Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
Want lekker eten is de basis voor alles. Of dat nu met vlees, vis of groente is. Vegan eten lijkt soms ingewikkeld maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zorg voor heel veel smaakvolle groenten en je bent al halverwege.
Dat blijkt wel met deze gnocchi uit de oven, uit Vegan voor Iedereen van Merel Wildschut. Sowieso is gnocchi een aanrader om in huis te hebben. Maar bij dit recept laat je ook nog eens de oven het meeste werk doen.
Varieer lekker met de groente die je in huis hebt en/of lekker vindt. Ik vulde het recept van Merel bijvoorbeeld nog aan met courgette en wat olijven. Hoeft het niet 100% vegan, dan kun je ook nog een bol mozzarella of burrata aan het eind toevoegen. Kijk maar wat je het lekkerst vindt.
Voor 4 personen
800 gram gnocchi (ik gebruite La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien, in dunne ringen
4 tenen knoflook , in plakjes
1 rode paprika, in grove stukken
1 courgette, in blokjes
250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
verse basilicum, naar smaak
versgemalen zwarte peper
zeezoutvlokken
optioneel: 1 bol buffelmozzarella
Verder nodig: ovenschaal, ingevet – heteluchtoven 220C voorverwarmd
Gnocchi uit de oven
Zet voor de gnocchi een grote pan gezouten water op en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe, roer even goed door en zet het vuur dan uit. Laat dit twee minuten staan en giet dan af. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom (behalve de basilicum!) en giet de olijfolie erbij. Schep even goed door.
Snelle vegan pasta
De gnocchi mag nu in de ovenschaal (ik deed wat olijfolie op de bodem, zo bakt de gnocchi niet aan) en daarover heen gaan je groente. Schep even goed door en bak dit nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, schep even om en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zo makkelijk en snel kan lekker (vegan) eten zijn dus!
Gepubliceerd op 15 juni 2021