Kip met spruitjes en linzen



Een snelle eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen. Voor de avonden dat je geen zin hebt in gedoe, maar wel in lekker eten!

Want dit is zo’n “alles in de pan gooien en kijken hoe ver je komt” eenpansmaaltijd. Ik kan je vertellen, dat komt goed.

Malse kip, bite door de spruitjes en voedzaam door de linzen. Niet alleen lekker snel klaar maar ook nog eens met in totaal twee soorten groente en een paar lekkere smaakmakers.

In minder dan een kwartier heb je deze eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen klaar. Met als bonus minimale afwas. Hoe lekker wil je het hebben?

Voor 4 personen (niet te grote eters)

  • 4 kippendijen, zonder vel in reepjes
  • 1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder)
  • 250g kastanjechampignons, in kwarten
  • 250g schone spruitjes, in kwarten
  • 1cm verse gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2el neutrale olie
  • 150g gele linzen, ongekookt
  • zout & peper
  • Evt nog rijst voor erbij

Eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember zachtjes aan. Dan de kip – die je bestrooit met de kruiden – erbij en die op medium/hoog vuur 5 minuten meebakken. Doe er dan de champignons bij en bak 2-3 minuten. Tot slot de spruitjes, die je ook nog een twee minuten meebakt, tot ze beetgaar zijn.

Voeg de gele linzen toe. Door het vocht en de warmte in de pan garen die in een mum van tijd. Hoe lang is afhankelijk van hoe gaar je ze wilt. Je kunt evt. ook linzen uit blik gebruiken en op het laatst meewarmen. Spoel ze dan wel goed af en laat uitlekken. Breng alles op smaak met zout en peper en klaar ben je!

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.