Flammkuchen met geroosterde pompoen



Een snelle thuiswerklunch of een makkelijke maaltijd is met een rol flammkuchendeeg zó gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze variant met pompoen, tomaat en feta!

Ik gebruikte pompoen uit de vriezer, maar het kan natuurlijk ook heel prima met verse pompoen. Het roosteren van de pompoen voor je flammkuchen kun je op de dag zelf doen, maar handiger is nog om het te doen op een moment dat je oven toch aan staat. Bewaar de geroosterde pompoen daarna in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ik vind het zoete van de pompoen, met het knapperige van het flammkuchendeeg en het zoute van de feta echt een heerlijke combi. Wij aten ‘m lekker als lunch, maar met een soepje of salade erbij is het ook een fijne snelle maaltijd.

Flammkuchen voor het bakken

Dit heb je nodig

  • 1 rol flammkuchendeeg (tante Fanny)
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 1 theelepel geroosterd paprikapoeder
  • zout & peper
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram walnoten, in stukjes
  • 100 gram feta (Dodoni)
  • handje cherrytomaatjes, gehalveerd en vocht eruit
  • 1-2 el verse peterselie, grof gehakt

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)

Flammkuchen met geroosterde pompoen

Voor je geroosterde pompoen hussel je de pompoenblokjes met de paprikapoeder, olijfolie, zout en peper. Spreid gelijkmatig op je bakplaat en rooster de pompoen dan in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voor later gebruik of zet even apart als je meteen verder gaat.

Rol het flammkuchendeeg uit op je bakblik en spreid hierover de pompoenblokjes. Halveer de tomaatjes en druk het vocht er voorzichtig uit. Verdeel die tussen de pompoen, net als de walnoten. Verkruimel tot slot de feta over je pompoen en schuif de bakplaat in de oven.

Bak je flammkuchen in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de verse peterselie en nog een klein drupje olijfolie. Vers het allerlekkerst!

flammkuchen pompoen

Meer flammkuchenrecepten

De smaak van flammkuchen te pakken en op zoek naar meer recepten, je vindt alle recepten voor flammkuchen op de site. Met als bonus ook nog recepten voor hartige taart.

 

Gepubliceerd op 5 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!