Kip met spruitjes en linzen



Een snelle eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen. Voor de avonden dat je geen zin hebt in gedoe, maar wel in lekker eten!

Want dit is zo’n “alles in de pan gooien en kijken hoe ver je komt” eenpansmaaltijd. Ik kan je vertellen, dat komt goed.

Malse kip, bite door de spruitjes en voedzaam door de linzen. Niet alleen lekker snel klaar maar ook nog eens met in totaal twee soorten groente en een paar lekkere smaakmakers.

In minder dan een kwartier heb je deze eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen klaar. Met als bonus minimale afwas. Hoe lekker wil je het hebben?

Voor 4 personen (niet te grote eters)

  • 4 kippendijen, zonder vel in reepjes
  • 1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder)
  • 250g kastanjechampignons, in kwarten
  • 250g schone spruitjes, in kwarten
  • 1cm verse gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2el neutrale olie
  • 150g gele linzen, ongekookt
  • zout & peper
  • Evt nog rijst voor erbij

Eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember zachtjes aan. Dan de kip – die je bestrooit met de kruiden – erbij en die op medium/hoog vuur 5 minuten meebakken. Doe er dan de champignons bij en bak 2-3 minuten. Tot slot de spruitjes, die je ook nog een twee minuten meebakt, tot ze beetgaar zijn.

Voeg de gele linzen toe. Door het vocht en de warmte in de pan garen die in een mum van tijd. Hoe lang is afhankelijk van hoe gaar je ze wilt. Je kunt evt. ook linzen uit blik gebruiken en op het laatst meewarmen. Spoel ze dan wel goed af en laat uitlekken. Breng alles op smaak met zout en peper en klaar ben je!

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.