Gnocchi uit de oven



Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.

Want lekker eten is de basis voor alles. Of dat nu met vlees, vis of groente is. Vegan eten lijkt soms ingewikkeld maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zorg voor heel veel smaakvolle groenten en je bent al halverwege.

Dat blijkt wel met deze gnocchi uit de oven, uit Vegan voor Iedereen van Merel Wildschut. Sowieso is gnocchi een aanrader om in huis te hebben. Maar bij dit recept laat je ook nog eens de oven het meeste werk doen.

Varieer lekker met de groente die je in huis hebt en/of lekker vindt. Ik vulde het recept van Merel bijvoorbeeld nog aan met courgette en wat olijven. Hoeft het niet 100% vegan, dan kun je ook nog een bol mozzarella of burrata aan het eind toevoegen. Kijk maar wat je het lekkerst vindt.

Voor 4 personen

800 gram gnocchi (ik gebruite La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien, in dunne ringen
4 tenen knoflook , in plakjes
1 rode paprika, in grove stukken
1 courgette, in blokjes
250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
verse basilicum, naar smaak
versgemalen zwarte peper
zeezoutvlokken
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: ovenschaal, ingevet – heteluchtoven 220C voorverwarmd

Gnocchi uit de oven

Zet voor de gnocchi een grote pan gezouten water op en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe, roer even goed door en zet het vuur dan uit. Laat dit twee minuten staan en giet dan af. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom (behalve de basilicum!) en giet de olijfolie erbij. Schep even goed door.

gnocchi vegan

Snelle vegan pasta

De gnocchi mag nu in de ovenschaal (ik deed wat olijfolie op de bodem, zo bakt de gnocchi niet aan) en daarover heen gaan je groente. Schep even goed door en bak dit nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, schep even om en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zo makkelijk en snel kan lekker (vegan) eten zijn dus!

Gepubliceerd op 15 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.