Flammkuchen met geroosterde pompoen



Een snelle thuiswerklunch of een makkelijke maaltijd is met een rol flammkuchendeeg zó gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze variant met pompoen, tomaat en feta!

Ik gebruikte pompoen uit de vriezer, maar het kan natuurlijk ook heel prima met verse pompoen. Het roosteren van de pompoen voor je flammkuchen kun je op de dag zelf doen, maar handiger is nog om het te doen op een moment dat je oven toch aan staat. Bewaar de geroosterde pompoen daarna in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ik vind het zoete van de pompoen, met het knapperige van het flammkuchendeeg en het zoute van de feta echt een heerlijke combi. Wij aten ‘m lekker als lunch, maar met een soepje of salade erbij is het ook een fijne snelle maaltijd.

Flammkuchen voor het bakken

Dit heb je nodig

  • 1 rol flammkuchendeeg (tante Fanny)
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 1 theelepel geroosterd paprikapoeder
  • zout & peper
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram walnoten, in stukjes
  • 100 gram feta (Dodoni)
  • handje cherrytomaatjes, gehalveerd en vocht eruit
  • 1-2 el verse peterselie, grof gehakt

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)

Flammkuchen met geroosterde pompoen

Voor je geroosterde pompoen hussel je de pompoenblokjes met de paprikapoeder, olijfolie, zout en peper. Spreid gelijkmatig op je bakplaat en rooster de pompoen dan in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voor later gebruik of zet even apart als je meteen verder gaat.

Rol het flammkuchendeeg uit op je bakblik en spreid hierover de pompoenblokjes. Halveer de tomaatjes en druk het vocht er voorzichtig uit. Verdeel die tussen de pompoen, net als de walnoten. Verkruimel tot slot de feta over je pompoen en schuif de bakplaat in de oven.

Bak je flammkuchen in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de verse peterselie en nog een klein drupje olijfolie. Vers het allerlekkerst!

flammkuchen pompoen

Meer flammkuchenrecepten

De smaak van flammkuchen te pakken en op zoek naar meer recepten, je vindt alle recepten voor flammkuchen op de site. Met als bonus ook nog recepten voor hartige taart.

 

Gepubliceerd op 5 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.