Bloemkool tabouleh



Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.

Want er zijn heel veel verschillende manieren om bloemkool te eten. Ik ben dol op bloemkool roosteren, of er een bloemkoolsoep mee maken. Maar de laatste tijd ontdek ik steeds vaker hoe lekker het is als je bloemkool rauw raspt.

Dat kan heel makkelijk met je keukenmachine, maar ook gewoon ouderwets met een staande rasp. Voor dit recept heb je een bloemkool van iets meer dan een halve kilo nodig. Of koop een grote bloemkool en maak, net als ik, van de andere helft soep. Twee maaltijden uit één bloemkool. Het kan!

Goed, deze maaltijdsalade met bloemkool dus. Het is een versie van tabouleh, wat je normaliter maakt met granen zoals bulgur. Dit keer vervangt de geraspte bloemkool de granen en eet je dus koolhydraatarm. Ik voegde nog een aantal lekkere smaakmakers toe, waardoor het een goedgevulde maaltijdsalade werd. Wij aten ‘m als thuiswerklunch, met wat verse hummus en geroosterde pitta.

De inspiratie kwam trouwens uit Simpel, van Ottolenghi. Hij maakt een versie met citroensap en andere kruiden. Dit is mijn variant daarop.

Voor een grote schaal vol – 3- 4 personen

  • 500 gram geraspte bloemkool
  • 100 ml bloedsinaasappelsap (ongeveer 2 bloedsinaasappels)
  • 1 tl fijn keukenzout
  • 10 gram verse kervel, grof gehakt
  • 25 gram verse dille, grof gehakt
  • 5 bosuitjes, in dunne ringen
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 75 gram kalamata olijven, gehalveerd
  • 75 gram granaatappel
  • 1 x halloumikaas (Dodoni), in plakken gesneden

Voor erbij: geroosterde verse pitta of Turks brood en hummus (recept voor de lekkerste)

tabouleh Simpel

Bloemkool tabouleh maaltijdsalade

Meng voor de maaltijdsalade de geraspte bloemkool met het sap en zout en laat een kwartiertje staan. In die tijd snijd je de rest van de ingrediënten, met uitzondering van de halloumi. Bak die plakken 5 minuten in een hete koekenpan, tot ze aan weerszijde goudbruin zijn.

Tabouleh met kruiden

Om de tabouleh af te maken voeg je de kruiden, tomaatjes, olijven en granaatappelpitjes toe aan de bloemkool en hussel alles goed door. Dit kun je ook prima de avond ervoor al voorbereiden en de salade in de koelkast zetten tot gebruik. Serveer de tabouleh op een grote schaal, gegarneerd met wat extra kruiden en granaatappelpitjes. De gegrilde halloumi leg je er boven op. Enjoy!

Gepubliceerd op 25 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!