Spaghetti met romige citroensaus en zeevruchten



Deze romige pasta zet je in minder dan een half uur op tafel en geeft een upgrade aan je doordeweekse makkelijke maaltijd. Zo makkelijk is koken met vis!

Want dat lijkt voor sommige mensen nog steeds wat intimiderend, maar het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Voor deze pasta met zeevruchten kocht ik een kant & klare mix aan vis, garnalen en mosselen. Dat kan via je visboer bijvoorbeeld. De mijne kwam via Crisp.

Vis die in dobbelsteentjes gesneden is hoeft maar kort in de saus te garen. Bovendien is die citroensaus ook nog eens een eitje om te maken. Is het enige dat je nodig hebt nog wat lekkere groente, genoeg trek en je kunt aan tafel.

Ik leg je uit hoe je deze pasta met citroen en zeevruchten maakt!

Voor 4 personen

400 gram vis en zeevruchtenmix
1 teen knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 courgette, in kleine blokjes
4 tomaten (zonder zaadlijst), in blokjes
2 el tomatenpuree (ik gebruik de doppio van Mutti)
200 ml slagroom
witte peper en zout, naar smaam
3 – 4 el kookvocht van de pasta
sap van ½ citroen (of naar smaak)
500 gram spaghetti (ik gebruikte die van La Molisana)
optioneel: verse platte peterselie, gesneden

spaghetti citroensaus

Spaghetti met romige citroensaus en zeevruchten

De basis voor je pastasaus begint bij het fruiten van de ui en knoflook in de warme olie. Na 5 minuten mogen de blokjes paprika en courgette erbij. Fruit ook die op medium vuur 5 minuten mee.

Zet ondertussen een pan met gezouten water op, breng die aan de kook en kook je pasta in de aangegeven tijd beetgaar. Let op dat voor je het kookwater afgiet, je iets water achterhoudt.

Pastasaus met vis

Bij de groenten in de pan gaat nu tomatenpuree, vuur iets hoger en bak die een minuutje mee. Het haalt wat van het zure van de tomatenpuree af. Dan mag de slagroom erbij, die je goed door de pan heen roert. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Helemaal zoals je wil? Dan mag nu de vismix erbij en de tomatenblokjes. De vis heeft maar 5 minuten nodig om te garen, dus zorg dat je pasta dan klaar is. Voeg tot slot wat kookvocht toe. Dit geeft binding aan je saus.

Serveer je pasta met lekker wat van de romige citroensaus en zeevruchten. Bestrooi tot slot, als je dat lekker vindt, met wat peterselie en je kunt aan tafel. Simpel was dat hé? Eet smakelijk!

 

Gepubliceerd op 24 juni 2021


4 reacties

  1. Maaike schreef:

    Wat kan er in plaats van slagroom in, voor mensen met melk-allergie? Werkt dit ook met vegan room?

  2. Geertje schreef:

    Dit was lekker! Ik miste alleen t punt waar de tomaten erbij moesten. Heb t aan t eind gedaan, zodat ze niet helemaal stuk koken. Fijn recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.