Italiaans stamppotje met prei, salami en mozzarella

Het lekkerste recept voor een super snel, super lekker Italiaans stamppotje met prei, salami & mozzarella.
Sommige gerechten ontstaan in je hoofd. Dan ga je ze uitproberen en krijg je ’s avonds nog net geen applaus aan tafel maar wel het verzoek om deze heel snel nóg een keer te maken. Daar kun je toch alleen maar heel erg blij van worden?
Dan is dit Italiaans stamppotje met prei ook nog eens zo gemaakt en ieder moment van het jaar lekker. Hoe fijn is dat?!
Stamppotje voor 4 personen
- 1-2el neutrale olie
- 750g prei, in ringen en heel goed gewassen en uitgelekt
- 1el gedroogde basilicum
- zout & peper
- 1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
- 125g buffelmozzarella
- 250g cherry tomaatjes, gehalveerd
- 50g geraspte Parmezaanse kaas
- 200g Italiaanse salami, in blokjes
- optioneel: verse basilicum, ter garnering
Bereidingstijd: 20 minuten
Italiaans stamppotje met prei
Voor je Italiaans stamppotje met prei zet je de geschilde aardappels in ruim water op. Breng aan de kook en kook tot ze goed gaar zijn (ongeveer 12-14 minuten). In de tussentijd verhit je een grote pan met de neutrale olie en smoor hier de prei met zout, peper en basilicum in 10 minuten beetgaar in aan. Snijd in de tussentijd de tomaatjes door de helft, de salami in blokjes en de mozzarella in stukken. Voeg de tomaatjes en salami toe en warm even mee.
Super snel stamppotje
Giet de aardappels af, laat even uitstomen en stamp ze fijn met de extra vierge olijfolie (in plaats van melk dus). Doe daar de prei en de geraspte kaas bij en meng even goed door. Tot slot meng je voorzichtig de mozzarella erdoor. Proef, eventueel nog wat zout, peper, als je het gebruikt nog wat verse basilicum en je kunt aan tafel!
Gepubliceerd op 25 februari 2020
1 reactie
Dit is een blijvertje. Heerlijk. Ik ga m ook eens met vleesvervanger proberen.