Kip met spruitjes en linzen



Een snelle eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen. Voor de avonden dat je geen zin hebt in gedoe, maar wel in lekker eten!

Want dit is zo’n “alles in de pan gooien en kijken hoe ver je komt” eenpansmaaltijd. Ik kan je vertellen, dat komt goed.

Malse kip, bite door de spruitjes en voedzaam door de linzen. Niet alleen lekker snel klaar maar ook nog eens met in totaal twee soorten groente en een paar lekkere smaakmakers.

In minder dan een kwartier heb je deze eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen klaar. Met als bonus minimale afwas. Hoe lekker wil je het hebben?

Voor 4 personen (niet te grote eters)

  • 4 kippendijen, zonder vel in reepjes
  • 1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder)
  • 250g kastanjechampignons, in kwarten
  • 250g schone spruitjes, in kwarten
  • 1cm verse gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2el neutrale olie
  • 150g gele linzen, ongekookt
  • zout & peper
  • Evt nog rijst voor erbij

Eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember zachtjes aan. Dan de kip – die je bestrooit met de kruiden – erbij en die op medium/hoog vuur 5 minuten meebakken. Doe er dan de champignons bij en bak 2-3 minuten. Tot slot de spruitjes, die je ook nog een twee minuten meebakt, tot ze beetgaar zijn.

Voeg de gele linzen toe. Door het vocht en de warmte in de pan garen die in een mum van tijd. Hoe lang is afhankelijk van hoe gaar je ze wilt. Je kunt evt. ook linzen uit blik gebruiken en op het laatst meewarmen. Spoel ze dan wel goed af en laat uitlekken. Breng alles op smaak met zout en peper en klaar ben je!

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.