Flammkuchen met geroosterde pompoen



Een snelle thuiswerklunch of een makkelijke maaltijd is met een rol flammkuchendeeg zó gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze variant met pompoen, tomaat en feta!

Ik gebruikte pompoen uit de vriezer, maar het kan natuurlijk ook heel prima met verse pompoen. Het roosteren van de pompoen voor je flammkuchen kun je op de dag zelf doen, maar handiger is nog om het te doen op een moment dat je oven toch aan staat. Bewaar de geroosterde pompoen daarna in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ik vind het zoete van de pompoen, met het knapperige van het flammkuchendeeg en het zoute van de feta echt een heerlijke combi. Wij aten ‘m lekker als lunch, maar met een soepje of salade erbij is het ook een fijne snelle maaltijd.

Flammkuchen voor het bakken

Dit heb je nodig

  • 1 rol flammkuchendeeg (tante Fanny)
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 1 theelepel geroosterd paprikapoeder
  • zout & peper
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram walnoten, in stukjes
  • 100 gram feta (Dodoni)
  • handje cherrytomaatjes, gehalveerd en vocht eruit
  • 1-2 el verse peterselie, grof gehakt

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)

Flammkuchen met geroosterde pompoen

Voor je geroosterde pompoen hussel je de pompoenblokjes met de paprikapoeder, olijfolie, zout en peper. Spreid gelijkmatig op je bakplaat en rooster de pompoen dan in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voor later gebruik of zet even apart als je meteen verder gaat.

Rol het flammkuchendeeg uit op je bakblik en spreid hierover de pompoenblokjes. Halveer de tomaatjes en druk het vocht er voorzichtig uit. Verdeel die tussen de pompoen, net als de walnoten. Verkruimel tot slot de feta over je pompoen en schuif de bakplaat in de oven.

Bak je flammkuchen in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de verse peterselie en nog een klein drupje olijfolie. Vers het allerlekkerst!

flammkuchen pompoen

Meer flammkuchenrecepten

De smaak van flammkuchen te pakken en op zoek naar meer recepten, je vindt alle recepten voor flammkuchen op de site. Met als bonus ook nog recepten voor hartige taart.

 

Gepubliceerd op 5 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!