverpakt te kopen. Want samen met een paar andere ingrediënten zet je er meteen de eerste maaltijd van deze week mee op tafel. Da’s een mooi begin van de week!
Meer weten over weekmenu’s plannen? Lees dan vooral ook dit Weekmenu Planner artikel .
Dit staat er in de derde week van het nieuwe jaar op het menu!
Weekmenu 2021 – week 3
Dit staat er op het (week)menu:
- Rode kool ovenschotel
- Zuurkoolschotel met worst
- Kip met spruitjes en linzen
- Pasta met zalm en courgette
- Vegetarische curry met kikkererwten
- Flammkuchen met pompoen
maandag – Rode kool ovenschotel
Rode kool is volop in het seizoen en zeker als je ze niet voorgesneden koopt een hele budgetvriendelijke groente. Maak er deze lekkere ovenschotel mee!
dinsdag – Zuurkoolschotel met worst
Een lekkere winterse maaltijd met zuurkool en gelakte worstjes. Zo maak je weer eens een nét iets andere zuurkoolschotel.
woensdag – Spruitjes met kip en linzen
Spruitjes zijn nu volop in het seizoen en naast betaalbaar ook nog eens bommetjes aan vitaminen. Eet ze in deze heerlijke eenpansmaaltijd met kip en linzen.
donderdag – Pasta met zalm en courgette
Een snelle pasta met vis én groente, wie wil dat nou niet?! Hou je niet van courgette, dan vertel ik je hoe die je goed kunt vervangen.
vrijdag – Curry met groente en kikkererwten
Een fijne vegetarische curry waar je prima je restjes groente in kunt opmaken, voor een no waste afsluiter van deze lekkere week.
weekendtip – Flammkuchen met pompoen
Een lekkere weekendlunch of makkelijke maaltijd, deze flammkuchen cheft het voor je!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappel
scheut melk, klontje boter, zout & peper
300g rode kool
1 (bloed)sinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter
dinsdag
1kg kruimige aardappels
scheutje melk
scheutje olijfolie (of boter
nootmuskaat
500g zuurkool
2-3el creme fraiche
125g gerookte spekjes
250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
2-3tl appelstroop
50g Panko
100g gratineerkaas
woensdag
4 kippendijen
1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder
250g kastanjechampignons
250g schone spruitjes
1cm verse gember
2 tenen knoflook,
2el neutrale olie
150g gele linzen
Rijst voor erbij
donderdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 citroen
optioneel: chilivlokken
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm
vrijdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 duimgroot stuk verse gember
2 puntpaprika
250g mini tomaatjes
200g verse spinazie
1 stronk broccoli
halve venkel
1 blik kikkererwten à 400g
2 potjes Korma pasta (Patak’s)
1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
½ limoen
optioneel: verse koriander, naar smaak
voor erbij: Naan en gekookte rijst
Weekendtip
1 rol flammkuchendeeg (tante Fanny)
450 gram pompoen
1 tl geroosterd paprikapoeder
1 el olijfolie
100 gram walnoten
100 gram feta (Dodoni)
handje cherrytomaatjes
1-2 el verse peterselie
Gepubliceerd op 15 januari 2021
2 reacties
Ik denk dat je op maandag een rode kool moet kopen ?
je hebt hélemaal gelijk! Aangepast 😉