Gnocchi uit de oven



Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.

Want lekker eten is de basis voor alles. Of dat nu met vlees, vis of groente is. Vegan eten lijkt soms ingewikkeld maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zorg voor heel veel smaakvolle groenten en je bent al halverwege.

Dat blijkt wel met deze gnocchi uit de oven, uit Vegan voor Iedereen van Merel Wildschut. Sowieso is gnocchi een aanrader om in huis te hebben. Maar bij dit recept laat je ook nog eens de oven het meeste werk doen.

Varieer lekker met de groente die je in huis hebt en/of lekker vindt. Ik vulde het recept van Merel bijvoorbeeld nog aan met courgette en wat olijven. Hoeft het niet 100% vegan, dan kun je ook nog een bol mozzarella of burrata aan het eind toevoegen. Kijk maar wat je het lekkerst vindt.

Voor 4 personen

800 gram gnocchi (ik gebruite La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien, in dunne ringen
4 tenen knoflook , in plakjes
1 rode paprika, in grove stukken
1 courgette, in blokjes
250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
verse basilicum, naar smaak
versgemalen zwarte peper
zeezoutvlokken
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: ovenschaal, ingevet – heteluchtoven 220C voorverwarmd

Gnocchi uit de oven

Zet voor de gnocchi een grote pan gezouten water op en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe, roer even goed door en zet het vuur dan uit. Laat dit twee minuten staan en giet dan af. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom (behalve de basilicum!) en giet de olijfolie erbij. Schep even goed door.

gnocchi vegan

Snelle vegan pasta

De gnocchi mag nu in de ovenschaal (ik deed wat olijfolie op de bodem, zo bakt de gnocchi niet aan) en daarover heen gaan je groente. Schep even goed door en bak dit nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, schep even om en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zo makkelijk en snel kan lekker (vegan) eten zijn dus!

Gepubliceerd op 15 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.