Weekmenu 2021 – week 26
Ik hou van de structuur die een weekmenu biedt. Geen impulsieve maaltijden, maar vers, gezond en lekker. De hele week lang. Dit is het menu deze week.
Met weer volop variatie. Een snelle pasta, een makkelijk ovenrecept. Op woensdag laat je, als je dat wilt/kunt, de kinderen meekoken. Het recept biedt daar alle mogelijkheden toe.
Let je op koolhydraten dan word je van de donderdag heel blij. Net als dat je dat wordt als je van een héle makkelijke en snelle maaltijd houdt op vrijdag.
Proosten we in het weekend samen op een week lang lekker eten. Dat heb je dan wel verdiend!
Weekmenu 2021 – week 26
Dit staat er op het (week)menu:
- Spaghetti met zeevruchten
- Gnocchi uit de oven
- Oosterse gehaktballetjes met rijst
- Bloemkoolsalade
- Italiaans stamppotje
- Pink senorita cocktail
maandag – Spaghetti met citroenroomsaus & zeevruchten
In minder dan een half uur zit je met een bord vol romige pasta aan tafel. Als dat geen goed begin van je week is!?
dinsdag – Gnocchi uit de oven
Een van de redenen om áltijd een pak gnocchi in huis te hebben is dat je er de lekkerste recepten mee maakt, zoals deze gnocchi uit de oven.
woensdag – Oosterse gehaktballetje met rijst
Samen met kinderen koken is niet alleen leuk, maar ook heel gezellig. En als je deze gehaktballetjes maakt ook nog eens super lekker!
donderdag – Bloemkoolsalade
Een verrassend goed gevulde salade met bloemkool. Ja, koolhydraatarm. Maar bovenal héél erg lekker
vrijdag – Snelle stamppot met prei
Een snel stamppotje met prei en een Italiaanse twist om deze heerlijke week mee af te sluiten.
weekendtip – Pink senorita cocktail
Je weekend inluiden doe je met deze heerlijke cocktail met tropisch zoutrandje. Cheers!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
400 gram vis en zeevruchtenmix
1 teen knoflook
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1 gele paprika
1 courgette
4 tomaten (zonder zaadlijst)
2 el tomatenpuree (ik gebruik de doppio van Mutti)
200 ml slagroom
sap van ½ citroen (of naar smaak)
500 gram spaghetti (ik gebruikte die van La Molisana)
optioneel: verse platte peterselie, gesneden
dinsdag (voor 2 personen)
800 gram gnocchi (ik gebruite La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
75 gram Kalamata olijven
verse basilicum, naar smaak
optioneel: 1 bol buffelmozzarella
woensdag
350g rundergehakt
1tl knoflookpoeder
1tl gembersiroop
1tl sojasaus (Tomasu)
¼ – ½ tl chilipoeder
400g gare rijst (ik gebruikte kant & klare rijst van Tilda)
250g doperwten (vriezer)
scheutje gembersiroop extra, naar smaak
donderdag
500 gram geraspte bloemkool
100 ml bloedsinaasappelsap (ongeveer 2 bloedsinaasappels)
1 tl fijn keukenzout
10 gram verse kervel
25 gram verse dille
5 bosuitjes
75 gram zongedroogde tomaatjes
75 gram kalamata olijven
75 gram granaatappel
1 x halloumikaas (Dodoni)
Voor erbij: geroosterde verse pitta of Turks brood en hummus
vrijdag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
optioneel: verse basilicum, ter garnering
Weekendtip
60 ml tequila
40 ml cointreau
60 ml rabarbersiroop (recept vind je hier of gebruik kant & klare frambozensiroop)
20 ml vers limoensap
75 ml granaatappel-frambozensap (Healthy People)
1 el grof zeezout van La Baleine
1 el geraspte kokos
rasp van 1 limoen
Gepubliceerd op 25 juni 2021