Rode kool ovenschotel met appel en puree



Makkelijk voor te bereiden recept met rode kool. Dit is namelijk een rode kool ovenschotel met appel en puree. Dat is weer eens iets anders!

Het gemak van ovenschotels zit ‘m voor mij vooral in het feit dat ik ze in het weekend klaar kan maken en we dan door de week lekker snel aan tafel kunnen. Zo ook met deze rode kool ovenschotel.

Als verrassing zit er – zoals hoort bij rode kool wat mij betreft – nog een laagje appel tussen. Een lekkere frisse tegenhanger naast de romige puree. Een fijn winters gerecht voor koude dagen!

Ovenschotel voor 4 personen

  • 1kg kruimige aardappel, geschild en in kwarten
  • scheut melk, klontje boter, zout & peper
  • 300g rode kool, fijn gesneden
  • sap van 1 (bloed)sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 300g (bio) rundergehakt
  • paneermeel & paar klontjes boter

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Ovenschotel met rode kool

Stoof als eerste de rode kool in het sap met de specerijen in 20-25 minuten gaar. Schep regelmatig om. Kook de aardappels in 10-12 minuten goed gaar, giet af en laat even uitstomen. Maak er dan, met de melk en boter, een puree van die je op smaak brengt met zout en peper. Bak in een droge, hete koekenpan het gehakt goudbruin en rul. Eventueel bakvocht weggieten.

rodekool ovenschotel before Smulpaapje

Rode kool ovenschotel met appel

Onder in de ovenschaal gaat een beetje puree. Daarop het gehakt en daarop de rode kool. Dek af met een laagje appelschijfjes. Daarop gaat nog wat gehakt en rode kool. Eindig met de puree. Bestrooi die met paneermeel en leg daar een paar flinters boter op. Tot dit punt kun je de ovenschotel helemaal voorbereiden.

Het enige dat je hierna namelijk nog maar hoeft te doen is je ovenschotel in de oven zetten tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is en de binnenkant goed warm.

Gepubliceerd op 6 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.