Zuurkoolschotel met worst



Een verrassende zuurkoolschotel uit de oven. Met gelakte worstjes en milde zuurkool. Voor als je eens een andere stamppot wilt eten.

Deze zuurkoolschotel is wat milder is dan normaal. En voor het extra verrassingselement zijn de worstjes gelakt met appelstroop.

De hele zuurkoolschotel is heel goed van te voren klaar te maken. Dus niet alleen lekker, maar ook efficiënt koken. Geniet ervan!

Voor 4 personen

  • 1kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
  • scheutje melk
  • scheutje olijfolie (of boter)
  • nootmuskaat, zout en peper, naar smaak
  • 500g zuurkool, uitgelekt
  • 2-3el creme fraiche
  • 125g gerookte spekjes
  • 250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2-3tl appelstroop
  • 50g Panko gemengd met 100g gratineerkaas

zuurkool met worst

Zuurkoolschotel met worst

Als basis voor de zuurkoolschotel kook je de aardappels in ruim water in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat even uitstomen. Maak er met de melk een puree van, die je met klein scheutje olie en nootmuskaat verder op smaak brengt. Roer de zuurkool los met de creme fraiche en meng door de aardappelpuree. Bak in de tijd daat de aardappels koken de spekjes krokant uit en meng die door de puree. Proef of er nog nootmuskaat en/of peper bij moet. Doe dit alles in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 180C.

Zuurkoolstamppot met appelstroopworstjes

Bestrooi de worstjes met de gerookte paprika, zout en peper en bak in de pan waar je net ook de spekjes in hebt gebakken (extra vet is dus niet nodig!). Bak rondom goudbruin in 5 minuten. De laatste minuut bestrijk je de worstjes met de appelstroop aan alle kanten en bak je ze daar nog even in mee. Doe de worstjes nu in de puree, zodanig diep dat je ze kunt afdekken met puree.

Bestrooi de bovenkant met het mengsel van Panko en kaas. Bak de ovenschotel nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt en de schotel door en door warm is.

Gepubliceerd op 8 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.