Rode kool ovenschotel met appel en puree



Makkelijk voor te bereiden recept met rode kool. Dit is namelijk een rode kool ovenschotel met appel en puree. Dat is weer eens iets anders!

Het gemak van ovenschotels zit ‘m voor mij vooral in het feit dat ik ze in het weekend klaar kan maken en we dan door de week lekker snel aan tafel kunnen. Zo ook met deze rode kool ovenschotel.

Als verrassing zit er – zoals hoort bij rode kool wat mij betreft – nog een laagje appel tussen. Een lekkere frisse tegenhanger naast de romige puree. Een fijn winters gerecht voor koude dagen!

Ovenschotel voor 4 personen

  • 1kg kruimige aardappel, geschild en in kwarten
  • scheut melk, klontje boter, zout & peper
  • 300g rode kool, fijn gesneden
  • sap van 1 (bloed)sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 300g (bio) rundergehakt
  • paneermeel & paar klontjes boter

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Ovenschotel met rode kool

Stoof als eerste de rode kool in het sap met de specerijen in 20-25 minuten gaar. Schep regelmatig om. Kook de aardappels in 10-12 minuten goed gaar, giet af en laat even uitstomen. Maak er dan, met de melk en boter, een puree van die je op smaak brengt met zout en peper. Bak in een droge, hete koekenpan het gehakt goudbruin en rul. Eventueel bakvocht weggieten.

rodekool ovenschotel before Smulpaapje

Rode kool ovenschotel met appel

Onder in de ovenschaal gaat een beetje puree. Daarop het gehakt en daarop de rode kool. Dek af met een laagje appelschijfjes. Daarop gaat nog wat gehakt en rode kool. Eindig met de puree. Bestrooi die met paneermeel en leg daar een paar flinters boter op. Tot dit punt kun je de ovenschotel helemaal voorbereiden.

Het enige dat je hierna namelijk nog maar hoeft te doen is je ovenschotel in de oven zetten tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is en de binnenkant goed warm.

Gepubliceerd op 6 februari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!