Gnocchi uit de oven



Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.

Want lekker eten is de basis voor alles. Of dat nu met vlees, vis of groente is. Vegan eten lijkt soms ingewikkeld maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zorg voor heel veel smaakvolle groenten en je bent al halverwege.

Dat blijkt wel met deze gnocchi uit de oven, uit Vegan voor Iedereen van Merel Wildschut. Sowieso is gnocchi een aanrader om in huis te hebben. Maar bij dit recept laat je ook nog eens de oven het meeste werk doen.

Varieer lekker met de groente die je in huis hebt en/of lekker vindt. Ik vulde het recept van Merel bijvoorbeeld nog aan met courgette en wat olijven. Hoeft het niet 100% vegan, dan kun je ook nog een bol mozzarella of burrata aan het eind toevoegen. Kijk maar wat je het lekkerst vindt.

Voor 4 personen

800 gram gnocchi (ik gebruite La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien, in dunne ringen
4 tenen knoflook , in plakjes
1 rode paprika, in grove stukken
1 courgette, in blokjes
250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
verse basilicum, naar smaak
versgemalen zwarte peper
zeezoutvlokken
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: ovenschaal, ingevet – heteluchtoven 220C voorverwarmd

Gnocchi uit de oven

Zet voor de gnocchi een grote pan gezouten water op en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe, roer even goed door en zet het vuur dan uit. Laat dit twee minuten staan en giet dan af. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom (behalve de basilicum!) en giet de olijfolie erbij. Schep even goed door.

gnocchi vegan

Snelle vegan pasta

De gnocchi mag nu in de ovenschaal (ik deed wat olijfolie op de bodem, zo bakt de gnocchi niet aan) en daarover heen gaan je groente. Schep even goed door en bak dit nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, schep even om en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zo makkelijk en snel kan lekker (vegan) eten zijn dus!

Gepubliceerd op 15 juni 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.