Flammkuchen met geroosterde pompoen



Een snelle thuiswerklunch of een makkelijke maaltijd is met een rol flammkuchendeeg zó gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze variant met pompoen, tomaat en feta!

Ik gebruikte pompoen uit de vriezer, maar het kan natuurlijk ook heel prima met verse pompoen. Het roosteren van de pompoen voor je flammkuchen kun je op de dag zelf doen, maar handiger is nog om het te doen op een moment dat je oven toch aan staat. Bewaar de geroosterde pompoen daarna in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ik vind het zoete van de pompoen, met het knapperige van het flammkuchendeeg en het zoute van de feta echt een heerlijke combi. Wij aten ‘m lekker als lunch, maar met een soepje of salade erbij is het ook een fijne snelle maaltijd.

Flammkuchen voor het bakken

Dit heb je nodig

  • 1 rol flammkuchendeeg (tante Fanny)
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 1 theelepel geroosterd paprikapoeder
  • zout & peper
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram walnoten, in stukjes
  • 100 gram feta (Dodoni)
  • handje cherrytomaatjes, gehalveerd en vocht eruit
  • 1-2 el verse peterselie, grof gehakt

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)

Flammkuchen met geroosterde pompoen

Voor je geroosterde pompoen hussel je de pompoenblokjes met de paprikapoeder, olijfolie, zout en peper. Spreid gelijkmatig op je bakplaat en rooster de pompoen dan in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voor later gebruik of zet even apart als je meteen verder gaat.

Rol het flammkuchendeeg uit op je bakblik en spreid hierover de pompoenblokjes. Halveer de tomaatjes en druk het vocht er voorzichtig uit. Verdeel die tussen de pompoen, net als de walnoten. Verkruimel tot slot de feta over je pompoen en schuif de bakplaat in de oven.

Bak je flammkuchen in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de verse peterselie en nog een klein drupje olijfolie. Vers het allerlekkerst!

flammkuchen pompoen

Meer flammkuchenrecepten

De smaak van flammkuchen te pakken en op zoek naar meer recepten, je vindt alle recepten voor flammkuchen op de site. Met als bonus ook nog recepten voor hartige taart.

 

Gepubliceerd op 5 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.