Weekmenu 2021 – week 26



Ik hou van de structuur die een weekmenu biedt. Geen impulsieve maaltijden, maar vers, gezond en lekker. De hele week lang. Dit is het menu deze week.

Met weer volop variatie. Een snelle pasta, een makkelijk ovenrecept. Op woensdag laat je, als je dat wilt/kunt, de kinderen meekoken. Het recept biedt daar alle mogelijkheden toe.

Let je op koolhydraten dan word je van de donderdag heel blij. Net als dat je dat wordt als je van een héle makkelijke en snelle maaltijd houdt op vrijdag.

Proosten we in het weekend samen op een week lang lekker eten. Dat heb je dan wel verdiend!

Weekmenu 2021 – week 26

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Spaghetti met zeevruchten
  2. Gnocchi uit de oven
  3. Oosterse gehaktballetjes met rijst
  4. Bloemkoolsalade
  5. Italiaans stamppotje
  6. Pink senorita cocktail

maandag – Spaghetti met citroenroomsaus & zeevruchten

spaghetti citroensaus

In minder dan een half uur zit je met een bord vol romige pasta aan tafel. Als dat geen goed begin van je week is!?

dinsdag – Gnocchi uit de oven

gnocchi vegan

Een van de redenen om áltijd een pak gnocchi in huis te hebben is dat je er de lekkerste recepten mee maakt, zoals deze gnocchi uit de oven.

woensdag – Oosterse gehaktballetje met rijst

kinderkookles

Samen met kinderen koken is niet alleen leuk, maar ook heel gezellig. En als je deze gehaktballetjes maakt ook nog eens super lekker!

donderdag – Bloemkoolsalade 

tabouleh Simpel

Een verrassend goed gevulde salade met bloemkool. Ja, koolhydraatarm. Maar bovenal héél erg lekker

vrijdag – Snelle stamppot met prei

stamppotje prei

Een snel stamppotje met prei en een Italiaanse twist om deze heerlijke week mee af te sluiten.

weekendtip – Pink senorita cocktail

pink senorita

Je weekend inluiden doe je met deze heerlijke cocktail met tropisch zoutrandje. Cheers!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
400 gram vis en zeevruchtenmix
1 teen knoflook
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1 gele paprika
1 courgette
4 tomaten (zonder zaadlijst)
2 el tomatenpuree (ik gebruik de doppio van Mutti)
200 ml slagroom
sap van ½ citroen (of naar smaak)
500 gram spaghetti (ik gebruikte die van La Molisana)
optioneel: verse platte peterselie, gesneden

dinsdag (voor 2 personen)
800 gram gnocchi (ik gebruite La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
75 gram Kalamata olijven
verse basilicum, naar smaak
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

woensdag
350g rundergehakt
1tl knoflookpoeder
1tl gembersiroop
1tl sojasaus (Tomasu)
¼ – ½ tl chilipoeder
400g gare rijst (ik gebruikte kant & klare rijst van Tilda)
250g doperwten (vriezer)
scheutje gembersiroop extra, naar smaak

donderdag
500 gram geraspte bloemkool
100 ml bloedsinaasappelsap (ongeveer 2 bloedsinaasappels)
1 tl fijn keukenzout
10 gram verse kervel
25 gram verse dille
5 bosuitjes
75 gram zongedroogde tomaatjes
75 gram kalamata olijven
75 gram granaatappel
1 x halloumikaas (Dodoni)
Voor erbij: geroosterde verse pitta of Turks brood en hummus

vrijdag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
optioneel: verse basilicum, ter garnering

Weekendtip
60 ml tequila
40 ml cointreau
60 ml rabarbersiroop (recept vind je hier of gebruik kant & klare frambozensiroop)
20 ml vers limoensap
75 ml granaatappel-frambozensap (Healthy People)
1 el grof zeezout van La Baleine
1 el geraspte kokos
rasp van 1 limoen

Gepubliceerd op 25 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.