Rode kool ovenschotel met appel en puree



Makkelijk voor te bereiden recept met rode kool. Dit is namelijk een rode kool ovenschotel met appel en puree. Dat is weer eens iets anders!

Het gemak van ovenschotels zit ‘m voor mij vooral in het feit dat ik ze in het weekend klaar kan maken en we dan door de week lekker snel aan tafel kunnen. Zo ook met deze rode kool ovenschotel.

Als verrassing zit er – zoals hoort bij rode kool wat mij betreft – nog een laagje appel tussen. Een lekkere frisse tegenhanger naast de romige puree. Een fijn winters gerecht voor koude dagen!

Ovenschotel voor 4 personen

  • 1kg kruimige aardappel, geschild en in kwarten
  • scheut melk, klontje boter, zout & peper
  • 300g rode kool, fijn gesneden
  • sap van 1 (bloed)sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 300g (bio) rundergehakt
  • paneermeel & paar klontjes boter

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Ovenschotel met rode kool

Stoof als eerste de rode kool in het sap met de specerijen in 20-25 minuten gaar. Schep regelmatig om. Kook de aardappels in 10-12 minuten goed gaar, giet af en laat even uitstomen. Maak er dan, met de melk en boter, een puree van die je op smaak brengt met zout en peper. Bak in een droge, hete koekenpan het gehakt goudbruin en rul. Eventueel bakvocht weggieten.

rodekool ovenschotel before Smulpaapje

Rode kool ovenschotel met appel

Onder in de ovenschaal gaat een beetje puree. Daarop het gehakt en daarop de rode kool. Dek af met een laagje appelschijfjes. Daarop gaat nog wat gehakt en rode kool. Eindig met de puree. Bestrooi die met paneermeel en leg daar een paar flinters boter op. Tot dit punt kun je de ovenschotel helemaal voorbereiden.

Het enige dat je hierna namelijk nog maar hoeft te doen is je ovenschotel in de oven zetten tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is en de binnenkant goed warm.

Gepubliceerd op 6 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!