Kip met spruitjes en linzen



Een “alles in de pan gooien en kijken hoe ver je komt” eenpansmaaltijd is dit. Ik kan je vertellen, dat komt goed. Malse kip, bite door de spruitjes en voedzaam door de linzen. Niet alleen lekker snel klaar maar ook nog eens met in totaal twee soorten groente en een paar lekkere smaakmakers.

In minder dan een kwartier heb je deze eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen klaar. Met als bonus minimale afwas. Hoe lekker wil je het hebben?

Voor 4 personen (niet te grote eters)
4 kippendijen, zonder vel in reepjes
1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder
250g kastanjechampignons, in kwarten
250g schone spruitjes, in kwarten
1cm verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, fijngesneden
2el neutrale olie
150g gele linzen, ongekookt
zout & peper

Evt nog rijst voor erbij

Eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember zachtjes aan. Dan de kip – die je bestrooit met de kruiden – erbij en die op medium/hoog vuur 5 minuten meebakken. Doe er dan de champignons bij en bak 2-3 minuten. Tot slot de spruitjes, die je ook nog een twee minuten meebakt, tot ze beetgaar zijn.

Voeg de gele linzen toe. Door het vocht en de warmte in de pan garen die in een mum van tijd. Hoe lang is afhankelijk van hoe gaar je ze wilt. Je kunt evt. ook linzen uit blik gebruiken en op het laatst meewarmen. Spoel ze dan wel goed af en laat uitlekken. Breng alles op smaak met zout en peper en klaar ben je!

 

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.