Kip met spruitjes en linzen

Een snelle eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen. Voor de avonden dat je geen zin hebt in gedoe, maar wel in lekker eten!
Want dit is zo’n “alles in de pan gooien en kijken hoe ver je komt” eenpansmaaltijd. Ik kan je vertellen, dat komt goed.
Malse kip, bite door de spruitjes en voedzaam door de linzen. Niet alleen lekker snel klaar maar ook nog eens met in totaal twee soorten groente en een paar lekkere smaakmakers.
In minder dan een kwartier heb je deze eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen klaar. Met als bonus minimale afwas. Hoe lekker wil je het hebben?
Voor 4 personen (niet te grote eters)
- 4 kippendijen, zonder vel in reepjes
- 1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder)
- 250g kastanjechampignons, in kwarten
- 250g schone spruitjes, in kwarten
- 1cm verse gember, geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2el neutrale olie
- 150g gele linzen, ongekookt
- zout & peper
- Evt nog rijst voor erbij
Eenpansmaaltijd met kip, spruitjes en linzen
Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember zachtjes aan. Dan de kip – die je bestrooit met de kruiden – erbij en die op medium/hoog vuur 5 minuten meebakken. Doe er dan de champignons bij en bak 2-3 minuten. Tot slot de spruitjes, die je ook nog een twee minuten meebakt, tot ze beetgaar zijn.
Voeg de gele linzen toe. Door het vocht en de warmte in de pan garen die in een mum van tijd. Hoe lang is afhankelijk van hoe gaar je ze wilt. Je kunt evt. ook linzen uit blik gebruiken en op het laatst meewarmen. Spoel ze dan wel goed af en laat uitlekken. Breng alles op smaak met zout en peper en klaar ben je!
Gepubliceerd op 3 januari 2019