Spaghetti met romige citroensaus en zeevruchten



Deze romige pasta zet je in minder dan een half uur op tafel en geeft een upgrade aan je doordeweekse makkelijke maaltijd. Zo makkelijk is koken met vis!

Want dat lijkt voor sommige mensen nog steeds wat intimiderend, maar het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Voor deze pasta met zeevruchten kocht ik een kant & klare mix aan vis, garnalen en mosselen. Dat kan via je visboer bijvoorbeeld. De mijne kwam via Crisp.

Vis die in dobbelsteentjes gesneden is hoeft maar kort in de saus te garen. Bovendien is die citroensaus ook nog eens een eitje om te maken. Is het enige dat je nodig hebt nog wat lekkere groente, genoeg trek en je kunt aan tafel.

Ik leg je uit hoe je deze pasta met citroen en zeevruchten maakt!

Voor 4 personen

400 gram vis en zeevruchtenmix
1 teen knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 courgette, in kleine blokjes
4 tomaten (zonder zaadlijst), in blokjes
2 el tomatenpuree (ik gebruik de doppio van Mutti)
200 ml slagroom
witte peper en zout, naar smaam
3 – 4 el kookvocht van de pasta
sap van ½ citroen (of naar smaak)
500 gram spaghetti (ik gebruikte die van La Molisana)
optioneel: verse platte peterselie, gesneden

spaghetti citroensaus

Spaghetti met romige citroensaus en zeevruchten

De basis voor je pastasaus begint bij het fruiten van de ui en knoflook in de warme olie. Na 5 minuten mogen de blokjes paprika en courgette erbij. Fruit ook die op medium vuur 5 minuten mee.

Zet ondertussen een pan met gezouten water op, breng die aan de kook en kook je pasta in de aangegeven tijd beetgaar. Let op dat voor je het kookwater afgiet, je iets water achterhoudt.

Pastasaus met vis

Bij de groenten in de pan gaat nu tomatenpuree, vuur iets hoger en bak die een minuutje mee. Het haalt wat van het zure van de tomatenpuree af. Dan mag de slagroom erbij, die je goed door de pan heen roert. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Helemaal zoals je wil? Dan mag nu de vismix erbij en de tomatenblokjes. De vis heeft maar 5 minuten nodig om te garen, dus zorg dat je pasta dan klaar is. Voeg tot slot wat kookvocht toe. Dit geeft binding aan je saus.

Serveer je pasta met lekker wat van de romige citroensaus en zeevruchten. Bestrooi tot slot, als je dat lekker vindt, met wat peterselie en je kunt aan tafel. Simpel was dat hé? Eet smakelijk!

 

Gepubliceerd op 24 juni 2021


4 reacties

  1. Maaike schreef:

    Wat kan er in plaats van slagroom in, voor mensen met melk-allergie? Werkt dit ook met vegan room?

  2. Geertje schreef:

    Dit was lekker! Ik miste alleen t punt waar de tomaten erbij moesten. Heb t aan t eind gedaan, zodat ze niet helemaal stuk koken. Fijn recept!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.