Gnocchi uit de oven



Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.

Want lekker eten is de basis voor alles. Of dat nu met vlees, vis of groente is. Vegan eten lijkt soms ingewikkeld maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zorg voor heel veel smaakvolle groenten en je bent al halverwege.

Dat blijkt wel met deze gnocchi uit de oven, uit Vegan voor Iedereen van Merel Wildschut. Sowieso is gnocchi een aanrader om in huis te hebben. Maar bij dit recept laat je ook nog eens de oven het meeste werk doen.

Varieer lekker met de groente die je in huis hebt en/of lekker vindt. Ik vulde het recept van Merel bijvoorbeeld nog aan met courgette en wat olijven. Hoeft het niet 100% vegan, dan kun je ook nog een bol mozzarella of burrata aan het eind toevoegen. Kijk maar wat je het lekkerst vindt.

Voor 4 personen

800 gram gnocchi (ik gebruite La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien, in dunne ringen
4 tenen knoflook , in plakjes
1 rode paprika, in grove stukken
1 courgette, in blokjes
250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
75 gram Kalamata olijven, gehalveerd
verse basilicum, naar smaak
versgemalen zwarte peper
zeezoutvlokken
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: ovenschaal, ingevet – heteluchtoven 220C voorverwarmd

Gnocchi uit de oven

Zet voor de gnocchi een grote pan gezouten water op en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe, roer even goed door en zet het vuur dan uit. Laat dit twee minuten staan en giet dan af. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor. Doe alles in een grote kom (behalve de basilicum!) en giet de olijfolie erbij. Schep even goed door.

gnocchi vegan

Snelle vegan pasta

De gnocchi mag nu in de ovenschaal (ik deed wat olijfolie op de bodem, zo bakt de gnocchi niet aan) en daarover heen gaan je groente. Schep even goed door en bak dit nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, schep even om en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zo makkelijk en snel kan lekker (vegan) eten zijn dus!

Gepubliceerd op 15 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!