Bloemkool tabouleh



Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.

Want er zijn heel veel verschillende manieren om bloemkool te eten. Ik ben dol op bloemkool roosteren, of er een bloemkoolsoep mee maken. Maar de laatste tijd ontdek ik steeds vaker hoe lekker het is als je bloemkool rauw raspt.

Dat kan heel makkelijk met je keukenmachine, maar ook gewoon ouderwets met een staande rasp. Voor dit recept heb je een bloemkool van iets meer dan een halve kilo nodig. Of koop een grote bloemkool en maak, net als ik, van de andere helft soep. Twee maaltijden uit één bloemkool. Het kan!

Goed, deze maaltijdsalade met bloemkool dus. Het is een versie van tabouleh, wat je normaliter maakt met granen zoals bulgur. Dit keer vervangt de geraspte bloemkool de granen en eet je dus koolhydraatarm. Ik voegde nog een aantal lekkere smaakmakers toe, waardoor het een goedgevulde maaltijdsalade werd. Wij aten ‘m als thuiswerklunch, met wat verse hummus en geroosterde pitta.

De inspiratie kwam trouwens uit Simpel, van Ottolenghi. Hij maakt een versie met citroensap en andere kruiden. Dit is mijn variant daarop.

Voor een grote schaal vol – 3- 4 personen

  • 500 gram geraspte bloemkool
  • 100 ml bloedsinaasappelsap (ongeveer 2 bloedsinaasappels)
  • 1 tl fijn keukenzout
  • 10 gram verse kervel, grof gehakt
  • 25 gram verse dille, grof gehakt
  • 5 bosuitjes, in dunne ringen
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 75 gram kalamata olijven, gehalveerd
  • 75 gram granaatappel
  • 1 x halloumikaas (Dodoni), in plakken gesneden

Voor erbij: geroosterde verse pitta of Turks brood en hummus (recept voor de lekkerste)

tabouleh Simpel

Bloemkool tabouleh maaltijdsalade

Meng voor de maaltijdsalade de geraspte bloemkool met het sap en zout en laat een kwartiertje staan. In die tijd snijd je de rest van de ingrediënten, met uitzondering van de halloumi. Bak die plakken 5 minuten in een hete koekenpan, tot ze aan weerszijde goudbruin zijn.

Tabouleh met kruiden

Om de tabouleh af te maken voeg je de kruiden, tomaatjes, olijven en granaatappelpitjes toe aan de bloemkool en hussel alles goed door. Dit kun je ook prima de avond ervoor al voorbereiden en de salade in de koelkast zetten tot gebruik. Serveer de tabouleh op een grote schaal, gegarneerd met wat extra kruiden en granaatappelpitjes. De gegrilde halloumi leg je er boven op. Enjoy!

Gepubliceerd op 25 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.