Flammkuchen met geroosterde pompoen



Een snelle thuiswerklunch of een makkelijke maaltijd is met een rol flammkuchendeeg zó gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze variant met pompoen, tomaat en feta!

Ik gebruikte pompoen uit de vriezer, maar het kan natuurlijk ook heel prima met verse pompoen. Het roosteren van de pompoen voor je flammkuchen kun je op de dag zelf doen, maar handiger is nog om het te doen op een moment dat je oven toch aan staat. Bewaar de geroosterde pompoen daarna in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ik vind het zoete van de pompoen, met het knapperige van het flammkuchendeeg en het zoute van de feta echt een heerlijke combi. Wij aten ‘m lekker als lunch, maar met een soepje of salade erbij is het ook een fijne snelle maaltijd.

Flammkuchen voor het bakken

Dit heb je nodig

  • 1 rol flammkuchendeeg (tante Fanny)
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 1 theelepel geroosterd paprikapoeder
  • zout & peper
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram walnoten, in stukjes
  • 100 gram feta (Dodoni)
  • handje cherrytomaatjes, gehalveerd en vocht eruit
  • 1-2 el verse peterselie, grof gehakt

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)

Flammkuchen met geroosterde pompoen

Voor je geroosterde pompoen hussel je de pompoenblokjes met de paprikapoeder, olijfolie, zout en peper. Spreid gelijkmatig op je bakplaat en rooster de pompoen dan in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voor later gebruik of zet even apart als je meteen verder gaat.

Rol het flammkuchendeeg uit op je bakblik en spreid hierover de pompoenblokjes. Halveer de tomaatjes en druk het vocht er voorzichtig uit. Verdeel die tussen de pompoen, net als de walnoten. Verkruimel tot slot de feta over je pompoen en schuif de bakplaat in de oven.

Bak je flammkuchen in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de verse peterselie en nog een klein drupje olijfolie. Vers het allerlekkerst!

flammkuchen pompoen

Meer flammkuchenrecepten

De smaak van flammkuchen te pakken en op zoek naar meer recepten, je vindt alle recepten voor flammkuchen op de site. Met als bonus ook nog recepten voor hartige taart.

 

Gepubliceerd op 5 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.